Suncokret 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedne godine sam parcelu od pola kj koja je malo preko ruke resio da ne prskam za uskolisne.Kada sam je obišao bio je sirak preterao pa sam se predomislio i uradio malo jace od pune doze,4 reda sam preklopio u povratku i na ta 4 reda nije bila ni jedna glava formirana,samo po neke deformisane.Suncokret je bio oko 50 cm.

- - - - - - - - - -

Inace ove godine lepak sam stavljao na jedno 20% povrsina uglavnom kada ide Dynoks u soji i nigde nema razlike.
 
Nk Kondi

Imam jednu njivu gde sam preskocio prskanje protiv sirka , nije ga bilo jednostavno i tu mi se suncokret nekako najzdravijim cini. Isprskana njiva samo na crno i posle zetve ce dobiti total...
124a81f6a6e5cfabc61da85f41c864f2.jpg


Послато са SM-J510F уз помоћ Тапатока
 
ista i kod mene situacija sa le99,izgleda je on suncokret koji voli kisnu godinu,ove godine mi kondi deluje ubedljivo najbolje

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Stvarno malo manje glavice ima le99. U odnosu na kondi.Mada ja to sto sam gledao u odnosu na moje je i redje posejano.I kod 99gde fali neka biljka dosta krupan ali toga jako malo.
Ima bas popunjenu sredinu.
Ima li ko iskustvo u.poredjenju sa kondijem ili neomom?
 
Kažu da su pioniri le 25 i le 99 prošle godine po prinosu bili u rangu sa neomom. Zato sam i posejao le 25. Ostaje da se vidi koliko će biti. Ne izgleda loše.
 
Bogami kod nas u Zr, male glave malo stablo. Glave su ko dlan velicine prosecnog coveka. Prinos mislim od 1 do 1.5t po kj plafon na dobrim parcelama.

Nada poslednja umire.
 
Od kada nema trovanja miseva odnosno nema vise legalno otrova za miseve na veliko da se truje a lovacko propalo , razmnozile se i ptice grabljivice , tako da stradaju samo psenice i suncokreti 50-tak metara od sela, vec na 100-tinak metara od sela "rade" jastrebovi i sokolovi i vrebaju rucak, ali zato po selu napast od divljih golubova(grivas) , fazana i zeceva, pa cak i srna traze vodu , sve popasu po vrtovima , lovacko se prakticno raspalo , lovi se samo krupna divljac a i blizu sela ne smeju da love. Vidim da mi najblizi kukuruz do sela napadaju ptice , izgleda vise zbog vode nego hrane.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh