Tegovi za traktore

Sipao je @MOMOSARIC@ I meni je objasnio kako se radi.Puno je se o tome diskutovalo ,čak su neki postavili tablice, odnosa kreča i vode koji treba do odredjenog stepena smrzavanja.Potraži ,ima sigurno dosta o tome.Mislim da je u ovoj temi .
 
Sipao sam ja u fergu, mogu ti reći da je dobra stvar i traktor je dosta potezniji, pogotovu dok sam balirao sa njim, jer kod mene je brdovit teren a presa teška.
 
Kako posle izvaditi vodu kada treba da se zameni guma? Dali okrenuti tocak u polozaju kada je ventil u najnizoj tacki i onda otpustiti ? Verovatno ni tada nece izaci sva voda?
 
Odvrneš gornji deo ventila i kroz donji ubaciš pasent cevčicu u samo dno gume i kroz cevčicu duvaš vazduh, naduvaš gumu i pustiš da voda izađe jer voda leži na dnu a vazduh je potiskuje napolje. Ali pre toga moraš staviti dizalicu pod traktor da se guma ne sabije kada je izduvavaš.
 
Ne ostane ni litar vode kada se gurne čevčica do kraja, skoro sve pokupi, a i da ostane litra vode i zaledi nema nikakvih problema jer nema nigde ivica da zapne a i neideš ti neznam koliko brzo pa da bi led pravio problem.
 
I ja već neko vrijeme planiram probati sipati vodu u fergu, al prvo moram napraviti jedan takav dodatak s kojim bi se mogla istjerati sva voda iz gume.
Postoje i gotovi ventili al nema to sad nigje naći. Ako neko zna gdje ima kupiti nek javi.
Problem je sto su ventili uski i može ući samo jeko tanka cjevčica.
Ima razlike i u samim ventilima neki su iz dva dijela pa je u njih lakse postaviti taj dodatak a neki su iz jednog dijela i samo se "iglica" vadi. E tu se teško može išta ubaciti.
Član Kiki je spominjao da će staviti slike ovakvih ventila za vađenje vode, ali ja ih nisam našao do sad.
 
Ovo su adapteri za punjenje i pražnjenje gume vodom.
A0073020 za punjenje i
A0073300 za pražnjenje
treci nisam siguran za sto je.

99f4sz.jpg
 
Sa trećim priključkom praviš vakum u gumi, ako se unutrašnja guma zalepi za spoljnu onda sa ovim izvlačiš vazduh iz gume i praviš vakum i odlepljuješ je, zato je najbolje prilikom montaže gumu posuti talkom,ali to od gumara niko neradi.
 
ja sam danas poceo da pravim konstrukciju za teg koji ce biti napunjen sa betonom nisam ga uslikao danas ali sutra obavezno!

- - - - - - - - - -

0194.jpg

0195.jpg

0196.jpg


- - - - - - - - - -

0193.jpg
 
Nazad
Vrh