Torpedo

Tako je, meni je ova bila fabricki na TD55A, sada je retko i koristim na TD7506A posto sve kacim na onu donju kuku, nemam velike prikolice dvoosovinke. Uzimao sam neku veliku cisternu od komsije pa sam je kacio na ovu, ali sam pazio nisam ostro skretao. Ne znam kolika je orginalna od 75-ice, ova moja je dugacka 30cm.
 
u moga torpeda4506 kad sam ga danas palio nakon 25 dana izbaci kad sastavi bijelog dima i to podosta napomena da ga oalim naživo crko je grijač pa kontam naguta se nafte tj.ložike.Al ima drugi problem kad radi na leru nema dima al kad mu odrežem gas izbaci plavkastog i tako svaki put.pa kontam dali su karike ili da nisu one bakarne podloške šzo budu na čepovima pod poklopcom kraj ventila.šta vi mislite?
 
prnjavor3 - ja mislim da ne diras nista jer kad mu stisnes gas on zadimi, izbaci dim i posle se vise ne vidi dim.*
 
Pisali smo o kvalitetu ulja koje ide u Torpedo motore, evo šta kaže fabrika:



Izvinjavam se što je poslednja slika ovako loša ali evo napisacu šta tu piše ako neko ne može da pročita.

Gorivo: Dizel gorivo D2 JUS BH2 412, koje odgovara DIN-u 51 601 ili britanskoj specifikaciji BS 2859:1957 class A-high speed.
Motorna ulja: INA SUPER - S1 ili S3, ili odgovarajuća ulja ostalih proizvođača (HD-B ulja u skladu s' MIL-L 46152 ili HD-C ulja u skladu s' MIL-L 2104C)
 


---------- Poruka napisana u 00:26 ---------- Prethodna poruka je at 00:24 ----------

fotografija0041t.jpg


---------- Poruka napisana u 00:28 ---------- Prethodna poruka je at 00:26 ----------

fotografija0004j.jpg
 
Jako mi se sviđa izgled tih 75-ica.Kod mene ih ima samo dve u selu i ljudi su jako ne zadovoljni sa njima.To su uostalom i jedina dva torpeda u selu.
 
Zato što su oba imala muke sa menjačima(ne znam šta i zašto).Jedan od njih je dao svoj 558 i prikolicu uz dopaltu za tu 75-icu.Stvarno je bila sređena kao bombona ali čim joj je zakačio dvoredni berač čovek se razočarao.Kaže da je sa 558 mnogo bolje radio sa beračem nego sa torpedom.
 
Ja nisam imao niti imam ni jedan od ta dva traktora ali igrom slučaja se znam sa tim čovekom.Znam da nije lažov već onaj tip pravog starog domaćina.Iz njegovih usta pravo ovde na forum.
 
diklofen, bilo kojeg imt-a ne mozes porediti sa torpedom 1. ni u jednom poslu 2. ni u potrosnji goriva. ali trebas znati da torpedo nije za siledzije ! to sto ti je komsija kupio traktor koji je sastavljen od bacenih delova nije merilo za druge. i pitanje da li on uopste zna da koristi kardan na 75- tici posto je pre toga brao sa 558. torpedo 7506 i dvoredni berac dobitna kombinacija !
 
Nazad
Vrh