Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Što se tiče ciijene , mi proizvodjači jedino možemo birati momenat kada prodati , ostalo nas ne dotiče , naše je samo da rod bude što veći a troškovi što manji.
 
Ko ima mogucnosti nek ode u Backo Dobro Polje.Ne morate bit simpatizer Monsanta,ne morate poslusati sta vam pricaju, ali vredi videti.Tako nesto se retko vidja,toliki ogled,sa toliko kombinacija.Setve od 60.000 pa sve do 115.000,50cm medjuredni razmak, duplo posijano red do reda sa sklopom od 130.000 biljaka po ha,poskidano lisce sa stabla....
A sator...,dorucak,rucak,desert,pice,muzika,plesacice.....Danas kako sam video bili sever Vojvodine,Subotica,Sombor,Kikinda,Becej.
Svaka cast Monsantu,MK Seedsu i Timac Agrou na organizaciji, i Confido Tim-u iz Subotice na pozivu i prevozu.

fnykp0640.jpg

fnykp0652.jpg


Zrno sa okrunjenog 2 duzna metra:
fnykp0655.jpg

fnykp0656.jpg

fnykp0660.jpg

fnykp0673.jpg

fnykp0674.jpg

fnykp0675.jpg

fnykp0689.jpg
 
I evo, i nama će za koju godinu GMO da pokuca na vratima... Otvorite im vrata, pružite im dobrodošlicu kao i oni vama danas. Živeli!
 
Ovi podaci o padavinama nisu tačni,jer merna stanica je po meni neispravna.Palo je mnogo više kiše nego što je ovde prikazano.Ta merna stanica se nalazi preko puta oglednog polja.Imao sam priliku pre jedno 10 dana kada su bile one kiše da se nađem upravo u tom potezu i stao sam namerno da vidim koliko će kiše pasti a koliko će merna stanica prikazati.Stajao sam jedno 15 minuta i brisači su mi radili na drugom stepenu i sklanjali su vodu jedva sa šoferke.Sutradan je ta automatska merna stanica pokazala da je u tom vremenskom intervalu palo samo 0,2 litra kiše.
 
Jel to redovno u tom dijelu bude tolko padavini ljeti , kao neka mikroklima? Inače čini mi se da se baš Novi sad često pominje , palo ovolko ,palo onolko , konda često zakači neki pljusak . Možda gura odozgo oblak i kad upre u F goru tu i istrese.
 
Jel to redovno u tom dijelu bude tolko padavini ljeti , kao neka mikroklima? Inače čini mi se da se baš Novi sad često pominje , palo ovolko ,palo onolko , konda često zakači neki pljusak . Možda gura odozgo oblak i kad upre u F goru tu i istrese.

Ne zove se džaba selo Bačko DOBRO Polje.Ove godine je bilo više padavina no što je prosek za celu Vojvodinu.Mi smo do 13.jula imali lepih padavina,pa ko je posejao ranije hibride može da očekuje dobar prinos.Kada dolaze oblaci iz Bosne uvek nas zakači koji.
 
I ja sam danas bio u Backom Dobrom Polju, i zaista vredelo je otici. Bili sau u pravu kolege koji su o tome pisali u prethodnim postovima. Sve pohvale organizatorima i zahvalnost na pozivu.
 
Sve je to lepo...samo se pitam zašto prošle godine nisu organizovali u mojoj okolini...? Videli bi ljudi horor slike dekalb hibrida...
 
Nazad
Vrh