O tome nemoj brinuti, cena mu neće pasti, kao ni ostalim žitaricama. Sve kad sračunaš biće prihodi jednaki onim od ranijih godina.Citiram: S3RiOUS
Sta vi mislite koliko ce biti isplativa ova setva? Cene semena, djubriva. nafte su otisle malte ne duplo, a postoji mogucnost da ako se pokaze da kukuruz dobro rodi, da mu padne cena. I gde smo tu mi, gde se vidimo? Jedino ako ste nabavili sva sredstva jesenas pa da covek i kaze da je prosao nesto jeftinije. Ovo sad je opste ludilo.
S3RiOUS
O tome nemoj brinuti, cena mu neće pasti, kao ni ostalim žitaricama. Sve kad sračunaš biće prihodi jednaki onim od ranijih godina.Citiram: S3RiOUS
Neko život živi, neko život traje...www.poljoprivredni-forum.com www.poljoprivreda.hforum.biz
mene ne brine svetska cena. brinu me lokalne barabe. šta li će ove godine izmisliti da prevare/uplaše/obmanu/zatvore/otvore.
žito u čikagu dostiglo vrh vrhova svih vremena.velika je verovatnoća da će qqruz na njihovoj berzi otići 20% u naredna 2 meseca.
mislim da u principu možemo da računamo da 30% veća ulaganja u setvu ali i u najmanju ruku iste cene kao lane.
suncokret teško da će ići ispod 30din.
qqruz od 14 pa naviše
žito.....e žito ćemo a vidimo pošto će biti...
čisto sumnjam da će krenuti ispod 16-17din. pa ko proda - zayebo se.
Zaboravih to napisati, to je ono što nas može "zakopati"!Citiram: tarana
Neko život živi, neko život traje...www.poljoprivredni-forum.com www.poljoprivreda.hforum.biz
Tacno tako, ako Miskovic ponovo uveze kukuruz gotovi smo. Jedina pomoc je da se udruzimo sa nekim vecim posednicima i da proguramo ovo malo nase bede.
S3RiOUS
Definitivno bi trebalo obnoviti zadruge, to nam je jedini način da samostalno izađemo na tržište, veoma nedostaje složnost ovom narodu, da budemo jedinstveni po tom pitanju i da zadruge vode pošteni ljudi, domaćini, inače je sve džaba.....
Troskovi po jutru za ovu godinu iznose do 250 eura!!!!!!!!!! po mom racunu sta vi kazete?
S3RiOUS
Poslednja vest iz HR je da su u Kutini digli cene đubriva od 20-64%.......
Kutinino djubrivo je jako dobro, ali samo kolju sa cenama.![]()
S3RiOUS
Znam, ja njega samo i koristim, ali ove sezone....još ga nema kod mog dobavljača dok ne formiraju cenu.......
Ove godine cu da probam i fertil NPK 15:15:15 kazu da je i ono dobro.
S3RiOUS
Ja sam prošle godine imao 500 kg Fertilove 15-ice, (zafalilo mi pa sam morao nju uzeti), ne kažem da je loša ali je granulat očajan, nije čvrst, kruni se i ne "leti" daleko od rasturivača kao Kutina.
Potvrdjeno za Fertil 3*15, pretvara se u prasinu, lepi u sejacu. Smrdi ko djavo pa sam mislio da je OK.Nisam nimalo zadovoljan mada je kod nas bila strasna susa pa me cudi da je rodilo i ovoliko koliko je.
Dr Arčibald Rajs - Čujte Srbi, čuvajte se sebe!<br />Venies sub dentem
gle-gle kako se stvari okrenu za godinu dana...
žito nisam omanuo. sem onog "k'o proda zayeb'o se"
suncokret sam dosta dobro tipovao gledajući u evrima.jer je evro februara bio skuplji nego u žetvi.
ali qqruz sam dibidus mašio.![]()
Svi smo omašili za kukuruz....![]()
A šta onda reći za cenu semena kukuruza?
Tu će omašimo odma' u startu.
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
a si omasio cugi :) :DCitiram: Čugi
![]()
_________________________________________________Post je spojen: [time]1234549435[/time]_________________________________________________
jbg ja bi voleo da nisi !
Čovek ostvaruje napredak kada popravlja greške nastale prilikom napredovanja.
Pa ko je mogao očekivati ovakvo sranje....posle 15din 2007-e da će toliko da padne, niko nije ni sanjao tako nešta.... da je bar baš dobro rodio pa aj i nekako......![]()
jbg. brate ~![]()
sranje
Čovek ostvaruje napredak kada popravlja greške nastale prilikom napredovanja.
Pa ja rodom i nisam nezadovoljan! Vec cena je![]()
![]()
Uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj!