Danas opet osinula osovina slamotresa zadnja,ovo je druga od jesenas i izgleda da je kupljena napuknuta,neznam zasto je lomi i svaku na isto mesto na sredinu izmedju drugog i treceg slamotresa?
Printable View
Danas opet osinula osovina slamotresa zadnja,ovo je druga od jesenas i izgleda da je kupljena napuknuta,neznam zasto je lomi i svaku na isto mesto na sredinu izmedju drugog i treceg slamotresa?
I meni se takodje strasno greje i cekam da pukne. Isto zadnja osovina, kupljena nova kod Hedija u Ilandzi , dok je bila stara na kombajnu sve je lepo radilo. Ova sad osovina nije napregnuta i nisu lezaji stegnuti uopste, a mazem je na svako kipovanje. I greje se. Sumnjam samo na materijal, da je neki slabiji, svetlo vuceni celik ili tako nesto.
Sad trazim da na neki otpad kupim polovnu.
Ima kvalitetnih osovina slamotresa,samo treba platiti 20-30evra vise,posle ipak izadje jeftinije...
Gde se mogu naci te kvalitetnije osovine? moze i na pp >:({
Ima kvalitetnih kovanih osovina rađenih iz 3 alata na jednom mestu.Cena je 95 eura a broj vam mogu poslati na p.p ako ste zainteresovani.
Evo prvog otkosa ove godine, jecam je bio srednje zreo...
http://www.youtube.com/watch?v=BEZa5...ature=youtu.be
od čega paše vodena pumpa na zmaja 780?
Samo nagadam sta moze da bude , ali moze i to biti da prednje i zadnja osovina nisu od istog proizvodaca pa nisu ni isti dovoljno je razlika i koji milimetar da bi se grejalo i pucalo , napomijem samo nagadam ali bi vredelo kupiti na istom mestu obe osovine i promenuti ih zajedno i mozda bi to i resio problem .
@blaz pokušaj potražiti unazad par stranica,pisano je o tom. Mislim da je neko iz Makedonije tražio pomć baš u vezi pumpe. Treba da ima i slika.... A koji motor je na 780? IM-036? Možda štima od 533...
Da li neko zna zasto mi na kombajnu Zmaj 142 pikap prsti izbacuju zrnevlje zita napolje,tj. ispred kombajna i to u velikoj kolicini?
ako nemas dovoljno mase(slame) zrno ostaje na dnu hedera pa moze zbog toga....ili ti uvlacni lanci vracaju zrno na puz.....probaj da stavis na uvlacno grlo gumenu zavesu ili lim da ti zrno ne baca na puz...ako je to problem...ako je mala slama onda neznam....probaj podesiti visinu puza i polozaj pik-up prstiju...
Vlado pogledajte da vam nije bunker pocepan kojim slučajem.Hoće i to da se desi na njima.
Vraca ti masu u heder i prsti kada se otvaraju izbacuju zito, ubrzaj ga malo da vidis da li ce biti bolje, ali moze biti mnogo sto sta u pitanju... Polozaj korpe, odbojni biter, regulacija podbubnja...
Meni se isto desavalo da vraca neovrseno zrno ,ja sam otklonio na taj nacin sto sam iscistio hvatac kamena ispred podbubnja i podesio veci ulazni zazor i sad vise nevraca
pozdrav drugari, koliko moze da vredi ovaj Zmajcek ?
http://www.polovniautomobili.com/oglas2292874/zmaj_133_rm/
....ali naravno posle vrse (zetve)...