Nikad ovako !

Sve je to ništa.Uporedite njihove cene sa cenama u Fop-u i sve će vam biti jasno.Za nekadašnje Dubicine teške drljače trebao je dobar riđan a kakve su ove što se sada proizvode ne znam.
 
To je definitivno tačno što kažete za malu privredu i to skoro bez izuzetaka . Kolka je razlika izmedju male privrede i starih firmi , tolka je još razlika izmedju njih i zapadnih obično njemačkih proizvoda . Šta je moj sjetvospremač , neki švaba jest neznam kako bješe prefarban je naziv ,preživio ove godine , trebalo bi mnogo da se opiše , najtačnije bi bilo da je radio u kamenolomu , nigdje ni pukotine . najvjerovatnije ću snjim još da bukvalno uzorem jedno 3ha proljećnog u betoniranoj zemlji , biće i slike ako budem radio .
Sam sam prije bio zagovornik novo je novo , ali sad iz dana u dan sve više mijenjam mišljenje , biće da je bolje staro švapsko govno nego naša čokolada , da prostite.
 
Moze ovo da ostane u ovoj temi. Evo banecurug pogledaj sta se desilo kad sam setvospremacom nocu naisao na panjeve u njivi.Ram apsolutno i nikad nije pucao niti je varen.Samo na sredinu sam ga ojacavao na rotorima zbog lose voznje predhodnog vlasnika.To je nekad bio kvalitet.

06052013763.jpg

06052013764.jpg

06052013766.jpg


- - - - - - - - - -

Ovaj sraf m14 je od siline udarca pukao pa sam stavio m12 da bi nastavio sa radom.
06052013765.jpg

06052013768.jpg

06052013767.jpg
 
Moj IMT spremac je kod predhodnih vlasnika radio oko 800-900 jutara svake sezone,i nikad ga nisu doneli u delovima...
 
Sve je to ništa.Uporedite njihove cene sa cenama u Fop-u i sve će vam biti jasno.Za nekadašnje Dubicine teške drljače trebao je dobar riđan a kakve su ove što se sada proizvode ne znam.

Nedavno sam bio kod njih u fabrici i imao sam uvid u ateste materijala od kojeg rade plugove, drljače i tanjirače. Vjerujte da 99.99% male privrede nikad nije ni vidjelo onakav čelik.
 
Pise dobro balansiranim traktorom tj podesenim i opterecenim, prvenstveno prednje osovine da bi savladala bocnu silu koja nije mala pa shodno tome i teret mora biti takav ,a to je moguce jedino da se plug pomeri ka sredini sto gubi smisao tj nemoguce je dovesti sile u balans ako ovako stoji plug. Moze se orati ali je to mucenje i pitanje koliko ce uspesno resiti to opterecenje prednje osovine (koliko sme da se dodatno optereti a da ne dodje do ostecenja).
Traktor od 190ks da vuce trobrazdni plug ovako nebi trebao. Ovo bi za njega trebalo da bude igtacka a on se muci kao Pijanac na pravom putu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ballast_tractor

To samo treba da sipa ovako sa istim traktorom i lepo podesenim plugom.

dali ste primetili da ovaj radi ugar na pesku do 20 cm , a ovaj sa tri neku tesku zemlju koja je dobro ugazena i verovatno navodnjavana .
 
Primetio sam da mu se ovaj traktoric od 190konja sa tockovima namotanim upolje zavodi sa trobrazdnim plugom a svaki drugi video sa traktorom u brazdi to nisam primetio. Dali je samo do zemlje problem cisto sumnjam koliko vidim ne ore ledinu a i da nu ore nebi se ovako zavodio.
Evo ga i ovaj vuce pet pa se ne tetura
 
Juce radio neki put u sumi sa utovarivacem, kad uvece kuci da ga otkacim, kad ono iznenadjenje na toplinku:

2hrz5le.jpg


....u toku dana je jednom ispao klin i samo sam ga mahinalno vratio, kako je dospeo u ovu poziciju boga pitaj, sad ga je nemoguce izvaditi a da se ne izvadi osigurac iz klina :sta:, znaci samo od sebe , nije mi jasno kako se ovako namestilo :sjasi:...
 
Nazad
Vrh