Dosad nema povrsine pod vodom, ali zato prosle godine ih je bilo dosta
imam 33 posto i to ima vode u aprilu kad se sadi kukuruz
Dosad nema povrsine pod vodom, ali zato prosle godine ih je bilo dosta
Pat&Mat
Tesko ce ih i biti jer je za proslu godinu do danasnjeg dana palo svega oko 410 l padavina. Podzemne vode su veoma nisko pa samim tim nema ni povrsina pod vodom osim slatinastog zemljista.
Nista nije onako kako izgleda
Kod nas nema ni u slatinama.
Ala ce ovo postati zanimljiva tema kada se otopi sneg!
...zaguljeni sremac...
U svakom slučaju je dobro da se počelo već sad pričati i pisati o tome. Video sam na TV da neki gradonačelnici već traže da se spreme džakovi sa peskom i to sve da se spremi na palete. Kad bude zatrebalo da se može odmah raditi na odbrani od poplava. Mada je prevelika teritorija i ovako svrstana u nebranjeno od poplava.
Kao što sam napisao, dosta se već piše o odbrani od polava
Pančevo četvrtak, 16 februar 2012 Usvojen plan odbrane od poplava
Užice 16/02/2012 Spremni za odbranu od poplava
Kragujevac 15.02.2012 Kragujevac sprema odbranu od poplava
Dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja
Često postavljana pitanja | Poljoinfo blog | Poljoprivredna dokumentacija | Izgubljena lozinka
Verujem da će kada se ovo otopi meni sigurno 20% ukupnih površina biti pod vodom.
Neće ..........
Neverujem komso sve reke su trenutno dosta niske! A i atar nam je dosta sredjen prosle godine tako da se prosla nece uskoro ponoviti!
Deda u kafani: "Ima li ko jaci od mene?" Njih 4-5:"Ima !" Deda: " E, ajde onda da mi pogurate Rakovicu nece da upali !"
Neće biti vode po njivama,ovo će im doći kao malo bolja kiša,žedna je zemlja
To je nepravda,pa to ti je
Čekajte još nije krenuo da se topi u susednim zemljama a znate kakvo je tek tamo stanje sa padavinama.Podzemne vode su čudo majke prirode.
Udri me,ubi me,kožu mi deri,odavno ja sam spreman da mrem.Opsuj mi oca,majku i sve po spisku,samo mi nemoj dirati Srem!
http://poljoinfo.com/showthread.php?...a-sa-Youtube-a
Sada svi na TV -u pričaju o poplavama a pre mesec dana na samo 5 dana pred ovo čudo niko nije znao sta će biti pa da kaže ljudima da ljudi džaba ne ginu od snega i hladnoće . Ma neznaju šta će biti za 7 dana a usude se da lupaju kako će biti sušna godina itd za godinu dana unapred , a onda viša sila okrene skroz kontra...
SPASOJE MIHAJLOVIC
telnett (09-05-12)
Mozda bi na pitanje "koliko povrsina imate pod vodom", trebalo dodati pitanje "i pod kakvom vodom"?
I jedan i drugi faktor su podjednako vazni za poljoprivredu :). Nisam citao sve postove (izvinjavam se), alli u onima koje jesam nije bilo pokretanja pitanja o kvalitetu.
Koliko nasi ljudi zapravo kontrolisu kvalitet vode, i da li je neko od vas vrsio bilo kakvu analizu?
Ako bude nastavila ova kisa i sutra (trenutno opet pada ko luda) ova tema ce biti neizbezna, bar sto se tice nasih krajeva.![]()
Ako bude kise (ciste) bice roda! Bog sa nama poljoprivrednicima!
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG][IMG]
[/IMG]
[IMG][/IMG] A ovdje voda tece ispod crpne pumpe iz rijeke Save nazad u kanalsku mrezu a zatim u njive. A za taj nemarluk se ne zna ko je odgovoran, niti je iko od nadleznih uopste zainteresovan da to rijesi.
[IMG][/IMG] Ovako se odrzavaju crpne pumpe u Republici Srpskoj, zadnji put servisirane 1957 godine. Za vrijeme "one" drzave, kada su pumpe i napravite, premijer i ministar poljoprivrede bi za nagradu zavrsili na moru (golom otoku) a za vrijeme Turske bi bili nabijeni na kolac.
slobapatrola (03-04-13)
Pred vece sam bio za Vrsac i video sam dosta njiva koje su mnogo poplavljene.
Ako bude kise (ciste) bice roda! Bog sa nama poljoprivrednicima!
Bice i junskog sejanja,slatina najgore prolazi od svih bice beton kada se povuce voda...