Strana 4 od 4 PrvaPrva ... 234
Rezultati 61 do 74 od 74

Tema: Krastavac salatar

Novajlija
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Poruka
    22
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    dal je netko možda imao sličnih problema sa krastavcima špricano tri puta protiv plamenjače jednom dithane dvaput ridomil ali poboljšanja nikakva ili vrlo slaba, bojim se da nisu možda spaljeni sa gnojivom dali postoji način da se to nekako spasi, brine me još da nije bakterija, a i željezo jer su nam stupovi pravljeni od armature pa da nema previše željeza u zemlji, pozdrav hvala

Član JuRa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Poruka
    449
    Zahvalio se
    9
    Zahvaljeno 47 puta na 43 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Gledaj kakav je vrh biljke,ako je vrh zdrav ima lepu boju biljka napreduje onda je u redu.listovi zarazeni plamenjacom se nece oporaviti.Kada se govori o nedostatku gvozdja kod biljaka ne misli se na armaruru ili sta vec nego na gvozdje u prihvatljivom obliku za biljku.koliko vidim vrh je dobar i zdrav i plamenjaca je zaustavljena.Zalivaj redovno,dobro provetravaj i nemoj bas sve da slusas sta drugi pricaju.

Član MilanM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Poruka
    621
    Zahvalio se
    13
    Zahvaljeno 24 puta na 22 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Kod mene krastavci nikako da mrdnu nikli i stali, po komsiluku slicna situacija nekima poceli i krastavcici da se formiraju i samo povenulo lisce kao da je popareno vrelom vodom.
    Neznanje je blagoslov sto manje covek zna manje ga boli glava...

Član reggacci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Poruka
    392
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 75 puta na 56 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0

Novajlija
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Poruka
    8
    Zahvalio se
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    evo drugari i mog problema......isprskan je rastvorom plavog kamena,kreca i mleka,po savetu dede i babe,pa posto nije bilo poboljsanja onda i kvadrisom,pre neki dan,ali za sad se neprimecuje poboljsanje....pitanje je sta dalje???

---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:14 ----------

nesto nece sliku da postavi....

---------- Post added at 22:25 ---------- Previous post was at 22:17 ----------

[QUOTE=grgur;535240]evo drugari i mog problema......isprskan je rastvorom plavog kamena,kreca i mleka,po savetu dede i babe,pa posto nije bilo poboljsanja onda i kvadrisom,pre neki dan,ali za sad se neprimecuje poboljsanje....pitanje je sta dalje???

---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:14 ----------

nesto nece sliku da postavi...
    ........posto nece nesto da postavi sliku.....da vam opisem.....pojavilo se neko zutilo na obodu listova koje se lagano siri,i listovi su nekako bledi,nemaju tamno zelenu boju.....

Član
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Poruka
    47
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Dali je neko poceo sa rasadjivanjem Krastavca u negrejanim plastenicima.Ove godine blaga zima a rasad nikad Slabiji u ovo vreme.Ja cu u sredu da pocnem da rasadjujem Krastavac a Paradajz za vikend.Dali je i kod vas rasad slabiji nego proslih godina.

Član
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Poruka
    47
    Zahvalio se
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Proizvodjaci niko se ne oglasava u ovoj temi.Kakvi su vam Krastavci,kako su preziveli izuzetno hladan i bez sunca Mart a sada letnje dnevne a nocne oko 5 stepeni.Kod mene stoji nikako da krene.

Član JuRa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Poruka
    449
    Zahvalio se
    9
    Zahvaljeno 47 puta na 43 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Kod mene cvetaju i bas lepo napreduju.Uvek zaboravim da ponesem foto aparat da slikam.Ali bice slika uskoro.
    Cujem da je dosta krastavca propalo.
    Nasa planeta je najlepsa na svetu

Član
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Poruka
    47
    Zahvalio se
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Kod mene Krastavac kao da stoji slabo napreduje ali biljka ima lepu boju i ima po neki cvet brinem se dali ce preziveti dali treba necim prskati probacu slike da stavim.

Član tibor.danji avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Poruka
    199
    Zahvalio se
    5
    Zahvaljeno 31 puta na 26 poruka
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    @ nane10 @

Ridomil Gold MZ 68 WGse na istoj površini može primeniti najviše tri puta u toku godine, uz razmak između dva tretiranja od 14 dana odnosno 10-12 dana u kišnom periodu. Preparat se ne sme primenjivati u staklenicima i plastenicima.

Član
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Poruka
    47
    Zahvalio se
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: lakan Pogledaj Poruke
    Kod mene Krastavac kao da stoji slabo napreduje ali biljka ima lepu boju i ima po neki cvet brinem se dali ce preziveti dali treba necim prskati probacu slike da stavim.
    evo slika[IMG]http://i50.tinypic.com/rcsvw7.jpg[/IM

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Član
    Datum pristupanja
    Nov 2011
    Poruka
    34
    Zahvalio se
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Potrebna mi je pomoc u vezi orezivanja krastavca. U pitanju je sorta Ekron. Dakle kada poceti sa skidanjem zaperaka, kidanja listova, i uopste kako vi to radite. Evo i slika pa bih vas molio da mi to pojasnite, jer krastavac radim prvi put. Hvala unapred!

Član
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Poruka
    63
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: bomet Pogledaj Poruke
    Potrebna mi je pomoc u vezi orezivanja krastavca. U pitanju je sorta Ekron. Dakle kada poceti sa skidanjem zaperaka, kidanja listova, i uopste kako vi to radite. Evo i slika pa bih vas molio da mi to pojasnite, jer krastavac radim prvi put. Hvala unapred!

Zaperke počni skidati odmah ćim narastu koji centimetar. Ostavljaj samo mali krastavac ili dva koji je u pazuhu glavnog lista. Znači jedan list - jedan krastavac. S time da od zemlje dolje možeš otrgnuti i male krastavce jedno do visine dva lista kako ne bi polegli na zemlju dok budu rasli jer neće biti ravni.

Novajlija Lola_od_Nikaragve avatar
    Datum pristupanja
    May 2013
    Poruka
    42
    Zahvalio se
    1
    Zahvaljeno 11 puta na 9 poruka
    Downloads
    1
    Uploads
    0

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -
    Lakane, ovo je efekat jakog sunca na nedovoljno priviknut (neokaljen) rasad.
    To se stručno naziva FOTO-stres. Krastavac je udarila sunčanica,..
    Pogledaj u ovoj temi: Bolest ili -klik - sam napisao jedan post o istom simptomu kod paradajza.
    Nažalost za tvoj krastavac je već kasno za brzi lek (verovatno je već sam prezdravio), ali eto za nauk' za ubuduće.
    Nakon tog stresa, njemu fali milion vragova,.. i mikroelemenata,.. lako dobije i plamenjaču, pa se situacija zakomplikuje, a moglo se preventivno delovati zasenjivanjem plastenika pri sadnji (treba jaka zasena, par dana, pa je smanjiti po oblačnom danu,..). Ostalo sam napisao u tom postu.
    Nije znanje, znanje znati, već je znanje, znanje dati.

Strana 4 od 4 PrvaPrva ... 234