Torpedo

Od cega se moze staviti rezervoar sa strane da ide od nekog tamica ili.
 
Primetio sam da mi Torpedo od kako je progutao polovinu srafa (koji zateze glavu) na usisni ventil poceo da boboce. Naravno tada je izbio i dihtung, tj. platna i lupao je pa je to reseno ali od tada je poceo da boboce. Na vazdusnom filteru se cuje bas lepo. Na kamionu sam imao isti roblem i nakon stelovanja ventila to je prestalo. Pomislio sam da je isti problem i na traktoru ali nije. Je li moguce da je ostecen ventil i njegovo sediste pa da tu pusta kompresiju i boboce? Nekako mi se cini i da je malo snagu izgubio.
 
Ove me slike više namučiše nego sav rad oko utovarivača:
slike.php
slike.php
 
Sta moze biti uzrok da torpedo 40ka trosi ulje? Na 2 i po jutra oranja potrosi litru ulja. Traktor ima snage, ne gusi se, lepo pali, lepo radi, ne dimi na auspuh, mada duva na iberlauf.
 
Moj je duvao na iber lauf samo tako znaci zivo ulje islo strasno ali je izdrzao berbu kukuruza obrao je oko 80 k.j.Sad smo ga rasklopili lamele izgorele zabice skroz pojedene.Klipovi izgoreli strasno al kad obuce nove delove bice to opet pesma.
 
E da mi je ovakav imati,ala bi mi zavideli u selu.Nisam znao da T-75 može da vuče tri brazde iako ima prednju vuču!Možda onako malo za ugaru 10-15 cm?
 
baća aca sve cure u selu se okrenu za njim,a 10-15 cm taman ne radim ja duboko nego često...
landini hvala!
 
I moj troši duva na iber lauf a i sagoreva ga u kompresionom. prostoru može on tako još dugo.
I moj na iber pari kao lud. Ali cev nije masna. Na 30 radnih sati je potrosio oko 1,5L ulja. Mom i kao da fali malo snage, verovatno jer je jedna glava ostecena a i dizne propustaju na razlicitim pritiscima. Jedna na 170 a druge 2 na 150-155 bara. Izgleda hoce na voznju u Bogatic :haha:
 
Kod mene su dva cilindra slomljena.Svi kazu Torpedov menjac ne valja a on do sada ni jednom da zakrci ide kao metak
 
Para na iberlaufu ne mora znaciti potrosnju ulja, njihovi motori retko koji nemaju paru a da ne trose ne kapi ulja.
 
de se na torpeda stavlja kuper cevka al na ona saf st o vaca 28 kljuc ?al moze cevka od 539 kako to ide nisam stavljao?
 
Nazad
Vrh