Zetor

ivanz- ja ti hoću pomoći, a ti tako? Poderao sam par kompleta guma, pa znam kako moraju izgledati, a satu u traktoru ne vjerujem.
Nemoj više dobrim ljudima tratiti vrijeme sa propitivanjem, i ovako i onako ga nećeš kupiti, niti to nije traktor za tebe. Deset ljudi ti kaže kupuj, a ti se premišljaš ko malo dijete.
 
Nevjerujem ni ja satu bas, al eto, ovom vjerujem, covjek mora odluciti o cjeni i rekao je da se javi za dva tjedna, jer nije jos siguran koliko bi trazio, inace, jucer bi bio kod mene.....
Jedna me stvar brine, ima fleka ispod, od ulja, ispod mjenjaca, tamo malo slini na nekom poklopcu, nadam se da nije strasno, jer nekuzim to na zetoru, mislim da tu dolazi ukopcalica prednje vuce
 
Jel moze neko da mi kaze, koji od ovih filtera je fini, a koji grubi?
27845872_1583465581722363_1036731382_o.jpg

27846579_1583465571722364_1955183690_o.jpg
 
FF 912 bi trebao da je grubi

PM801 Filtron Fuel Filter Primary used in automotive and/or heavy duty applications.

a FF 913 bi trebao da je fini

PM802 Filtron Fuel Filter Secondary used in automotive and/or heavy duty applications.
 
Sta bih mogao da dokupim za zadnji deo traktora, kako bih mogao da nakacim prikolicu bez problema tj muke? Kad god je kacim, moram lanac da koristim i da hidrauoikom podignem prikolicu na visinu vucnika, koji je, kao sto znate, fiksan i ne moze se spustati da "pokupi" prikolicu?
 
Kupiš onaj točak za prikolice. Malo jači što se može spuštati i dizati, a drugo riješenje da kupiš automatsku kuku za traktor.
 
Ja sam napravio od poluosovine sipku za poluge, podignem rudu i sa traktorom samo krenem u rikverc i ubacim klin.
Nije bas nesto ali jbg, kad nema kuke dobro je.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
Kod nas se uglavnom vuku dvoosovinke. Tako da ja uglavnom nosim kraću letvu u traktoru i podbacim pod rudu i isto ubacim klin rukom kroz prozor.

Послато са 5047Y уз помоћ Тапатока
 
Dvoosovinka kod mene ne postoji. Traktor sam kupio u Vojvodini, i dobio uz njega vucnik. Slatko sam ga prodao za 100e :)

Lepo zvuci ta varijanta da poluge budu spojene, ali kada prikolicu podignem, i kada stoji oslonjena na tu polugu, kako mogu da je pomeram levo-desno da ubodem u vucnik?

Ne znam kako izgleda automatska kuka. Nisam znao da to moze za jednoosovinke, pogotovo ako je vucnik fiksan.
 
Mozes prikolicu rukama "gurati" levo desno po osovini veoma lako
A takodje i automatsku kuku imam na ursusu, neverovatna stvar. Nikad nema potrebe za demontazu i montazu, uvek je na traktoru i ne smeta nicemu. Ne mogu slikati, trenutno mi je skinuta zbog vucnika ali cim namestim slikacu.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
I kod mene se koriste gotovo samo jednosovinke. za njih je automatska kuka zakon. Kod nas dođe komplet za zetora 150 €, npr. kao ova https://www.olx.ba/artikal/27000856/kuka-zetor-stopa-za-prikolicu-stepenica-za-traktor/
nemaš šta silaziti sa traktora, otakčivaš za i zakčivaš kako hoćeš.
na ovm linku imaš slika kako to stoji sve na traktoru https://www.olx.ba/artikal/24421032/automatska-kuka-za-zetor/
Sa prvog linka je ok kuka, a sa ove druge prikolica spada samo tako
 
Ova kuka sa linka gore je sranje, nema nikako osiguranje odozgo, tu prikolica ima da spadne čim naiđe na prvu džombu. Kod mene je originalna automatska kuka na 7045, ima gore masivan osigurač, ladno bi mogao traktor cijeli da se okači na tu kuku i nema šanse da može da spadne.
 
Neznam, ja sam imao 25 godina na imt 533 kuku bez ovog osgurača gore. Nikad prikolica se nije otkačila i spala sa kuke. Ima dosta i do same konstrukcije prikolice. položaja osovine, dužine rude i visine same kuke.
 
Nazad
Vrh