Prijatelju, trebalo je ti da procitas pola foruma, pa onda da otvoris ovu temu.
Planiram da osnujem farmu koka nosilja kapaciteta 3000 komada. Naravno, biće mi potreban kredit za zemlju,objekat,opremu ... Nadam se da ima onih koji su uradili nešto slično, pa molim za savet.
Imam 33 godine i nikada se ranije nisam bavio živinarstvom. Mislim da je budućnost u agrobiznisu i životni mi je san da imam profitabilnu farmu.
PROFeed doo - prodaja premiksa i dodataka za ishranu životinja
Prijatelju, trebalo je ti da procitas pola foruma, pa onda da otvoris ovu temu.
[quote=milosvp77 ]
Planiram da osnujem farmu koka nosilja kapaciteta 3000 komada. Naravno, biće mi potreban kredit za zemlju,objekat,opremu ... Nadam se da ima onih koji su uradili nešto slično, pa molim za savet.
Imam 33 godine i nikada se ranije nisam bavio živinarstvom. Mislim da je budućnost u agrobiznisu i životni mi je san da imam profitabilnu farmu.
Od mene imaš moralnu podršku a želim ti što pre pun objekat kao što je ovaj na slici.I ja sam imao dilemu pre neku godinu kao što je ti sada imaš.Samo napred a kada ozidaš javi se da ti malo pomognem sa nekim savetima.
A do tada uveče![]()
" U svakoj šali ima po malo šale"
milos200 (08-12-11)
kazu za tu farmu je glavno svesti prosipanje hrane na minimum toliko od mene![]()
Neko vozi motor,neko vozi traktor,ja i moja mala motokultivator
ovo je početak koji uvek počinje sa zebnjom i strahom a posle sve ide lakše
Pozdrav
Post je spojen: [time]1283681394[/time]_________________________________________________
Post je spojen: [time]1283714889[/time]_________________________________________________
Malo sam se zaleteo.Predpostravljam da imaš nameru da se baviš konzumom a to je druga priča.Mislio sam da hoćeš da se baviš uzgojem koka nosilja.Citiram: milosvp77
Manje vina,manje vina
Ko hoce nadje nacin,ko nece nadje izgovor
Pivo Alene pivo![]()
@valjevac
Lepo izgleda ta tvoja farma.
Koliko se već dugo time baviš i koliki je kapacitet tvojih objekata?
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
Odgojem brojlera 6 godina, koka nosilja 3.godine, ćurića 2.godine.A ćurke za svoje potrebe 6.godina.Objekti su skromnih mogućnosti.Noćas počinje utovar koka nosilja 126.dan.Uvek mi se tog dana pomešaju osećanja i radosti i tuge.
Valjevac srecno nocas. A sutra![]()
Tako je uvek bilo i ostace, sofer napred, putnici pozadi!
dudovcanin
Hvala komšija, sve je prošlo u najboljem redu, dosta ljudi, sposoban veterinar, dobri vozači a ni vlasnik farme nije za bacanje.Hi
pozdrav
Uzvraćam ti turu![]()
@Hvala na savetu. Pročitao sam dobar deo foruma vezano za start proizvodnje jaja za konzum i nisam našao ono što me interesuje. Zato sam otvorio ovu temu.Citiram: chickenlover
Možda ste mislili da, na osnovu komentara na forumu, i ne terba da počinjem ovaj biznis?
@milosvp77
drugar, kad imas ovakve savetnike, nema za tebe zime. :D
@valjevac, oci mi ispadose![]()
![]()
![]()
za konzumna jaja ti treba nešto takvo kao moguči izbor .
GUBITCI ODREDUJU PROFIT
Slučajno danas upoznam proizvođača koji ima 16.000 koka nosilja. Nova farma. Fantazija. Krenuo je sa 150 koka 1993.godine. Adaptirao neke objekte i prošle godine završio izgradnju farme. Nije podizao kredit, sve napravio iz akumulacije.
Ja se nadam da će mi se osmehnuti sreća i da uspem da startujem ovaj posao.
Ako je neko imao iskustva sa kreditom za izgradnju farme, molim za savete.
Automatski kavezi za koke nosilje
Uf! Ovo je svemirski let...
Ludim smatraju onoga čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine...
http://i52.tinypic.com/2z9mwkj.jpg ovo je imao moj kolega od 1985 do 1995 a sad![]()
![]()
.
Zašto mu je propao biznis? Što je bilo? I za što služi ovo crveno, jel to za sipanje hrane u sve redove odjednom?![]()
Zasto?da.