Tema jeste zanimljiva i kad si pozvao na razmenu iskustava, mogao si na primer da odmah izneseš svoja iskustva sa micelijama bukovače.Citiram: doma
Mislim da je ova tema interesantna i moze biti veoma isplativa.Pozivam sve clanove koji su upuceni na ovu temu da se jave i da razmenimo iskustva koja imamo. DOMA.
Tema jeste zanimljiva i kad si pozvao na razmenu iskustava, mogao si na primer da odmah izneseš svoja iskustva sa micelijama bukovače.Citiram: doma
Dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja
Često postavljana pitanja | Poljoinfo blog | Poljoprivredna dokumentacija | Izgubljena lozinka
Ajde da malo osvjezimo ovu temu , dali je netko ikada pokusao da duplicira micelium bukovaca ili nek druge gljive , i ako jeste koji je postupak.
čisto da kazem što znam ili..micelije proizvodi mikro biolog a snjim sam pričao treba vam laboratorija kod nas su dvoje ili troje radili su u zdravlje fabriku lekova e sad po njegovim rečima sve micelije idu iz leskovac.on pošalje litar dve kolko hoćeš a taj koji kupi on ih razblazi pa drugi pa treći i nakra izađu oglasi prodajem micelije šitake bukovače... a ustvari nema pojma .ako je on mene izlagao i ja lazem vas
Ma nije bas to tako komplicirano , imaju pravila koliko se puta moze mnoziti micelium i u kojoj kolicini , odnosno omjeru naspram nove podloge , svakako treba dobra dezinfekcija prostorije , sterilisati alat , pasterizirati podlogu na koju se nacjepljuje micelium , drzati se pravila o kiselosti , odnosno o pH vrednosti i tako to , zbog toga i pitam dali netko ima iskustvo sa tim da podjeli sa nama koji bi zeljeli da probamo sami da izradimo , odnosno da ga razmnozimo.
Ajde ljudi da se malo trgnemo da vidimo dal se da nesto raditi.