Objekti za smeštaj mehanizacije

Ni ja nisam zalio srafove:
fot1772.jpg
 
Nema veze ako ih nisi zalio (bilo je predloga da se zaliju oko rupe silikonom itd) niti što ih nisi žalio.:osmeh: Samo se pitam što si po donjem žlebu šrafio? To su potencijalne slabe tačke jer se tim žlebom kreće voda. Sa vremenom će da propadne gumica i voda kreće da se sliva.
 
To sam i ja primetio,ali neznoji se u zatvorenim supama sa kapijom,a i neznoji se uvek neg bas kad je nekako specificno vreme sa proleca i jeseni.
 
Postoji traka za taj lim koja navodno sprečava ovaj problem i koja nije ni malo jeftina.Onda još jedno u nizu rešenja je sendvič lim od kojih je najjeftinija petica Rumunskog proizvođača sa cenom od samo 10 eura po kvadratu.
 
Postoji sa dripstop filcom zbog kondenza. Ali za naše objekte za tim nema potrebe jer je taj lim skuplji a i radi se o malim količinama vode koje se skupljaju.
 
Kod mene sam primetio samo kada je jaka magla pa grane sunce, ali ne ovako kao na slici po 7-8 kapina m2 ima promaje sa svih strana. A kod nas na pijaci ime streha od lima i metalnih profila i posto nam je tu lovacki dom cesto sam ujutro tamo ljudi to ne da kaplje nego curi dole bude sve mokro ali samo gde su metalni profili na limu ima po koja kap na m2
 
Kaplje i kod mene ko ludo! Jos nemam kapije a uveren sam da kad bude zatvoreno bice jos gore. Imas Gorane pravo da onda najvise kaplje nakon magle ili onda kad vlaga u vazduhu se smanjuje. Ali jbg vreme je cesto promenljivo sto znaci da cesto kaplje. Da sam znao da je bas u u toj meri sigurno bi se odlucio za filcovani lim!
 
Nema veze ako ih nisi zalio (bilo je predloga da se zaliju oko rupe silikonom itd) niti što ih nisi žalio.:osmeh: Samo se pitam što si po donjem žlebu šrafio? To su potencijalne slabe tačke jer se tim žlebom kreće voda. Sa vremenom će da propadne gumica i voda kreće da se sliva.

Slozio bih se sa kolegom. Bolje da si samo na orebrenom delu srafio, a samo ojacao sa svih strana duplo zbog vetra. Ovako si napravio veliki posao, a plus toga usled vecih padavina vremenom, moze da dodje do propustanja pored srafova.
 
Razmišljam o izgradji objekta, dimenzije 12d,5š v4m na 3 kosi krov,zatvorene sa tri strane. Pitanje? Šta se isplati zidati i staviti drvenu krovnu konsrukciju ili ceo objekat metalna konstrukcija ili zidati i staviti krov metalna konstrukcija. :ideja:
 
Stric(Lupu) ostavio zmajevku sa sojom za seme u supi sa obicnim limom i metalnim profilima sva soja koja je bila ispod profila je nabubrila lepo se videle crte u prikolici.Drvene grede verovatno skupljaju tu vodu pa ne curi dole ali verovatno stradaju pre nego one pod crepom.
 
Ja sam po preporuci pod obavezno stavio sa filcom,bio skuplji oko 2em2 .Verujte to trba bez obzira i ako neće biti skladište jer to pada kao i napolju ako je zatvoren objekat.Kod nas je pre par godina čovek napravio tehnički pregled koji je zatvoren samo noću,ujuto to pada kao iz kabla već počela konstrukcija da rđa.Bez filca samo za nadstrešice i štagelje za seno:ppozdrav:
 
I sa filcom kondezuje (apropo rđanja), samo što ne kaplje. Filc upije vlagu i onda ona posle ispari iz njega.
 
Raspitujem se za cenu hala za mehanizaciju slucajno nadjoh nesto na netu iz uvoza iz nemacke covek dovozi 15x30 . Pitam ga za cenu kad ono kaze 25000 evra sto mislim da je bas previse . to iznosi po kvadratnom metru 55 evra . I sam ju montiras plus temelj i betonske stope za stubove. Tesko da ce se prodati za te pare.
20150112121314.jpg
 
Nazad
Vrh