kada sam ja menjao prvo ih pokvasim i skidam po 4-5 kom.a onda lepo očistio osovinu ,pa opet kvasio nove gumice isto po 4-5 kom o nabijao sa cevkom koja je napravljena baš za te stvari![]()
kako vi menjate gumene valjke na komusacima?
ja ih isecem tankim sekacom po duzini i onda ih lako skinem, skidao sam i sa lancom ali se onda osovina malo iskrivi a stavljam ih tako sto sam na traktor navario parce cevi i gumu oslonim na cev a osovinu na zid i polako ih naguram
Neko vozi motor,neko vozi traktor,ja i moja mala motokultivator
kada sam ja menjao prvo ih pokvasim i skidam po 4-5 kom.a onda lepo očistio osovinu ,pa opet kvasio nove gumice isto po 4-5 kom o nabijao sa cevkom koja je napravljena baš za te stvari![]()
tako sam i ja radio ali i uz pomoć hidraulične dizaliceCitiram: pidikanac
![]()
ove godine sam poslao u Čoku valjke sa starim i vratili mi sa novim gumicama,napakovali su dobro svaka podjednako sabijena![]()
prvi put i zadnji put i više nikada
a to su one male uske sto se slazu ja pricam za one dugacke sto su iz tri komadaCitiram: MONTOYA
pa njih je teže skinuti a da ostanu cele najlakše ih je iseči a nove se stavljaju isto kao i one male po principu ko nabije taj dobije![]()
![]()
![]()
![]()
rade ljudi i teCitiram: galki
2200 po valjku namonirane a 2000 sa uskim
ne isplati se zajebavati
odneseš im 3-ćeg u Rumu na vašer sledećeg podigneš ili ti pošalju poštom
Najbolje da odnesite u coki kod TIP-TOPa da oni promenu ili negde u vasaru .Treba broj telefona? :D
مساء الخير للجميع
nije problem menjanje ja to sve zavrsim za dva sata bez safljenja komusaca nego je problem izbor guma , a temu sam otvorio da vidim dali to jos neko radi i kakoCitiram: Camel Driver
o njima sam i pričaoCitiram: Camel Driver
da ne bude reklama ali sam zadovoljan njihovim gumama
po mom bolje da koristis stancovane jer u livenu stavjaju otpad gume nisu ti toliko izdrzljivi i vise krune
مساء الخير للجميع
Ljudi gumeni valjci i gumice se najlakse seku obicnom testerom za drva,jos malo obrusite zube da ne idu mnogo u gumu i definitivno se najlakse tako skidaju,a kad se vraca onda mazite detrdzentom jer se sporije susi od obicne vode i lakse klize gumica.![]()
Optimizacija je kljuc uspeha!
Imam znanje i rutinu,ja ne radim na brzinu.
lepo sam ja prošle godine odneo u adu kod šuloka otišao kod člana mitijo na kafu malo se ispričali vratio se do šuloka platio i nazad u đurđevo
e tako je najbolje a nije ni nesto skupo ja sam isto nosio Tip TopuCitiram: Camel Driver
Pat&Mat
Nije skupo kada imate klasične beračke sekcije odnosno Zmaj i Sip.Pitajte ih pošto su gumice za Burgona+montaža,naopako skupo.
Udri me,ubi me,kožu mi deri,odavno ja sam spreman da mrem.Opsuj mi oca,majku i sve po spisku,samo mi nemoj dirati Srem!
http://poljoinfo.com/showthread.php?...a-sa-Youtube-a
ja nabijam jednu po jednu gumicu uz pomoc metalne cevi i macole! na koliko sezona menjate gume?
Bolje pitanje je na koliko ha ??![]()
Optimizacija je kljuc uspeha!
Imam znanje i rutinu,ja ne radim na brzinu.
Baš tako.Nije merodavno menjati ih po sezonama jer neko uradi 10 a neko 100 ha za sezonu u svakom slučaju ne traju ni jedne dugo.![]()
Udri me,ubi me,kožu mi deri,odavno ja sam spreman da mrem.Opsuj mi oca,majku i sve po spisku,samo mi nemoj dirati Srem!
http://poljoinfo.com/showthread.php?...a-sa-Youtube-a
za duži vek gumica dosta je bitno da berač ne guši
kad zaguši dosta dere gumice
nikad nisam čekao da gumice skroz propadnu pa da ih menjam
konkretno, zadnje što sam stavio na 222-ku što sam prodao Trnavcu obrale su oko 180 hektara i mogu još da idu
ja moje menjam na 80 hektara svake druge sezone gume su 4500 firma kosmos promet 3 valjka imam
...i jos beru! ali cu ih menjati nakon berbe, primecuje se dotrajalost. inace guramo dalje:D
![]()
za razbi-brigu www.dobric.info