Ako mozes da pitas veterinara za naima prasice, bicu ti zahvalanCitiram: pedja voganj
![]()
oko 2kg kvalitetne hrane trebalo bi da pojedu nazimice u toku dana.
Ako mozes da pitas veterinara za naima prasice, bicu ti zahvalanCitiram: pedja voganj
![]()
" U zivotu sve treba vratiti duplo, i dobro a i zlo. "
francuz,nema problema cim bude dosao kod mene pitacu ga kad ce imati za prodaju.![]()
Hvala!!Citiram: pedja voganj
evo ja sam novi član na forumu i bavim se sa svinjama,i pokazat ću vam svoje nerastove
dje su vise te slike ?Citiram: komazec
evo jednog križanca landras-piatren,nisam stigao juče da prebacim.
Post je spojen: [time]1264030777[/time]_________________________________________________
http://tinypic.com/view.php?pic=2wpjmmt&s=6
Post je spojen: [time]1264060607[/time]_________________________________________________
i ovo je križanac ali landras i bijeli piatren,njega sam nedavno uzeo i mogu reći da je odličan skakač.
Post je spojen: [time]1264089515[/time]_________________________________________________
ne vide se baš najbolje u boksovima,ali kad bude prilika slikat ću ih vani.
e ljudi u teoriji pise da nerastovi piatrena imaju izmedju 150-180.koliku kilazu postigne ustrojen piatren za neki godinu dana?
Moj Becko, pietren x (landras/jorksir), dao je mnogo lepo potomstvo 2 godine je u proizvodnji u mojoj stali.
A bice jos slika.
koja je kilaza becka
270-300
...Citiram: alexandart
Po vasem misljenju koji su najbolji nerasti za priplod.......?
Zavisi koju krmaču imaš ili ti treba za priplod ili za tov.
Da su nama naša deca živa i zdrava,za ostalo ćemo lako.
Pa za priplod......?
Po mom skromnom misljenju moras prvo imati priplodne krmace po mogucstvu Joksir ili Landras i moras znati da li hoces da imas priplodni materijal u cistoj rasi ili F1Citiram: milos st
![]()
Pa imam 3 priplodne krmace, a i cuvam nerasta za priplod piatrena.....
koje rase su ti krmaceCitiram: milos st
Jedna mi je cist durok, a dve su ukrstene....
Pijetren- Durok može i za priplod i za tov(po mom mišljenju odličan nerast za ukrštanje).E sad ove ukrštene, od koje su rase?Citiram: milos st
Da su nama naša deca živa i zdrava,za ostalo ćemo lako.
Nema priplodnog materijala bez Joksira i Landrasa (u komfinaciji F1) to je dokazano vise puta. Sve ostale rase mogu da se koriste kao terminalne. Ako planiiras ozbiljno da se bavis poslusaj moj savet :D