ne znam zašto se svi koima postavim pitanje Nedelja i stari zavet kao i Nedelja kroz istoriju ljudi neče ili ne žele da razgovaraju ja samo želim da stvari postavim na svoje mesto i da poštujemo Bibliju i tačno ono što tamo piše.
druge prevode sam naveo iz istih razloga kao i vi a mogli bih onda da koristimo Aramejski za stari tavet i Grčki za novi zavet i opet će mo doći na isto jer se reč sabat i sabbat veoma razlikuju sabat je dan a sabbat označava odmor tako da nedelje u starom zavetu nema a u novim je ima samo na onim mestima koja sam već pomenuo![]()

Hristos je došao na svet da bi nas izbavio. Svojom smrću On je otplatio sve naše dugove prema Bogu Ocu (Naravno to ne znači da ćemo svi automatski otići u raj nakon smrti - kako to protestanti uče! Već je za to potrebno par uslova: da budemo kršteni, da želimo da se pridržavamo Božijih zakona i da dobrim delima doprinesemo našem spasenju. Samo to što verujemo u Boga nije dovoljno. I Sotona veruje u Boga pa mu to opet ništa ne vredi, i dalje se krčka u paklu
). Nedelja je dakle dan pobede Hristosa nad Smrću. To je ujedno i dan naše pobede. Taj dan slavimo i svoje Spasenje.