Elevator je sve osim prikljucka za traktor!Koji imas u planu? Sa trakom ili lancem? Imam ja pravljeni sa trakom 10m. Ako hoces slikacu ali u ponedeljak!
u planu sam da pravim elevator za kukuruz,ne mnogo veliki,pa bih molio par saveta ili jos bolje slika...
panta rei...
Elevator je sve osim prikljucka za traktor!Koji imas u planu? Sa trakom ili lancem? Imam ja pravljeni sa trakom 10m. Ako hoces slikacu ali u ponedeljak!
Osmeh i laz ne kostaju nista! A mogu nekome ulepsati dan...
@ vranjanac
Mislim da ti se ne isplati praviti elevator, bez obzira koliko materijala imaš. Kompletan u funkciji elevator se može kupiti za 200 do 300 eura, a ti izračunaj samo da nabaviš ispravan elektromotor, remenice, kaiš, zupčanike, osovine, lančanike, transportni lanac, lopatice i celu konstrukciju, ti nemožeš uklopiti ni osnovni materijal u tu cenu, a kamoli svoj rad. To govorim iz sopstvenog iskustva jer sam i ja hteo praviti elevator, ali sam kupio za 250 eura ispravnog i samo sam zamenio sajlu za podešavanje visine jer je ona na njemu bila original fabrička i zahrđala pa nisam imao poverenja u nju. Raspitaj se o cenama potrebnog materijala i dobro razmisli o tome, jer će se većina složiti da sam u pravu.
Pozdrav od Mirka iz Kule.![]()
Nikad bolje!
toshiba druže,znam da elevator nije prikljucak za traktor,ali jednostavno nisam znao gde da otpočnem o vu temu...sliku naravno očekujem...pozdrav!
mirko nisam znao da se za te pare moze naci elevator,naravno da se ne isplati praviti ga,mada imam dosta delova(uklučujući i elektromotor),ali za te pare je bolje kupiti ga.hvala i puno pozdrava.
panta rei...
kakav elektromotor treba da bude na elevatoru?mislim na njegovu snagu u kw i broj obrtaja?koliko kw i koliko obrtaja?
panta rei...
Citiram: Okrim
Neznam ko je citirao moj post i ko je nenad, ali za navedenu cenu se može kupiti elevator. Moj komšija od preko puta je prodao ispravan, sa elektromotorom, u lošijem stanju za 250 e. To znam pouzdano jer sam ga ja vukao iz Lipara u Kulu. U Kuli se prodavao jedan od 9 metara za 300 e, a da li je prodat i kakav je treba videti.
Nikad bolje!
evo moj elevator rucno pravljen
inace duzina je 11m sirina 60 cm trofazni motor kostao je 1500 e
sa njim dizem psenicu na tavan kukuruz u klipu i u zrnu kopam septicku jamu on iznosi zemlju dizem beton na plocu kada betoniramo a i jednom sam tovario stajnjak i dzakove
prava stvar isplati se
A SELO JE SAKULE SRCE U BANATU
Gde si nabavio gumenu traku?
Pat&Mat
I ja treba da zamenim levator,sta predlazete,lanac ili traka.Mislim da u Srbobranu moze da se poruci traka kakvu hoces.Kakva su iskustva sa trakom:pucanje,misevi,vek trajanja?
Prva,druga,kuplung treca-ruski ti je menjac sila...
Ima kod nas traka da se kupi povoljno,a elevatore na traku ljudi ovde imaju i preko 30god i jos uvek rade.