Potrosnja struje u domacinstvu

pujol

Član
Učlanjen(a)
27 Jul 2010
Poruka
2.085
Lokacija
Leskovac,Donja Jajina
Ne znam dal ima slicna tema.Ali evo ja sam odlucio da je otvorim.Naime danas mi je stigo racun za struju u visini od 20000 din,a prethodni mesec je bio 10000,pa se pitam kako je moguce da je ovolika razlika,ako isti uredjaji rade isto svakog meseca.Posto najavljuju da ce ponovo poskupeti struja,koliko je isplatljivo da se uvedu dva ili tri brojila?
 
Jel imaš dvotarifno brojilo ako nemaš onda ga uvedi,a ako imaš pogledaj da nije stao na skupoj struji pa ti je račun zato veći,pri redovnom korišćenju ako nisi ništa od većih potrošača dodavao ,ne sme toliko da bude veći račun.
 
Sigurno si otisao mnogo u crveno a onda deru. Videcemo ako tema zazivi onda ostaje ako ne, postovi idu u chat.
 
Zbog toga ja pisem kilovate odma kad dodje radnik elektrodistribucije,na kraju meseca opet,i otad nemam problema sa viskom kilovata,sad je sve u redu,a jedno vreme je stizao racun popilicno velik,onoliko koliko u stvari nisam potrosio.
 
Ma imam dvotarifno brojilo,i radi uklopni sat,al potrosio sam po racunu 2500kw sto je abnormalno.

Pa sta sada pise na brojilu? Jesil dostigao taj broj kilovata koji pise da si potrosio ili mozda imas jos vecu brojku na brojilu pa stvarno toliko trosis. probaj iskljuciti bas sve u domacinstvu pa pogledaj dal onda brojilo vrti.
 
Ranine sam placao struju oko 3000 din od kako su mi ugradili digitalni strujomer racun nikad manji od 4500 samo vise potrosaci isti kao i ranije.
 
Zanimljivo kako su ljudi kod nas rešili problem sa prevelikim računima. :haha:
Magnet ili majstor i tako sve dok ih ne uhvate, svakim danom novi satovi na banderama.
 
Pa kod nas, mislim na teritoriji grada NS se odavno izmestaju brojila. To je normalna stvar postala bez obzira da li se krade ili ne.
 
e pujol takav problem i ja imam ovog meseca,cekam komisiju da dodje da vidi sta se desava sa satom!! jer imam 1750 kw u toiku decembra potrosnju
 
u racunu za decembar pise da sam potrosio 2500kw,a uvek sam trosio 1500kw.Izgleda da cu da uvedem jos jedno brojilo,jer ne znam sta da radim.
 
Ja sam imao problem pre 2 godine nenormalno mi je varilala potrošnja struje.Greška je bila u brojilu.Šta se dešavalo pred zoru se čuje zujanje i grebanje satu kad sam bolje pogledao sat pobesneo brojčanik u jednom periodu smanjuje jeftiniju tarifu polako a skuplja tarifa enormo raste.Srećom sat su odmah zamenili jer čim sam im javio odmah su prepoznali kvar.To se zna dešavati kod brojila nekad skoro nezapaženo a nekad veoma zapaženo!
 
I meni je stigao malkice veci racun (ovaj zadnji) ali je to zbog vece potrosnje struje 1000% jer preko zime ne izlazim iz radionice i ne ispustam Co2.. A odavno sam uveo dva broila i uvek na jednom placam oko 2000din a na drugi oko 4500-5000 din... :ppozdrav:
 
Tako je bilo i prošle godine, žalio sam se Zavodu za precizne mere i plemenite metale, platio taksu oni prekontrolisali sat i utvrdili da je ispravan.Uglavnom odj***li me, struju sam platio i teraj dalje.

Monopol je divna stvar.....mamu im ..... lopovsku.

Još da napomenem da se to dešava od kako su stavili onaj digitalni sat.
 
Ne gase svetla ni danjom nj nocom otkako su uveli da na kolima mora da budu upalena svetla. Bjoeci se da ne zaborave da upale.
 
Nazad
Vrh