Zetor

Zgodno ces ti to.
4tard3.jpg
 
E upravo je to ta kocka laka i brza za remont!!!:osmeh:
Ako ti nemas iskustva da to radis onda nemoj nikako! Ali zato neko strucan moze jer zna i mora da je remontuje ako zelis da ti hidraulik funkcionise dobro!
 
Što se rada hidraulike tiče zadovoljan sam, orem sa položajem one male ručice u M i radi odlično, diže brzo, drži na zadatoj visini/dubini, samo pomalo "cupka" kada je dignuto. Pitam sam vlasnike Zetora izu sela (3320, 4911, 6911, 7745...) i svi kažu da je 100% u pitanju ta velika gumica na hidr. cilindru ali vidjecem kada ga otvorimo. Sad cemo prvo da zavrsimo oranje a posle cemo da ga sredimo za proljetne radove, duga zima :)

EDIT

Bar su dijelovi jeftini ;)

http://www.pal-beograd.com/zetor_ursus/SET_ZA_POPRAVKU_HIDRAULICNE_PUMPE
 
Kupio sam danas ublaživač za prednju vuču sa flašicom pa me zanima koje ulje tu treba da se naspe, vidio sam u uputstvu za održavanje (na češkom nažalost) da treba da se naspe 0.6L ulja ali ne piše kojeg :(. Zna li neko šta se tu sipa?
zombie,ajde uslikaj taj deo,ublazivac prednje vuce,i napisi koja mu je tacno namena,kao i njegova ugradnja kako izgleda.
 
I ja kazem da su gumice na cilindru,verovatno ih i nema koliko su pojedene.Ako ga budete otvarali zameni odma i gumice na magistrali od pumpe do razvodnika.I nemoj nikako da ti pada napamet da sam skidas hidrauliku,pogotovo razvodnik.Dobrom mehanicaru ne treba duze od pola sata da izremontuje razvodnik,ali mu treba dosta vremena da dodje do njega.
 
Kod mene je došao sa tim ducanjem.Prvo sam isto čuo za gumice na klipu.Promenim .Isto ..Zatim neće da diže.Skinem ,od gumica ostali samo končići.kuPIM Druge "bolje,opet duca.Radile malo i kraj.Onda odnesem kod hidraulučara i on stavi kao dobre. Urežem još jednu kariku ali kupim novicilindar.Opet duca.E tada remontujem razvodnik, tj.izmenjam gumice u njemu i evo već nekoliko godina ,da kucnem u drvo.Kod nas je 100 maraka remont poklopca od kocke do excentra vratila i vratila poluga. @srđan7@ Imaš na 141 st. sliku .Služi da smiruje prednje točkove da se ne gicaju na asvaltu.Bočica je iznad iza rebraste plastike i povezana je crevom sa amortizerom .Ako zafali ulja ti dos peš i teraj dalje.... Edit.Dali duca samo gore ili u svim pozicijama poluga????To mnogo govori.
 
Poslednja izmena:
Meni se desilo da cupka ili skakuce kad je podignut,ali kod mene nije bio problem gumice nego rucka za polozaje hidraulika (ona mala) nije bila na svom mestu to jest kad se pomera oseti se kao da se uzljebi na pravoj poziciji.Zombi666 probaj i ovo pa ces da vidis.
 
Evo moje zanimacije od juce i danas,bilo u planu samo karikanje motora medjutim kad smo ga otvorili ipak smo morali generalni remont motora da uradimo.
fotografija04561.jpg

fotografija04581.jpg

Sesti klip izgoreo
fotografija04601.jpg

fotografija04611.jpg

fotografija04621.jpg

U petak posle podne bi trebao ponovo da upali,ceka se glava da stigne sa remonta.
 
Nazad
Vrh