Ako se dobro secam stari merlin je bio pakovano po 100 grama i islo je na 4 kj.Meni je mala kolicina al mozda gresim!
Kukuruz isprskan merlinom flex-om doza 1Litar na 5 lanaca... sta mislite o dozi dal je dovoljna..![]()
Ako se dobro secam stari merlin je bio pakovano po 100 grama i islo je na 4 kj.Meni je mala kolicina al mozda gresim!
Moze li prskanje Totalom posle setve,a pre nicanja,dva dana posto je posejan kukuruz imati negativno dejstvo na kukuruz ako pada kisa par dana posle primene totala?
@kristal
Pretpostavljam da ne smeta i ako je veca doza?
Nesmeta nemoze preko korena nista
Petar84 (11-04-12)
Danas oprskano 60kj dubinski(na crno),a i povrsinski,posto sam imao neke iznikle palamide,2lit/h Valsagarda+0,5lit/h Monosana+2lit/h totala i malo vode.
Što Monosan pored totala?
Zato sto Monosan izuva palamidu,a i jeftiniji je,total bolje deluje na uskolisne,za ovaj korov ga treba dosta,a to opet lupa po dzepu
Juče smo sejali kukuruz na parcelu koju od ovegodine radimo u zakup .Čičak je u fazi nicanja a palamida se već zeleni. Odavno nisam video toliko klijanaca čička.Kad marker otvori brazdu samo se žute klijanci.Biće posla i za Callisto.Najverovatnije da ćemo uz acetosav ( za koji dan) dodati samo maton ili nešto slično (0,5 l/kj).Spremio sam total ali je maton jeftiniji .
Третирање хербицидом Maton треба обавити на температурури ваздуха између 15-25°Ц.
Уколико постоји опасност да се, у интервалу од неколико дана након третирања, минималана температура спусти испод 5°Ц, третирање се не сме обављатi.
Pazi druze na temperaturu,kod nas moze svasta da se ocekuje od temperature
Selo moje lepse od Pariza :D
A zašto se ne smije , jer neće djelovati ili može biti štetan za usjev?Ako je ovo drugo onda nesmeta.
Poslednji uredio MOMOSARIC; 12-04-12 u 17:03.
...moral nam je na visini, tonemo sve dublje...
Kako ides u split aplikaciji,jel ide u njih okvasivac?Ja sam prosle god.radio Pulsar u soji u splitu,odlicno se pokazalo a sa kukuruzom nisam probao.Mislim na Eguip,Callisto.
poslušaj starijeg i iskusnijeg,svaki savet je dobrodosao.
[QUOTE=oldtimer;495031]Imao sam slicnu ideju prosle godine, bas zbog te razlike u ceni.. Kad sam se raspitao kod zastitara, rekli su mi da nikako to ne radim, jer preparati na bazi 2,4D negativno deluju na klijanac... Dobro se raspitajte, obojica![/QUOT
Provereno, jaca doza 2,4D steti klijancu ako padne kisa i spere u zonu semena, zato preporucuju ipak total za palamidu u ovoj uzrasti 2.5L kj za cicak 1-1.5L
kristal, koliko vode ides na ove doze :"total za palamidu u ovoj uzrasti 2.5L kj za cicak 1-1.5L"
@oldtimer
Hvala na savetu druze,al ovo koristim godinama i nema problema,za sad.
Ja kukuruz prskam ekvipom i laudisom vec godinama,jeste skupa kombinacija ali na kraju ispadne i najeftinija.