Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slike od juče,plamenac rastura.



m7tcp4.jpg

nikad ovako nije bio nejednak
2yod7p3.jpg


- - - - - - - - - -

210bv2o.jpg
 
Poslednja izmena:
Ja sam danas obilazio kukuruze nisam nosio ni mobilni ni aparat. Stanje blago receno uzasno u pojedinim delovima. U smolnici vrlo slabo I gde je djubreno stajnjakom I osokom I gde je isla samo urea. Mozda tu izvucem jedno 2ha da ovrsem ovo ostalo ce sve u silazu verovatno mnogo jalovih biljaka nebitno koji hibrid upeklo ga u najgorem mogucem momentu za taj deo. U drugom delu gde su recni nanosi mi zovemo tinja i ima gde je mesavina neke vrste smolnice I tinje. Gde je ova izmesana zemlja bice kukuruza ali prepolovljen prinos podgoreo po 1-2 lista, a u njivama gde je tinja kao da nije susa, zelen ko u kisnoj godini ponegde gde ima malo peska podgoreo po jedan-dva lista. Ali klipovi redovni I tih 4-5ha ce mi malo popraviti situaciju verovatno. Sreca pa mogu da isecem za silazu ove lose kukuruze inace bi bilo jos vise gubitaka ovako videcemo mozda budem na 0.
 
Koliko ce po vasim procenama propasti kukuruza ove godine?
U mom ataru i okolini rod ce biti za najmanje 30% manji nego prosecno, a da kazemo da je kod nas prosek oko 8,5 t/ha.
Ima parcela koje ce jako lose dati, a ima sigurno i parcela koje nece osetiti susu nesto posebno.
 
Ovde je jako šaroliko . Pokazalo se da je tačno da je u agrotehnici faktor br 1 , 2,3,4 vremenske prilike , 5 , 6 tip zemlje , pa sve ostalo. Sad trenutno na cijeloj regiji liči da će prinos podbaciti oko 50% .
Inače . il sam lud , il mi se pričinjava , al večeras sam malo obilazio , kao da se kukuruz malo oporavio bez kapi kiše , samo od zahladjenja , kao da je dobio malo sjaja ??
 
Sto se kukuruza tice kod nas u polju situacija je sledeca,kisa nije dugo pala,ovih desetak litra od pre desetak dana,kukuruzi nisu ni osetili,ali ipak ko je posejao na vreme i odradio sve kako treba imace neki kakav takav prinos,ostalo sve moze pod tarup,nema kukuruz visinu ni za silo kombajn....Nije situacija toliko losa gde je agrotehnika u fulu,a ostalo je gore nego na ovim slikama iz Banata....
 
Prva slika Alibunarski atar na granici s Lokvama pionir 1114 .
Druga slika Alibunarski atar 1 km vazdusne linije,uglavnom u tom delu dvopolje sunc-pšenica,nepoznata hibrid.
Treca slika isto p 1114 Ilanďžanski rit.
Sve tri su razlicitih vlasnika i svi rade u fulu,procenite sami.
2a22661e251933693d590233dfe1b1fc.jpg
715c12fdb85c1b56f4c5265ead47b0cb.jpg
e35c35aca33d38576a12ae4d299eb115.jpg


Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 
и моје запажање на истој њиви има песка добро урађена све пружено кукуруз изгледа јако лошеали зачуђујуће НС 6030 много је већи и много мање изгорео од ЗП 427 мислио сам због група да би требало другачије мој комша има преко 150 јутара и сеје нс стално каже човек синко немој вијати рекорде и великт никад их нећес стићи
 
Peet koliko si ti pomogao drugima 2012 toliko ce ti i biti vraceno.
Da si trazio mozda bi i dobio...! Samo ne znam sta bi mogao da ti nudim... :osmeh: jer kukuruza u proseku po kj verujem da si imao vise od mene! Ooo, daa, setio sam se da smo imali 100 l kise 27 Jula koja je doprinela prinosu isto kao i ove ako pada odmah! Ko sto je onda bilo tako i ove god., od kukuruza oprostio sam se!
 
Sledeće godine će se birati najverovatnije brzina na sejalici gde seje najređe,a neki će zalepiti i svaku drugu rupu na ploči...
 
Kukuruzi su kod nas loši. Vemina je izbacila klip ali je do klipa odbacila lišće. Nije loše opraseno kako sam mislio.U junu je palo oko 20 lit kiše a u julu ništa. Po meni su malo bolji Kukuruzi na strnjištima u odnosu na druge preduseve. Kod mene su za sad najbolji oni iz setvi od 27.marta do 2. aprila.Moja procena je da je prinos ovog momenta sveden na 50%od prošle godine.Bojim se da će taj procenat još rasti.
 
Za sad 50% umanjeno sigurno. Ima i kod nas njiva koje su za tarup.. Kod mene zp 684 na 4kj jako los, ako nema kiše za 5-6 dana kraj.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh