Gogi666 što nisi uzeo Transpetrolov silos u zakup ako ti treba toliko mesta.Mislim da je mesečni zakup oko 9000evra.
Ako je 500t za 12.000e ima da ga pravim odmah![]()
Gogi666 što nisi uzeo Transpetrolov silos u zakup ako ti treba toliko mesta.Mislim da je mesečni zakup oko 9000evra.
Ja sam čovek seljak od krvi i mesa.......
Mislis grmecov? Mali mi je!
Deda u kafani: "Ima li ko jaci od mene?" Njih 4-5:"Ima !" Deda: " E, ajde onda da mi pogurate Rakovicu nece da upali !"
Ne Grmečov već Transpetrola iz Sečnja.![]()
Ja sam čovek seljak od krvi i mesa.......
nije to bas tako.
turski silosi jesu za nijansu jeftiniji od spanskih ali su i losiji.cena moze da se razlikuje na silosu od 50vagona 200-300e. svi mi koji radimo silose to analiziramo mnogo. lakse nam je dovesti silos iz turske nego iz spanije.
ali ono sto vam nije receno je da se sve naplacuje posebno. ulaz u silosu na plastu, ulaz na krovu, inspekcioni otvor, ventilacija....
ono sto je najbitnije sto utice na "jacinu" silosa, samim time tezinu i cenu jesu parametri udara vetra, opterecenja snega i seizmicki faktor.
a razlika u vasoj prici je 10 puta jer godi666 spominje silose od 50vagona a farmer II od 5vagona.
Ja sam napisao onako kako mi je receno na sajmu, inace za sada se samo raspitujem i skupljam informacije, a malo mi fali da krenem s silosem, jer mi je preko glave skladistara, sad imaju dogovor i nijedan nece da digne cenu. Dakle mislim da ce trend kretati u izgradnju svojih skladista vrlo ubrzano, prvo su skladistari izlazili povoljnije s uslovima dok je narod imao berace, pa sad kad su svi rasprodali berace, okrenuli pricu.
Ulaz na silosu, ulaz na krovu, mislim da nije toliko strasno, dovatim slajfericu i napravim ih. Ventilacija, jacina silosa i ostali parametri, slazem se da su bitni, ali to nisam ni pitao.
Ta vremena su prosla prijatelju moj