prof. dr. Seljak (28-07-12)
Zači da ako herbicid primjenjuješ po uputstvu , recimo do 5og lista , nema problema za konzumaciju.
E sad vjerovatno su ispitivali za normalno vrijeme pripreme silaže ili zrna , nisam siguran za korištenje zelenog kukuruza ranije.
Slobodno hrani. U porodici dok smo se bavili tovom bikova i kravama jos ranije smo pocinjali seci sa ovratina. Cak smo namenski sejali 'misling' 10tak metara na ovratinama - obican kukuruz iz cardaka gusto razbacamo i setvospremacem zamesamo u zemlju.
Primenjen je po upustvu ali tata je zadužen za operacije ja sam samo podrška, pa nisam zadržao deklaracije od preparata, samo sam ih zapisao a na netu to piše u karenci. Ovo je malo iznuđeno, tako da nije baš prošlo toliko vremena ali mislim da nije problem ali sam hteo da čujem od iskusnijih. Hvala na pomoći.
Nemojte raditi kako svi rade, već radite kako treba!
KarencaOVP (ograničena vremenom primene) je ona kada smeš da koristiš kukuruz. Jedino ti preostaje da proveriš da li u uputstvu stoji da li je herbicid za silažni kukuruz ili ne. Pažljivo čitaj - proizvođači iza male igre reči pokušavaju da sakriju mnogo čega...
Пуче пушка, оде мени глава! Војводино, Војводино, што си тако равна ? ? ?
http://www.youtube.com/watch?v=9rKWahoIt28
http://www.youtube.com/watch?v=sIG80tLvv2g
http://www.youtube.com/watch?v=DeopgFlbHFo
Na deklaracijama isto pise , ali pise i primena u silaznom i merkantilnom kukuruzu , tako da koristi slobodno.
Ja sam zavrsio povrsinsko prskanje 12-og maja , a secem zelenjake vec petnaest dana.
Zna li neko koja je bila cena Cordusa prosle sezone?
Od Panceva do Vrsca gde ima naj jeftinijeg Eqipa i Callista? Nasao sam Callisto litar po 11500 din. i Equip po 16500 din.
- - - - - - - - - -
Danas kupljen Equip i Callisto. Trebace mi jos nesto Matona!
Ako bude kise (ciste) bice roda! Bog sa nama poljoprivrednicima!
ljudi dali postoji otrov ? imam bocu cickavu u jednoj njivi.da li postoji otrov koji ce spreciti nicanje posle setve a pre nicanja kukuruza? koji je po vama najbolji . i ima je dosta.
5lit/ha totala ce resiti problem.
Ja imam problem za vase resenje!
milan 87 (23-12-12)
al ti to mislis da oprskam kad nikne boca il kad posem kukuruz?
Posle setve a pre nicanja kukuruza.
Total je povrsinski herbicid. Dakle cekas zadnji trenutak pre nego sto nikne kukuruz i oprskas. Sve niklo ce zbrisati.
Ali zato Milane predjes setvospremacem u 2 navrata dve do tri nedelje pre setve. Onda setva kroz te korove i pre nicanja total pa si miran.
Ako bude kise (ciste) bice roda! Bog sa nama poljoprivrednicima!
milan 87 (24-12-12)
Sta preporucujete za unistenje kukuruzara? Imam dve njive u kojima i bez obzira na prskanje kukuruzar opstaje.
Sta je to kukuruzar,prvi put cujem za takav korov?
Verovatno divlji sirak posto je kao mlad slican biljci kukuruza
Jeste divlji sirak, ali u pomoravlju ga svi zovu kukuruzar![]()
Bayer-ova hemija ostaje po istim cenama kao i prosle godine.
IMT577dv (12-01-13)
Prosle godine sam koristio Tarot, ali pola biljaka se osusilo pola nije. A ne znam zbog cega jer je napravljen rastvor kako je i preporuceno.