Kombajnski motori

Sito na usisnoj cevi? To nema veze. Pumpa ti se osušila jer je predugo bilo ispušteno ulje i sad ne može da stvori vakuum da povuče novo. Ili uradi ono što sam ti napisao ili sipaj u motor ulje dok ne poteče na merač. Sačekaš sat vremena i pokušaj onda upaliti motor. Ako digne ulje, višak ispusti i to je to. Ako ne onda sipaj u one rupe. Krajnja varijanta je dizanje motora.
 
Zar ne vuce onda fals vazduh ?,ako se cev na kojoj je sito mrda.Mi smo na traktoru zbog te otpustene cevi sa sitom ispred uljne pumpe radili generalnu,pukla radilica,nije mogao da vuce ulje ili je vukao ali slabo tj nedovoljno.
 
Ako komplet cevka i sito mrdaju, onda vuče falš vazduh. A samo sito, kao što si prvo napisao, ako mrda, nema veze sa nepodizanjem ulja.
 
Kod nas ima jedan NH sa perkins motorom i svako jutro mora da napune karter uljem inace zakiva radilica
a to se desilo vec dva puta, znaci dva puta otvaran motor i nije pronadjen kvar
 
Nisu
prvi put je zakovao cim su kupilo, upalio ga covek, on ne gasi lampicu, dok je on kucko u sat on zakovao
za drugi put se nesecam sta je tacno bilo
uglavnom punjenje kartera je svakodnedvni protokol
 
Ja bih odavno taj motor bacio i tri lepe ili nesto prepravio da se to ne mora raditi.Nije dovoljno sto svako jutro se ustane pre petlova, izgubis par sati na mazanju,gorivo,izduvavanju motora,hladnjaka,filtera i sto jeb.. cuda oko kombajna ,jos da sipam i ispustam ulje iz motora...hahahah ,smesno.Neke ljude nikad necu razumeti.
 
Na mom zmaju133 sam menjao motor ubacio sam od tamica s44 e sad mi kao da nema onu istu snagu u radu nekako se ugusi nedobija onako turazu kad zapne da li je to do bospumpe il je neki drugi problem.
 
Brat uzeo om352 za 650e. Ne znam je li to puno. Koliko sam skontao ima dosta tu da se preradi (manji karter, drugacija uljna pumpa) medju ploča itd.
 
Nije puno ako je dobar. Ako je kamionski treba i bos pumpa da se sredjuje, zavisno posto nadje delove al ispod 400e ne moze da prodje pa navise, zvono, zamajac, prirubnica, medju ploca, mozda i alnaser i bos pumpa. Od remonta, korito kartera, jedna sina mora da se pomeri, nosaci motora, nosaci hladnjaka, onaj usmerivac vazduha na hladnjaku mora drugi, creva za vodu, creva za vazduh, izmesta se tank za ulje i vazdusni filter. Treba ce tu jos i druga siroka remenica za dodatno mesto za remen hidro pumpe i remenica na hidro pumpi.
Prosledi bratu spisak i sipaj mu jednu rakijicu i casu vode 😂
 
Nazad
Vrh