Meni takodje najavili 3 dinara povecanje,danas potpisao ugovore o proizvodnji mleka,pa mi rekli,drugacije ne bih znao za to
Nama su najavili povećanje cene za 3 dinara od prvog Oktobra.
Udri me,ubi me,kožu mi deri,odavno ja sam spreman da mrem.Opsuj mi oca,majku i sve po spisku,samo mi nemoj dirati Srem!
http://poljoinfo.com/showthread.php?...a-sa-Youtube-a
Meni takodje najavili 3 dinara povecanje,danas potpisao ugovore o proizvodnji mleka,pa mi rekli,drugacije ne bih znao za to
Ili cemo pronaci put,ili cemo ga napraviti sami!!!!
Nama je vozač koji dolazi po mleko doneo obaveštenje na papiru.
Udri me,ubi me,kožu mi deri,odavno ja sam spreman da mrem.Opsuj mi oca,majku i sve po spisku,samo mi nemoj dirati Srem!
која млекара је у питању ?
31din litra za 15 dana predam oko 3000l
nazalost mislim da nam propast preti..
Mlekara Marinkovic 32din. od prvog.
Nazalost propast je vec stigla ,samo mi kao da je nevidimo.
U pitanju je mlekara Marić iz Šimanovaca.Inače kod nas nema Imleka već tri privatne mlekare koje se da prostite natkuruju.
I ja cu ostaviti 5=6 komada cisto da ih na raspatim ali cu ih staviti u sistem krava tele od muze nista.
Po ko zna koji put mlekarstvo je ostavljeno na cedilu,prepusteno nemilu i nedragu.I kao da nije dovoljno sto je vise puta desetkovano,vec ce se prepustiti daljem propadanju,jer,pobogu brate,isplativije je uvesti ko zna cije i kakvo mleko u prahu,no podrzati svog seljaka.Pa kome mazu oci sa 2-3 dinara povecanja cene kada su svi ostali inputi u ovoj mucenickoj proizvodnji optisli vise puta navise.Da li misle da ce biti bolje ako ostanu samo velike stale i resto dokupe u prahu?Vekovima je seoska porodica prezivljavala uz pomoc jedne krave ili jedne koze,ali je njihov broj bio na desetine puta brojniji od danasnjeg.A danas se gasimo kao sagorelo palidrvce,i sva je sreca sto ce nam milosrdne mlekare ponuditi dva dinara vise,te ako nas to ne izbavi onda ne znam sta ce.
Konstantno smo u govnima,samo nivo varira!
draganbilli (30-09-12), mocapet (29-09-12), pevtschik (30-09-12), steva44 (30-09-12)
Juce je dobijen zvanican cenovnik od Imleka sa primenom od 1.10.2012,moram sebe ispraviti posto su povecali cenu za 1,5 a ne za 3 dinara,tako da ce meni po kvalitetu biti placeno 36 dinara po litru,a inace je osnovna cena 28,5 dinara,a maksimalna za najbolji kvalitet 39 dinara.
za koju dnevnu kolicinu ces dobiti 36din?to je sa pdv-om ili bez?
Osnovna cena mleka je 28,5 dinara,ako je mikrobiologija odlicna onda ide ekstra klasa u kojoj je bonus 5,5,dolazimo do cene od 34 dinara za litar plus stimulacije za kolicinu,procenat mlecne masti i proteine... A predam 3500 litara mesecno. Cena je sa pdv-om.
Danas sam dobio obračun za mleko za drugu polovinu septembra,mlekara Lazar Blace,38.20 dinara za litar po novom cenovniku. Kakve su sada cene kod vas?
A koja ti je cena bila do sada?
34.65 dinara po litru.
Kod mene su prošle nedelje isplatili po 24,5 din . To je cena sa pdv-om i premijom i ta je cena već odavno a masna jedinica je 4 i malo preko. Tako plaćaju u mom kraju. Mlekara Milovanović. Ranije je otkupljivalo više mlekara sad u deo sela kod mene koliko ja znam samo ova dolazi a cena je i ranije bila tako mala u odnosu na cenu u prodavnici.
Nista bolje ni u mom kraju,prosek 26-27,00 dinara,masna jedinica 4 vise i ne priznaju.Tako da cekam sada novi obracun pa da se upiskim od srece.