No-Till , direktna setva bez obrade

Trudim se da razmisljam pozitivno, i usvojim sto vise tehnika redukovane obrade, ali gledajuci ovaj sloj od nekoliko cm organske materije, ne mogu, a da ne pomislim AU, AL BI OVO SVE IZGORELO JESENAS!!!!!!!! I dzabe ti svega, Srbijo....
 
To jeste problem,meni su dve njive sa strništem izgorele jesenas,zbog piromana,ovih bosanaca što pabirče kukuruz,zemlje ni u saxiji,a čardak od 2fata pun,eto ti
 
E, sad kad bi se radio neki PP pojas, to bi moglo da funkcionise, npr, da se obradjuju samo uvratine u sirini od 5 m, ili vise, ali bi to funkcionisalo samo na vecim parcelama..
 
Funkcionisaće to,savršeno i na malim parcelama,samo ja budala prsko totalom strništa,doće kompaktna tanjirača,pa posle skidanja pšenice odma plitko,samo 5cm,pa će onda podrivač,itd,itd
 
Mindjusaru koji je precnik tanjira koji ulaze seme i dali on ponekad zastaje posto nije nazubljen ?
 
Vozim,naravno,ja bolje snimam
To je nišanska sprava poluautomatska,sa mogućnošću primanja GPERES signala,samo nije prikopčan (ala se..m)

A kontrola setve se veoma dobro pokazala,nećemo menjati,pravio ga je njegov tata,dobro je ispao



Diskovi da su nazubljeni nebi brazdica za setvu imala ravno dno,nego talasasto,stim bi dubina setve šarala,bar ja mislim,a koji je prečnik,ako insistiraš izaćiću da izmerim
 
Poslednja izmena:
Zahvaljujem ako bi mogao kada ides pored masine da poneses metar :) . Po slici bih rekao oko 30tacm a seme ide na ~10 dubine ili plice .
 
Proračunat ovaj mindjušar , stavio naslov klipa na engleskom.Vidim sve gledano po nekoliko stotina puta,još da ti pošalju bar centić po gledanju bilo bi ::novac:::kisa:
 
Ma to ću se ja naplatiti od Agrije,jbg,stiže i pneumatska sejalica 6redi sa depozitorima za đubrivo od njih ::namigivanje::
Nisu samo bosanci pametni,eee
 
Mislim da je bez veze da kupiš sejalicu za no till, pšeničnu i za soju, a da kukuurz seješ sa klasičnom sejalicom. To znači da ćeš da obrađuješ, možda konzervacijski, za kukuruz. Samo da znaš da ćeš imati muke da sa obradom u malč - razrivanjem, poseješ njivu sa klasičnom nodetkom (Agriom). Meni to tako izgleda.
Gariša.
 
(ne)elektronska kontrola setve

Čovek uživa,voli vetar u kosi :ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 18:17 ---------- Prethodna poruka je at 18:08 ----------

Mislim da je bez veze da kupiš sejalicu za no till, pšeničnu i za soju, a da kukuurz seješ sa klasičnom sejalicom. To znači da ćeš da obrađuješ, možda konzervacijski, za kukuruz. Samo da znaš da ćeš imati muke da sa obradom u malč - razrivanjem, poseješ njivu sa klasičnom nodetkom (Agriom). Meni to tako izgleda.
Gariša.

Duga je to priča,sejaće uslužno i eksperimentalno
 
Podela sistema obrade za sve zainteresovane i još što šta.

http://www.polj.savetodavstvo.vojvodina.gov.rs/sites/default/files/Aktuelni_Savetnik_Godina_1_Broj_1_2012.pdf
Prati link. Ovo je prvi broj, bez reklama je i najvažnije je da se u njemu nalazi dosta interesantnog materijala. Za nas sve je značajno da je tu i link o terminologiji i klasifikaciji obrade, pdf celog materijala od 1999. i to domaćeg, kao i objašnjenje kod novih standarda izduvnih gasova traktora. Biće za svakoga po nešto. Srećna Nova 2012. Nadam se da se uskoro vidimo, smislićemo organizovaćemo se valjda kao i 18.01.2011. u Sr. Karlovcima. Može?
Gariša.:cool:
 
Nazad
Vrh