A ja opet sejem 6rednom sejačicom a vršim sa 4rednim adapterom... I ide....
Nije problem.Pravimali da napišem.Imam Bourgoina 3-rednog sa 80 cm razmaka između brazda i ide bez ikakvih problema,ne znam kako.
Udri me,ubi me,kožu mi deri,odavno ja sam spreman da mrem.Opsuj mi oca,majku i sve po spisku,samo mi nemoj dirati Srem!
http://poljoinfo.com/showthread.php?...a-sa-Youtube-a
A ja opet sejem 6rednom sejačicom a vršim sa 4rednim adapterom... I ide....
Uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj!
Mi smo radili kontra kombinacijom-sejali sa 4 reda a krunili sa 6 pa opet ide! Kod nas u okolini jedan lik seje kukuruz 6-rednom sejalicom na medjuredni razmak 65 cm a kruni sa redovnim adapterima Djura 6 redi i Zmaj 4 reda i ide.....
Uzmi sve što ti život pruža!
Kum kad je kupio Case-a kukuruzni adapter mu je na 75 a 200 jutara kukuruza je imao posejanih na 70...... i sve je ovršio sa Case-om
Uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj!
Slazem se ja sa vama da to "ide", ali sta ako sastavi sejacice nisu dobri. Negde se covek malo zamiuslio i red ispadne na tih nekoliko metara duzine 50cm razmak. Mora i da prosipa klipove, jer ne nalezu lepo redovi kukuruza.
Nikakav problem nije, sve to upadne u adapter!![]()
Uzmi sve što ti život pruža!
kad je tako, onda malo digneš adapter gore da smanjiš prekrjavanje stabljike i samo gas. Inače znam za mnoge koji skrate markir kad seju 4-rednom sejalicom da dobiju više vrsta na njivi, a usev se skida i 4-rednim, a i 6-rednim adapterima.Citiram: bojcetic
U principu nije to problem, cena useva je problem
Meni je jedan vršio 50 ha kukuruza sa 6 redi adapterom na 75 cm, a kukuruz na 70. Dosta kukuruza mi je srušio dolje sa vanjskim redovima tako da uopće nisam bio zadovoljan sa kvalitetom posla.Citiram: mityoo
![]()
![]()
ma imo i ja slucaj kada su cetri reda na sedamdeset a heder sest redi na 75 pa di sam suzio ili sirio sastave da vidis kako ga rusi
namontirana roto secka, malo remonta farbanje i spremno, samo da kukuruz sazri
![]()
Pat&Mat
koliko te kostalo montiranje secke i da li si radi sam ili ti je neko monirao?
Post je spojen: [time]1280348274[/time]_________________________________________________
pitanje za miroslava k
secku je radio majstor Goran iz Sajksa.
Pat&Mat
Koliko je kostalo ugradnje secke?moze neka slika i da li je majstor goran resio onaj spaner na pogonu sestougaone osovine za pogon secke?
nije majstor resio mi smo resili, bice i slika malo kasnije, cena je ista kao sto je bila prosle godineCitiram: zmaj
Pat&Mat
Druze a koliko naplacujes rad secke u zetvi?Citiram: miroslav k
miki
Hvala svima na pomoci pri kupovini, danas sam kupio petoredi adapter za kukuruz capelo slike ce biti za dva dana kad ga donesem.Citiram: panonstib
![]()
U životu ti je kao i u šahu često dama ode za konja
videcemoCitiram: hrnciar
Pat&Mat
Evo kako ja remontujem moje mašine malo slika
ovo je i deo radionice a za jednu informaciju na adapteru ima 132 ležaja koje sve menjam.
lepo lepo, svaka cast, rasklopiti sve do dž. i oparbati, odlican posao, ali zahteva puno :D
Pat&Mat
jesili to ugrađivao tarup?
prvi put i zadnji put i više nikada