Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.


- - - - - - - - - -

Solehio,domaca radinost

- - - - - - - - - -



- - - - - - - - - -

Sobred deklarisano seme

- - - - - - - - - -



- - - - - - - - - -

A ovo je komsijina Simonida,isti dan smo mu sejali kad i nama Sobred,samo sto komsa to organski,bez zaprasivanja.:sjasi:
 
Pre ce biti da je od proletnjih pesticida ostalo nesto sto mu se ne svidja... Da je bolest nebi bilo ovoliko sareno...
 
И ја данас обишао пшеницу.
Анапурна,моја дорада 125кг/кј.
Предусев соја
Мап 100 кг/кј.
Сетва 10.10.2017год.

ccf7b370e7b461f4908592be615752bc.jpg
 
Ja cu ići sa 300kg/ha uree u dva puta. Prvi put 70% kraj februara ili početak marta i drugu 30% kraj marta početak aprila. To mi se pokazalo kao najbolje za moju zemlju. Jer sam probao i KAN i AN.
 
300kg uree i 300kg kana,ana ili sana ne mogu dati isti prinos iz prostog razloga sto nemaju istu kolicinu azota:ppozdrav:
 
Licno mislim da je prihranjivanje ureom u aprilu bacanje para....

Mićo zato se druga tura razbaci početkom pa do polovine marta, ako nisi do tad razbacio drugu turu onda ideš na an, a ako je kišna proleć onda i početkom aprila može urea, treba malo pratiti vremenske uslove.
I to Petre zavisi od vremena primene, količine padavina, iskorišćenosti aktivne materije tojest koliko će biti pristupačnog oblika (amonijačni, nitratni) azota pošto urei treba malo više vremena da se razloži u pristupačni oblik koji biljka može da usvaja itd...
 
mi idemo ureom od 15.2. ovisno o vremenu naravno, nekad to bude i poslje ako budu uvjeti. e sad kad po vama onda bacati kan? krajem 2. mjeseca? početkom 5.3. smo prošlo proljeće pa nije bilo padavina i 35 dana je lapio....
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh