Cena Soje rod 2014.g.

Neznam zašto ćutimo na sve ovo? Iz principa djubrivo ne kupujem sada a soja nek čeka na lageru.
 
Nisi jedini koji đubrivo neće sad kupovati. Kompleksno neću iduće godine ni koristiti, samo ureu pre kukuruza.
 
Poslednja izmena:
Ma bravo za njih u organizaciji. Niko nas ne tera da im prodamo ili da kupimo djubrivo od njih,a radimo svake godine isto.
Tera nas DZEP da im prodamo svoj proizvod. Oni koji su soju ostavili na lager, možda čine dobro delo za sebe. Cena soje će verovatno biti veća. Bojim se proleća, kada svi svoju soju budu prodavali sa lagera da cena nebude još manja nego što je sada. Država se prema nama ponaša kao maćeha i zbog toga očekujem da će nas monopolisti, koji vladaju na ovom području, počistiti.
 
Poslednja izmena:
Tesko da neko moze znati sada precizno dokle ce cena na prolece da dogura! Ali jasno je vise nego dobar dan da ce biti mnogo jaca od ove jesenje koliko god dogurala sad!
Nije valjda da si istog misljenja kao Danijel?:osmeh:
 
Po onome kako si pisao tako je ispalo! Svaka logika govori da je sad mnogo veca ponuda nego kasnije na prolece pa samim tim i cena je mnogo niza sad! Soje NO GMO nikad dovoljno. Prica se da im ugovori za izvoz iznose do 70 din. Pa sad vidi!
 
17%20pr.JPG
 
Pratim berzu stalno i kroz celu zetvu soje traznja je veca od ponude.Evo juce udjem i vidim traznja veca od ponude al nece da plate svi filozofiraju i cekaju da ulove po nizoj ceni.Kod mene u selu samo ja i jos jedan poljoprivrednik ostavili soju.U mojoj okolini na prste izbrojati ko je ostavio kuci robu.On ceka leto da je proda tj. covek proda u aprilu psenicu i obavi prolecnu setvu u leto soju a kukuruz sve na malo proda kod kuce i tako u krug,treba svi da radimo tako,a ja cu videti dokle cu izdrzati na prolece sa prodajom.
 
Bescanska zadruga konacna cena 37 dinara naravno rade za Viktoriju::lose::
Pa ta vikiorija je postala grobar srpske pojuprivrede,A ja sam danas prico sa likom,koji trguje sa koncetratima,a i on ima svoje soje pa se raspitivo kod komercijalista od razni fabrka stocne hrane ,i oni mu tvrde da ce dostici proslogodisnju cenu ,Aj opet na viktoriju oni stavili 37 a farn komerc digo na 41 pa to je razlika 330 evra po vagonu. I ne zasluzuju da se viktorija pise velikim slovom posto ,aj nisam dosad psovo na forumu pa necu ni sad.
 
Da je meni kao većini rodilo u proseku preko 3t/kj ja bih sa ovom cenom bio prezadovoljan prodao bih sve i proveo zimu na Tajlandu. To je bruto prihod od cca. 190 hiljada din po hektaru prosto ne znam šta će kolege sa silnim ::novac:: Ovako mi tužnom ne preostaje ništa osim da čekam bolju cenu ako je bude:riba:
 
Nazad
Vrh