Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sve mislim da naše ponašanje prema prirodi doprinelo svemu tome,razmislite u tom pravcu malo...:ppozdrav:
 
Koja je temperaturna granica da se kaže da je tropska noć? Trenutno je napolju 29 stepeni, (a unutra ne smem ni da kažem).
 
2007 u Julu u Las Vegasu osetio sam licno na svojoj kozi +50 c vlaznost vazduha 5% Ne znojis se uopste ali na suncu ne duze od par minuta! Ako malo duva vetar stekne se utisak gusenja!
 
I kod mene smanjili padavine tj stoji samo za jedan prekosutra celih 0,1mm, a to je sve u narednih 7 dana koliko vidim....
 
Nece biti ni zahladjenja, mozda koji stepen manje oko 33. Dunuce orkanska vetrina i dice onu prasinentinu malo ce tog momenta biti prijatnije i to je sve sto ovde nama moze da se desi. Ako i neki oblak krene sa zapada raspasce se kad ga Dunav (glupavi) dotakne i to je to. Ovo je sve previse isto vec danima da bi se bilo sta promenulo. Naprosto dok ne dodje zima i dan bude znacajno kraci nece ni temperature pasti. Ja licno ocekujem da ovako vrelo, ili jako toplo, potraje najmanje do pocetka novembra, pa cak i dobar deo njega. Kisu ne ocekujem uopste do tamo negde 15. avgusta taman kad se bude skidala letina, ako bude sta da se skida.
Ona prognoza mog drugara agronoma je na zalost 100% tacna. Gotovo se ostvaruje indemticno njegovim recima, mada sam i ja sam bio "neverni Toma" kad mi je pricao.
 
Ovo je njegova poruka meni upucena.
28 godina je ciklus. Ovo je 1989. i 1961. Iduca godina ce biti solidna. Blaza i vlazniji zima, vlazno prolece, prohladno leto do avgusta sa boljm rasporedom padavina. Otvori godisnjake rhmz i pogledaj 1961 god. Imas vreme za beograd za svaki dan za celu godinu. Za vojvodinu imas mesecne preseke po mernim mestima. Nemaju podatke za 1989.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh