jbga nije moja a i nije pšenica nego je jecam sijan makar kad....![]()
Na prve dve slike je lepa pšenica ali je na ovoj trećoj dosta lošija![]()
jbga nije moja a i nije pšenica nego je jecam sijan makar kad....![]()
Aha,gaziš tuđi ječam![]()
znas kak se kod nas kaze, alaj nije sto me jeb..s neg sto mi zito gazis![]()
... a kod nas se kaže , aj što me j.. al što mi uši uvrćeš?
Konačno se rastopio SAN koji je razbačen pre nedelju dana.
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
Ja sam juče obavio drugu prihranu jer su najavili kišu a neću imati ni vremena da se više muvam oko nje. Deluje nekako izmučeno i gladno.
neznam kod vas ali kod mene se zgodno ispadala i sad javljaju i za sutra i za uskrs da ce padati, ali i temp idu ispod nule, sto i nije bas dobro ali na to i nemozemo utijecati tako dasta bog dragi da.... ali sve u svemu se trgla dobrano ..... biti cehe he he he he........
Ja bih rekao da tu samo doobra kiša fali,jer i prva prihrana (kod mene) dobila 15l/m2 u tri rate,ja ću drugu prihranu kad završimo setvu,za oko 2 nedelje,a pre sigurne kiše
Ja sam vec 2 prihrane obavio dobra kisa fali samo,spremam se da rastopim 25 kg ureae po kj pa kad budem prskao sa fungicidom onda ide 3 i zadnja prihrana.Do sad je baceno 200 kg an po kj.Rec je o Euclide sorti navodno on podnosi vecu kolicinu azota bez poleganja.Videcemo kako ce ispasti
Da li je bolje da se u jesen NPK zaore ili da se baci posle preko oranja..?.....pozdrav
.....::BOLJE MESATI ALKOHOL NEGO BETON::....
Bilo kako,samo da se u jesen u zemlju unese.
Ja imam problem za vase resenje!
duki78 (23-06-12)
Nije baš "bilo kako", bitno je rasporediti hranu po dubini zemljišta , a to se može postići samo zaoravanjem , eventualno tanjiranjem sa teškom tanjiračom.
Čovek ostvaruje napredak kada popravlja greške nastale prilikom napredovanja.
KIsh, zašto pokušavaš da se praviš pametan....lepo si napisao da je svejedno...a nije, držiš ljude u zabludi....
mindjušar (23-06-12)
A šta ko ne ore , kako će on zaorati?
Pre bilo kakve obrade unosi se na dubinu obrade ili ako je no til onda sa setvom.
Kad god mozes ti ribu uhvati.Ako je mala a ti je pusti.
Vidim na slici da čovek ima plug obrtač , zaključio sam da će da ore . Uostalom, jedina mašina koja prevrće,meša i drobi zemljište je plug.... kao alternativni sistem sam naveo tanjiranje ...jer ono delimično pomera i drobi i meša zemljište. Postoje još sistema ali oni su naučna fantastika za Srbiju.
Danas sam sreo jednog sa rasturivačem, bilo stegnuto ceo dan moglo se, možda je još rano šta mislite?
Pat&Mat