Psenica 2019/2020

I ja danas završio. Što bi moj tari komša rekao, lako je ćelavog ošišati. Prosek 2800 po kj, baš loše. Nii sam ne znam šta promeniti, suša je najveći problem. Probaću i LG sorte, ali ako Bog ne da, džaba se ja uprirem.
 
Tvrda slama, zelena, muka za kombajn. Ko plaća vršidbu nije loš basmati a ko ima svoj kombajn onda i nije nešto...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Gotovo sa zetvom psenice za ovu godinu, nije bas sjajno, ispod 5 t/h u proseku kad se sve sabere. NS 40s najbolji (neocekivano), Solehio "ok" a Avenue je podbacila na nekim parcelama dosta (najlosija parcela danas radjena 3 t/h), pojma nemam sta joj je falilo ali polako, mladi smo, naucice se.. :LOL: Sve se tesim kako su neki prosli lose, od ovoga kod nas ce bar nesto da kane ali nema tu ni za prezivljavanje...
 
Људи јел ово сточни сирак пролазио па шкљоцно
Photo1018-1.jpg
Photo1017.jpg
 
Poslednja izmena:
Zavrsena zetva pre par dana. Nalosiji prinos 4,8t/ha a najbolji nesto oko 7t/ha. Ta nije merena jer sam vozio kuci. Prosek oko 6t/ha opet ne znam u kg tacno jer sam nesto vozio kuci. Modern je dao taj najveci rod, a Avenue najslabiji na to jednoj njivi uzgred tu je i do njive malo slabiji rod. Na druge dve njive Avenue bio u proseku, Moison takodje. Modern nije isao ispod 5,8t/ha. Modern sejem opet, Avenue mozda ako ne nabavim neku od mladjih LG sorti.
Rod je zadovoljavajuci s obzirom na manjak padavina sto u setvi sto u martu/aprilu, a mislim da je pre suse potencijal bio za prosek bar 7t/ha ako ne i vise. Pa ostaje zal jer je bilo potencijala da oborim svoj rekord (7,6t/ha).
 
Generalno kod nas su psenice sa osjem rodile dosta losije nego one bez osja.
Drugar je bas dosta imao Anapurnu, nigde nije prebacila 2,5t/kj.
Kao i moj Airbus......
I na kraju bilans za ovu godinu 2350kg po jutru prosek.......
 
@аca74
Za sada LG,ali ne sve,Alcantara,Anapurna,Apilco,Avenue....Imao semanski Airbus,nisam nesto zadovoljan,sejan je za seme(200kg/h) ali opet je imao manje klasica i na toj "redjoj" setvi nije imao krupnije seme.

@lucijan013
Sta pricas ti?Pa Anapurna je u zadnjih 5g najstabilnija,lako se kosi,niska,potencijal nenormalan,odlican H i pored kise koja prekine zetvu....Alcantara isto tako,jedino krupnije zrno i malo se teze kosi,msm teze,igra isped usta stalno ali to zato sto je krupan klas,poput Ingenija.
 
Nazad
Vrh