~ M. Žujović i sar.: Kvalitet mleka srpske bele koze u prvoj laktaciji (revijalni rad; pdf, 64 KB)
Ovaj prilog zamislio sam kao zbirku naučnih i naučno-popularnih tekstova o proizvodnji mesa, mleka i vune ovaca, te proizvodnji mesa, mleka i kostreti koza.
Nastaviće se...
~ Proizvodnja i poznavanje ovčijeg mesa (pdf, 7.5 MB; bookmarks)
~ Proizvodnja i poznavanje ovčijeg mleka (pdf, 3.6 MB; bookmarks)
Zabava za vredne stočare: Zaštitnike izvornog genetskog fonda Balkana !!!
7 autorskih fotografija domaćih koza u donjem toku rečice Štire: neposredno pre uliva u slavnu reku Drinu (Loznica, Podrinje).
~ Koza, Loznica, slagalice/puzzle (zip, 3.4 MB; 7 fotografija domaćih koza, sa uputstvom za slaganje fotografija - freeware puzzle)
5 autorskih fotografija ovaca i goveda
~ Stočarstvo, slagalice (zip, 2.47 MB; 5 fotografija - ovce i goveda)
Posvećeno Prijatelju
gospodinu Miodragu Tomiću*
p.s.
Jutros gledam fotografije poslednjih koza u urbanom okruženju Loznice.
Hvala pokojnom gospodinu Miodragu što me je osokolio da hrabro fotografišem, da nikada ne ustuknem pred podsmehom mimoprolazećih.
Amin
Cyber_Seljak (12-07-14)
Tekst našeg druga, gospodina Maestra :D
~ Sivolika dartmurska ovca
![]()
gdje bi mogo nabavit dobru knjigu o uzgoju koza
Hvalavam na ovim linkovima ali nemam vremena sve da citam. Jel neko sve procitao, ako jeste koji je link najbolji ?
Nemogu da otvorim linkove za koze![]()
Dobro je i na stranom jeziku, sada ima besplatan prevodioc, pa je lakše da se čita, a uvek se nešto novo vidi ili nauči.
OVČARSTVO
Tehnologija proizvodnje
http://en.calameo.com/read/000368514c48bb7edc6c3
/Prirucnik%20Mlijecno%20kozarstvo%202011.pdf
Pogledaj jos jednom Elmire i daj pravi link.
ja se izvinjavam prosli put evo link prirucnik je extra za sve ugajivace koza a tu mozes nac i za ovce kome treba
ok cim budem u mogucnosti postavicu u odgovarajucu temu, radi se o knjizi iz ishrane sa fakulteta veterinarske medicine Bgd, tacnije o praktikumu u kome se nalaze potrebe za zivotinje, izmedju ostalog i za ovce, vrednost hraniva i tabele za izradu zadataka. kada budem u mogucnosti skeniracu i potruditi se da vam objasnim kako se rade zadaci i kako da od tih hraniva koja imate najbolje prilagodite vasim ovcama
futurefarming (12-09-11)
Skinuo sam ovaj seminar,ako imate jos sta bilo bi lepo da ubacite!![]()
Da li neko moze da me uputi,gde mogu naruciti da kupim ili skinuti sa neta strucnu literaturu o uzgoju koza i ovaca.
Da li iko zna gde mogu nabaviti ovu knjigu "Ovca,meso,mleko,vuna" N.Memisi i F.Bauman.
Nema je nigde...
Nasao sam knjigu. Napokon...