Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U ovom slučaju ima veze. Svi znamo ko je čiji.
Inače glavna ulica je pokrivena veoma kvalitetnim kamerama. Drugara po jakom pljusku udari čovek u Astru i pobegne. On nije video tablice a na kamerama se video svaki detalj udesa. Tako da znam da mogu to da reše za sat vremena.
 
http://rs.n1info.com/Vesti/a479948/...rzi-ni-ukidanje-taksi-ni-promenu-granica.html

[FONT=&quot]Učesnici su se saglasili da se intenziviraju aktivnosti za stvaranje regionalne ekonomske zone. Svi učesnici su ponovo potvrdili odlučnost da sarađuju u okviru takozvanog Berlinskog procesa. Saradnja, ekonomija, slobodna trgovina, saradnja u pitanjima bezbednosti, razmene mladih i pomirenje su glavni stubovi procesa", kaže se u izjavi.
[/FONT]
[FONT=&quot]Takođe se ističe da učesnici sastanka daju podršku Regionalnoj kancelariji za omladinsku saradnju (RYCO) i pozdravljaju sledeći samit u Poznjanju u Poljskoj.[/FONT]


https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=04&dd=29&nav_category=11&nav_id=1536149


[FONT=&quot]Makron je zaključio da do stabilnosti na Zapadnom Balkanu može doći kroz regionalnu agendu, veću integraciju i saradnju medu zemljama sa Balkana.
[/FONT]
 

Do stabilnosti na zap. Balkanu se može doći samo kroz ozbiljne reforme , npr Dejtona za nas ovde i nekih drugih stvari za ostale . Mora tu biti čvršće ruke nad našim tzv političarima a u stvari kokošarima , trebalo bi uposliti malo bolje stručnjake i profesionalce ovih prilika da urade posao , npr kao što je Hojt Li , ili Mogerinijeva ali nema ovde podrške za to . Nama je bitno nek je naš čovjek pa makar prolazilo vrijeme uzalud.
 
Što se tiče motora, sa 14 god položim za psp i ćale mi kupi ganc novu tomos kolibri. Sa njom je bilo svega, i padova i kočenja itd, što kažu učilo se na malom... Onda tamo negde 2010 ja sam sebi kupim Hondu cbr 600 i položim za A. Pošto sam već uveliko bio u ovom poslu, a tada sam još radio i u firmi, ja sam za tri godine prešao 3000 i kusur kilometara. Reko ideš ti meni na doboš, bolje nego da skuplja prašinu...

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока
 
Pre 3god bas na uskrs, pogine drugar 40god motorom. Bio je vozač autobusa za Cirih, ali voleo da popije i onda budu problemi. Isto poleteo u nebo i slomio vrat.
Nekoliko dana posle toga, vozim auto polako pored nekog Ribarskog groblja. Asfaltni put kroz polje, ravnica ali sav od krivina. Pretiče me neki besan motor, prokliza mu zadnji i za malo da se skrši ispred mene. E rek’o ne verujem da ćeš da se navoziš, samo nemoj ja sa te sakupljam. Nakon 500m u krivini, na svetla vidim čoveka sa kacigom tamo preko deteline zario mu se motor u oranje sledeće njive. Cima da ga podigne i izgura iz oranja. Stadoh da mu pomognem, pa vidim da nije povređen i rekoh ne,ne. Neka cima odoh ja. Doćiću u iskušenje da mu usijam vrat koliko sam bio besan i pod utiskom pogibije drugara.

- - - - - - - - - -

Ovo vredi pogledati. Kralj Cacka redovno gostuje u Pristini. I odande se na Beograd gleda kao na Njujork. Covek odlazi na masinskom fakultetu sa crvenim indeksom gde pise zemlja Srbija i niko mu ne pravi problem. Mediji nas zaglupljuju i redovno plase siptarima, a kod njih je umro nacionalizam narocito kod mladih. Zivot je kako kazu bulja i tamo i ovde. Mada tamo ima bureka za 0,5eura :D

[video=youtube_share;Go0nUk0Iqr0]https://youtu.be/Go0nUk0Iqr0[/video]
 
Do stabilnosti na zap. Balkanu se može doći samo kroz ozbiljne reforme , npr Dejtona za nas ovde i nekih drugih stvari za ostale . Mora tu biti čvršće ruke nad našim tzv političarima a u stvari kokošarima , trebalo bi uposliti malo bolje stručnjake i profesionalce ovih prilika da urade posao , npr kao što je Hojt Li , ili Mogerinijeva ali nema ovde podrške za to . Nama je bitno nek je naš čovjek pa makar prolazilo vrijeme uzalud.


Bojim se da ne razumete sustinu politike.Srz politike je prepoznavanje prijatelja i neprijatelja.A neprijatelj je neko ko je izvan,onaj drugi,egzistencijalno drugaciji.A krajnji intezitet politickog je rat kao totalno iskazivanje neprijateljstva,odnosno strane u ratu negiraju egzistencijalno pravo neprijatelja,negiraju pravo na postojanje politickih ideja neprijatelja,njegove ideologoje.


