Chat 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hteo bi da utovim oko 10ak curana, zanima me da li se to isplati ? :)

Naravno ukoliko veci procenat hrane koju koristim u ishrani proizvedem na svojoj njivi. :cao::ideja:
 
Hteo bi da utovim oko 10ak curana, zanima me da li se to isplati ? :)

Naravno ukoliko veci procenat hrane koju koristim u ishrani proizvedem na svojoj njivi. :cao::ideja:
Niko ti ne moze reci dali ce neka od zitarica biti isplativa,ili ne.Tako ti je i sa stocarstvom.Najbitnije u svemu je,dali imas sigurnog kupca.Ako imas,mozes se nadati isplativosti.Ako dodjes u situaciju da te ucenjuju kojekakvi preprodavci,zbogom isplativosti.Odluka je naravno tvoja.
 
@SAMA,

zitarica nije problem, imam vec provereno seme kukuruza itd...

Samo zelim da znam da li prodaja cureceg mesa isplativa ili ne...

Smatram da je cena od 550 (minimum) do 600 dinara isplativa ako se polovina hrane proizvede u njivi...
 
Poslednja izmena:
Gledao sam film o PKB-u na youtube, i nabrajali ko su bili zvanicnici koji su obisli kombinat,i medju njima ministar poljoprivrede SAD!! A danas nas verovatno poseceju ministri poljoprvrede iz Kambodze i Hondurasa.
 
Kod nas na stočnom groblju postoji ogromna rupa namenjena za bacanje lešina životinja pa opet svi bacaju gde stignu a u rupu najmanje ili uopšte.
 
Kako razdužuju obeležena grla.

To ovdje rade malo drugacije , mislim da su to EU propisi.

Kad ti nesto krepa krava , tele ,svinja , ovca , pas vec manje mislim ne skupljaju. Nazoves ove sto skupljaju lesine, mislim da nedjeljom ne rade , dodje ti kamionom ili manjim vozilom zavisi sta trebas , napravi papire izmjeri lesinu(imaju opremu na kamionu na dizalici koja ubacuje lesinu u kontejner) da ti papire ti potpises, oni odvezu iti odneses papire u veterinarsku i razduzis.

Tvoje je samo da im dovuces lesinu negdje u dvoristu gdje moze doci do nje kamionom ili manjim vozilom , a onda imaju napravu kojom lesinu ubacuju u kontejner na kamionu.

Ne placas nista a oni odvoze u kafileriju na preradu a onda mesno brasno u Vjetnam, Banglades gdje hrane rakove i ribe i onda kupuj smrznute filete somova od tamo:)

Vec najmanje 5 godina kod nas u ataru nema krepanih zivotinja a to mjesto koje je prije bilo za krepane zivotinje su zatrpali i sada je njiva.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh