Pneumatske sejalice za kukuruz

Ja se nikada na Nodet nisam zalio ali sam je ipak prodao pa kupio diskosnu Gaspardo. Mozda bi to bila Monosem ili Kverneland/Vicon ili neka treca da su uslovi trgovine za te bile kao za Gasparda ali sam zadovoljan i sa italijanom.. Kod Nodeta ne znam da li smo posle remonta krajem 90-ih promenuli 2 ili 3 plasticna zupcanika a sejala je svake godine preko 50 kj do 2013. kada sam pazario Gasparda. Pre toga je pitaj Boga koliko posejala u zadruzi..
 
Problem je u odrzavanju sejalica.Ako se nepripreme pred sezonu,dolazi do problema.Delovi koji se prave za olt,nodet,agrija nisu bas neki kvalitet pa se brzo habaju.Ja moju sejalicu svake godine ispregledam sta treba promeniti i nikad problema nisam imao
 
Problem je u odrzavanju sejalica.Ako se nepripreme pred sezonu,dolazi do problema.Delovi koji se prave za olt,nodet,agrija nisu bas neki kvalitet pa se brzo habaju.Ja moju sejalicu svake godine ispregledam sta treba promeniti i nikad problema nisam imao
Ili je možda u neznanju, a sede cele zime za džabe i kad u proleće pritisnu po sejalici ono puca svuda, pa posle ide ona pesma "Pomagajte drugovi"
 
@Bubu
Ta tvoja bivsa sejalica seje sad preko 100kj u Staparu godisnje.:ppozdrav:

Inace skoro je u nase selo stigla NARDI sejalica. Prvi put sam video tako nesto. 6 redi masina, krajnje baterije se skupljaju kako bi za transport bila uza. Vlasnici seju u kombinaciji sa Claasom od 150-160ks. Znam da imaju i MTZ 820 izgleda da ne moze da je nosi koliko je teska. Da li neko ima vise informacija o NARDI sejalicama?
 
~6700 eura, beckerica je nešto zezala pa je prvo razhebala mladog gazdu, pa onda i starog, raspiz..li se i mada je danas neradni dan otišli po novu. Tih imaju na lageru jer je neka firma naručila par komada i na kraju su odustali.

EDIT: cijena je bez PDV-a
 
Poslednja izmena od urednika:
pitanje za krisa 80 kako radi nova sola i jer moze slika rasporeda zrna u redu pozdrav od duje :ppozdrav:
 
Ovogodisnja setva.

IMG_20140414_151856.jpg
 
@Druskan Bravo druze,lepa slika,novo je novo.Ili mi se bar tako cini,jel nova sejalica,fiksna greda,,koliko bi kostala nova?Zasitio sam se nodeta i delova male privrede.:bravo:
 
250 prodatih sejalica je pokazatelj samo toga da se Mater Macc ranije počeo prodavati u Srbiji.:cao:

- - - - - - - - - -

borko.nikolin@ Bio si brži.


Vidim da ljubitelji sole štite svoj brend!!! Samo napred!:bravo:
Vreme će pokazati šta je bolje, a šta lošije. Ne bitno od toga kada je šta počelo da se prodaje.
Javi te se posle par godina korišćenja. Da onda čujemo mišljenje.
 
Jedno mogu oma da ti kažem,bilo koji da sam uzeo ne bi se zaebo...ima tu i nekih drugih stvari koji nisu do sejalice ovog ili onog,nego do rukovaoca.:cao:
 
Kris80 da li je sola sejala i repu ove godine? Kakvi du tvoji utisci i o masini i o setvi. Koliko je uradila ove sezone. Ako nedto neces javno da napises moze i na PP
 
Obećao sam slike rasporeda zrna,i kad ja nešto obećam to mora da bude tako.:osmeh:I kao što mnogi tvrde da slike govore više od 1000 reči zato ću kačiti slike za koji dan kad sve lepo nikne i kad se prosuši o kukuruzima koje posejala pa vi procenite jel to dobro ili nije.Ja još da iskren budem nisam gledao kako je posejala kukuruze.Da sejala je i repu,i soju,i kukuruze.Posejala je 80 ha dosad utisci su pozitivni.:ppozdrav:
 
Nazad
Vrh