O tome najjasnije pise Karl Smit u "Politickoj teologiji" i "Konceptu politickog". No,posto su to obimniji naucni radovi.Za laika je dovoljno procitati neke osvrte na Smitovo delo poput:

http://www.ips.ac.rs/rs/publications/pojam-totalne-drzave-kod-karla-smita/

http://test.fpn.bg.ac.rs/wp-content...nić-POLITIČKA-ANTROPOLOGIJA-U-KARLA-ŠMITA.pdf


http://www.republika.co.rs/308-309/14.html


Dakle,u politici se ne radi o licnim prijateljima i neprijateljima vec samo javnim.Odnosno Vi mozete biti najbolji prijatelj sa bilo kojim Albancem,ali to nece ni za jotu promeniti karakter politickog.Kada dodje tzv. merodavni slucaj,vi cete se naci na suprotnim stranama,ili cete se naci na istoj strani.Odnosno Vi cete biti percepirani kao unutrasnji javni neprijatelj,dakle izdajnik,ako ste na istoj strani.

A sada da razjasnimo politicki trenutak Srbije.Kao sto sam rekao spoljni faktori pod uticajem Turske zele da stvore nekakvu Balkansku uniju od 6 drzavica Zapadnog Balkana koje nisu u EU (niti ce naravno biti).Znaci BiH,Srbija,Kosovo,CG,Makedonija.Albanija.U toj tvorevini ce biti priblizan broj Srba i Albanaca.Srbiji to neodgovara jer ima nizak prirodni prirastaj i Albanci ce postati dominantni,takodje ta ekonomsko-politicka zona ce biti pod snaznim turskim nadzorom pa ce Srbi i sa te strane imati problem.Priznavanje Kosova je prvi korak u tom pravcu,zauzvrat Kosovo ce se obavezati da ne potrazuje nikakve ratne odstete i naknade po drugim osnovama od Srbije,takodje ce ukinuti takse.Vucic bi bio jako glup da to nerazume.Medjutim,ako ostane pri stavu da nema razgovora dok ne ukinu takse(a Boga moli da ih ne ukinu)Albanci imaju povod da nastupe agresivnije ne samo prema Severu Kosova vec i prema centralnoj Srbiji,pogotovo Sandzaku gde se stvaraju strukture koje bi u pogodnom momentu objavile "pridruzivanje Sandzaka Kosovu".Drugim recima,rat je izvesna stvar,politicka realnost.I da se vratimo na Smita,citiracu po secanju."Ako neki slab narod ne zeli da se bavi politikom i pokusava da protera politiku,on to nece uspeti,nece ukinuti politicko,samo ce nestati taj narod koji vise nije sposoban da opstaje u politickoj dimenziji."

Tako da "ne verij Latinima i kad darove donose",jer nikoga ne zanima sto je tvoj lokalni politicar korumpiran,ustvari,sto se tice njih on je tvoj predstavnik i tvoj problem,ai ti i on ste jednako neprijatelji i krajnji cilj je da vise ne postojite na ovom svetu.....:ppozdrav:
 
Poslednja izmena:
Ministar policije je izjavom u vezi pekare ladno pokazao da simpatiše fašistu Noga koji je nosio vešala na protestu 1od5Miliona.
Nogo je izjavio da samo lud čovek može da pokazuje Srpske simbole u Prištini.

Ne umem ove političare da komentarišem.
 
58751266_2446621122016054_8116904065297809408_n.jpg
 
Koji dan je najbolje izabrati za posetu sajmu?

Послато са TA-1021 уз помоћ Тапатока
 
Kod mene u selu kažu: Ne ženi njihovu, njima je para deda bio ciganin. Nemoj ni od ovih, njihovi su doseljeni od Bugara, o ovima je deda prezećen od vlasi. Onda se ona uda u drugo selo, gde ne znaju čije gene nose. Meni je majka iz drugog sela, i ko zna koji su moji geni tamo tako da su sve te priče o čisto krvnom poreklu zaludne.
Na Pinku svaki dan nađu neki natpis u Splitu da bi nas trovali pričom i držali na nož sa Hrvatima. Valjda im Željko ne može oprosti što su mu oduzeli jahtu.
Inače, samo u mom selu ima bar 5 natpisa nacionalistička grafita, što ne znači da u mom selu Hrvat ne sme živ da se pojavi.
Imam drugara koji već drugu godinu radi u Splitu u nekoj piceriji. Gazda mu napravio vizu, plaća ga preko banke sve na belo, 5€sat. Niko ga nije koso pogledao zato što je Srbin.
Koliko politika može da nas zavadi, narod međusobno ne može nikad. Što reče neko skoro, pa mi smo se delili na Đorđiste i Mikiste te nećemo politički. Idealna smo podloga za ludilo.

https://vukajlija.com/djokisti-i-mikisti/82152

dve sukobljene struje fanova Djordja Marjanovica i Mikija Jevremovica.Izraz koji je pokrila prasina i koji se moze cuti uzivo u crtanom filmu kad Dusko Dugousko maskiran u siparicu dodje kod operskog pevaca po autogram i kaze "nisam ja ni djokista ni mikista......",dalje sam zaboravio.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh