MTZ Belarus

E to ako ti je sudjeno pa ces da kupis,tako sam ja prosao pre godinu dana naisao sam na oglasima hurlimann 488 sa sirokim i uzanim tockovima i neckao sam se pa je prodat,onda god. Dana sam trazio svaki dan po oglasima dal nece neki hurlimann da da naidje a sad kupio mtz 82.1 '99godiste,daj boze da smo zivi i zdravi a traktora bice,samo ti proslavi cerkicu kako valja

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
 
Verovatno za gorivo . Koji antifriz sipate u ruseve plavi(zeleni) ili crveni? Meni napričali da je plavi agresivan i da vremenom oće da pojede gumice:sta:
 
Poslednja izmena:
Plavi je od kada je kupljen. Tj posle onog njihovog zutog kao rdja. Ne verujem da stradaju gumice posto traktor ima oko 6000 sati i jos nista nije popustilo.
 
u evro dizel, koji sam počeo od ove godine da koristim u rusu sipam i diesel lub. On ne sluzi za hladno vreme, vec za bolje podmazivanje.
Antifriz koristim galaxov korsantin plave boje. U malom traktoru je čist kao suza, u rusu je crvene boje tečnost u hladnjaku. Ispirao sam hladnjak prosle godine više puta, i sipao limunsku kiselinu, ali i dalji nije čisto kao u malom traktoru(štore 502).
 
@ Peet
Traktor je napravio 6000 sati i za to vreme je menjan antifriz, ali je uvek sipan plavi antifriz i nikada nije nigde procureo zbog njega.. To je poenta posta. Traktor je 2007. godiste.
 
Ne zaboravite da rashladne tescnosti imaju i mazivna svojstva osim rashladnih. rashledne tecnosti ne bi trebalo da budu duze u upotrebi od 36 meseci ili 1000 rs. Po meni sve preko toga je rizik po ceo sistem, a narocito za novije traktore. Ljudi se cetso cude zasto im je procurila neka gumica, ili napukao blok, a da u vecini slucajema glavni krivac moze da bude rashladna tecnost.
 
Nazad
Vrh