Poncho jeste preparat. Evo pogledaj ovaj link http://www.bayercropscience.co.yu/pr...man/poncho.htmCitiram: tarana
kod mene nema zlatice.Citiram: Sremac
si siguran da se radi o preparatu? LG ima hibrid poncho.
i zlatica ne napada seme. u stvari odrasla zlatica i nije opasna. opasne su larve koje se izglegu iz jaja koje položi, a koje napadaju korenov sistem.
tako da ne vidim, kakve veze ima preparat za tretiranje semena, s odraslom biljkom napadnutom od strane larve.![]()
Poncho jeste preparat. Evo pogledaj ovaj link http://www.bayercropscience.co.yu/pr...man/poncho.htmCitiram: tarana
Ambrozija - neprijatelj br.1 u poljoprivredi!
jeR ≠ da li (je li, je l') ?
jeR = zato što
vidim.
to nije spas od zlatice i ne garantuje sigurnost u monokulturi. "obican" preparat za tretiranje semena manje ili vise uspesan od drugih.
Gospodo u juznom banatu imam parcele na kojima vec 15 godina sejem kukuruz i nemam problema sa poleganjem. Koristim sve agrotehnicke mere, ali ne prskam vec korov unistavam motikom. Trudim se da svake godine promenim sorte, uglavnom ZP-hibridi i NS. Ove godine cu sve NS-hibride fao-600 i fao-700
Ljudi najbolji preparat za tretiranje semena kukuruza je Galenikin furadan. Nema nikakvih nezeljenih posledica, svako zrno nikne i sigurno je zasticeno od bilo kakvih stetocina. Samo sto je deficitaran tj. nema ga na trzistu. Zabranili su njegovu upotrebu od ove godine.
S3RiOUS
Kao što rekoh u temi o kukuruzu, ko još nije čuo, ove godine Poncho ne ide u slobodnu prodaju, nego samo kroz seme.
Neko život živi, neko život traje...www.poljoprivredni-forum.com www.poljoprivreda.hforum.biz
Iako kukuruz spada u samopodnosive kulture (toleriše monokulturu) možda bi ipak već bilo vreme da malo odmoriš te parceleCitiram: mr26226
. Nisu problemi monokulture vezani samo za bolesti, štetočine i korove već dolazi do jednostranog iskorišćavanja zemljišta a javlja se i tzv umornost zemljišta što sve zajedno uzrokuje postepeni pad prinosa i pored toga što je kukuruz donekle otporan na monokulturu.
Ako ne možete da mi pošaljete privatnu poruku, znači da mi je Inbox pun pa pošaljite e-mail. Hvala na razumevanju :)
Prošle godine sam imao dosta problema sa žičarima, neke parcele sam presejavao a gde je ostao sklop od 75% ostavio. Ali ove godine neću da rizikujem jer "svako zrno ima samo jedu priliku". Poručio sam neke hibride tretirano Ponchom u doradnom centru ali ima hibride koji ne mogu ili nisu hteli da tretiraju pa sam rešio da ja kući tretiram seme. Koji preparat vi preporučujete ? . To neverujem da bilo koji preparat može da zaštiti kukuruz od kukuruzne larve (abrotike) možda delimično. Imao sam i parcele gde je kukuruzna larva uništio 30% biljke.
Da li kod vas ima ovakav problem? : http://www.hzpss.hr/?page=savjeti,13,127
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235942711[/time]_________________________________________________
Da li je neko koristio CRUISER 350 FS ? Kakva su iskustva?![]()
Ja cu da probam 3 jutra NK Sycoru sa nanesenim Force Zea, Force+Cruiser, slicnu kombinaciju odavno imam na repi i odlicno se pokazala. Force, kao Force 1.5G unistava zicare, a cruiser nadzemne stetocine, a sve zajedno tera ptice kao Mesurol. Da li neko ima iskusta sa Force Magna na secernoj repi?
Nešto sam čuo da sa Ponchom tretiraju NS semena , da li znate za tu inf. i da li je to istina !
Kome treba objašnjavati, njemu nema svrhe ,
a kome vredi objašnjavati, njemu nema potrebe !
mi smo prosle godine na 2 hektara kukuruza ns 444 seme tretirali sa furadanom posto poncho nismo bili u mogucnosti da dobijemo i posto je kukuruz bio u monokulturi 40posto je polegaojer ga je napala zlatica
i posto taj hibrid ns 444 ima slabiji korenov sistem pa je polegao ali prinos je bio zadovoljavajuci
, medjutim na ostalim nijivama kukuruza u monokulturi gde je bio posejan pioneer kukuruz nije polegao i nije bio s nicim tretiran tako da ja mislim da je i poncho i furadan skoro isto pa se isplati kupiti furadan pa pomesati s njime seme i seme je zasticeno i sigurnije nego kad nije tretirano...i dali je dovoljno seme zasticeno onim MAXIMom sto ima skoro svako pakovanje kukuruza ili se mora jos sa furadanom zastiti?sta vi mislite?
furadan i napred.
Ja imam problem za vase resenje!
Za Poncho sam čuo da od ove godine tretiraju u NS-u .
Neznam kakav je sad furadan ali pre par godina kada smo uzimali na crno bilo je mnogo otrovno.Dosta je bilo da pas pomiriše i drugi dan crko. Ako je taj furada tako opasan ja ne bi da koristim.Kažu da cruizer nije tako opasan ili......Citiram: KishRobert
I NS i ZPCitiram: ~Kiki~
Fenikse, to je samo zaštita od bolesti, trulež klipa itd, ne štiti od zlatice i žičara.
Neko život živi, neko život traje...www.poljoprivredni-forum.com www.poljoprivreda.hforum.biz
Čuo sam da od ove godine tretiraju u NS semenu sa PONCHOM !
Kiki koji ti je, tri puta pišeš isti post![]()
pa nemoze covek da se nacudi![]()
"Leave me alone, I know what I'm doing..."
od viška glava ne boli ,ja svake godine radim sa furadanom zaštitu kukuruza i suncokreta i nemam problema
dali moze neko da mi kaze koja doza furadana ide za seme kukuruza npr na 100 kg semena
http://s1.bitefight.rs/c.php?uid=58397