Chat 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba njima penziju dati,ali pod uslov da imaju bar 15-20 god.radnog staža nakon završetka sa sportom
 
Ja samo ne znam sto toliko glorifikujemo sportiste ? Ne znam ni jednu zemlju da je podigla privredu iz sporta.
Imamo toliko mladih i pametnih djaka koji osvajaju razna priznanja,ali ih nema u medijima,nema za njih novcanih nagrada. Na kraju se hvalimo kako izvozimo "mozgove".
Samo hleba i igara treba izgleda.
Bravo!
Za početak neka vrate penzije onima koji su radni vek proveli zarađivajući ih.
Smanjili su penzije narodu i mlate parama i kur*e se. Vozaju se, žderu i bogate.
 
Ali mladi i treba da imaju uzore u sportistima.... Ugledaju se i žele da budu kao oni... makar rekreativno a to podstiče zdraviji život koji na kraju smanjuje troškove lečenja i onda ima više para za druge stvari....

Pogledajte koliko se novca vrti u evropskim sportskim ligama pa razmislite da li to ne podstiče privredu... novi stadioni, infrastruktura, trening kampovi, gledaoci... pljeskavice i semenke na kraju krajeva :osmeh: .... zaposleni koji rade na izgradnji i održavanju.... turisti koji posećuju utakmice i stadione... poseta stadiona Barselone je 20 eura....
Mladi odlaze jer nemaju uzore i ne postoje jasna i fer pravila koja se poštuju.... Nedavno sam pročitao poruku koja kaže da su u Nemačkoj u jednoj bolnici počeli da predaju smene na srpskom jeziku.... Ko će nas lečiti kad svi odu daleko....

Imamo toliko mladih i pametnih djaka koji osvajaju razna priznanja,ali ih nema u medijima,nema za njih novcanih nagrada. Na kraju se hvalimo kako izvozimo "mozgove".
I to se slažem da uspešni đaci treba da dobijaju nagrade za svoj uspeh kao i njihovi nastavnici i profesori koji nisu motivisani da stvaraju pametnu decu jer se boje svoje senke da bi mogli da izgube posao ako se nekome zamere (opštinaru ili bogatom roditelju) ili se nekom digne da uradi reorganizaciju... i smanjenje broja zaposlenih...
Zato čim malo stanu na noge i dobiju neku šaru odmah odlaze u druge zemlje gde se robovi bolje tretiraju... gde je privid slobodnog života dovoljno jak da zamagli oči stanom i kolima na kredit, sedmodnevnim letovanjem i zimovanjem u toku godine i produženim vikendom svake druge nedelje... gde porodilišta nisu klanice i gde ti fakultetski obrazovana osoba dolazi u svakodnevnu posetu da ti pomogne ženi koja se porodila ali i da joj spremi doručak i pomogne oko bebe.....
Gde neće živeti u porodičnom čoporu gde još matori deda drži kesu... a zdrav i jak muškarac (koji ima svoju decu) je još uvek dete iako ima preko 40 godina.... ako se uopšte i oženio jer nema devojaka koje su pobegle u grad da budu starlete i da se samostalno podvode zarad pomisli da će naći nekog matorca da im kupi stan ili makar auto ili makar sponzorstvo dok ne dobiju šaru pa zapale preko... gde neće da rade kod kineza za 10 iljada ili 15 ako se podaju vlasniku ili kod malog privrednika danonoćno za minimalac noseći pelene...

Pogledajte udaljena sela koja su pusta jer nema učitelja i lekara.... nema puta... ima samo živih duhova i oronulih kuća....
 
Stadioni,infrastruktura i ostalo za pranje para,sami transferi isto pola na crno a pola nikad ne daju drzavi,sportisti i kad zarade pare ne prijave ih u Srbiji. Sami sportisti ne daju pare drzavi,nego su prijavljeni u nekim drugim drzavama tipa Monako,mada opravdano nije ni njih drzava pogurala.
Sto se tice uzora...hm ni sportista ne mozes postati ako ti cale nije sposoban da te progura,placa razne skole,kampovanja i slicno. Ima uzora u uspesnim ljudima po svetu iz Srbije.
 
Znam za jednog poznatog reprezentativca koliko je pusteno para da se probije do prve lige i dalje krene,sad je svetski priznat,malo malo padnu na doping testu sportisti...daleko je to od sporta i zdravog duha.
Licno nisam misljenja da uzor treba da budu neke poznate face,uvek mozete naci sebi ravnog ili za nijansu boljeg u komsiluku,rodbini,kolegama sa fakulteta-posla. Jedno su TV zvezde,a drugo su pravi uzori za zivot.

P.S. Tako je Putine,nekad smo kao klinci pevali "Mi imamo naseg Boga,on se zove Bodiroga" sad ga niko pravo i ne zna,tako ce biti i sa Novakom ili nekim trecim.
 
Najpre je uzor roditelj(staratelj), zatim vaspitac, ucitelj, uopste odrasla osoba koja ima neposredan kontakt sa detetom. Uzor vrlo cesto moze biti stariji brat ili sestra, drug, drugarica.
Poenta je da treba da krenemo od sebe, i da se potrudimo da svojoj deci damo(zvuci kao klise, ali to je sustina) dobar primer, kroz postupke, doslednost, reakcije, ponasanje i sve ostalo u odnosu prema njemu, kao i prema drugima, zivotu uopste.
Te uzore u toku puberteta i kasnije, to mozemo da obesimo macku o rep. Zaludece se dete par meseci, mozda i godina za tenis i Novaka, ali sta posle? Potrebno je zato, osim sopstvenog primera, usmeravati dete na realne uzore, a ne na izuzetke i drustvene fenomene.
 
Kako ja mom sinu da dam dobar primer,kad me jednom prilikom pitao tata a jel hoćeš i ti u Hag?Šta sam ja trebao detetu od 11 godina da objašnjavam za šta smo ratovali i kako.Shvatio je on to sam znatno kasnije.Dakle nas je rođena vlada predstvaila kao zločince o čemu dalje da se priča.
 
Normalno je da Vas je to pitao. Dete je videlo da neke cike odlaze u zatvor, a te cike su slicnih godina kao njegov otac. Jednostavno, uplasio se za sigurnost svog oca.
Slican primer je kada me je jedno dete u skoli pitalo da li ce, posto je Marti umrla baka, umreti i njegova, jer je i ona stara. Kod malisana (sad cu grubo da se izrazim) do odredjenog uzrasta jednostavno to tako funkcionise. :)

Gledam sta se radi, samo tako se gura prica o Novaku, sada i o Davoru(kao sto je jedno vreme bila varijanta Cavica, pa su svi kupovali kapice i isli u skole plivanja). Takva smo nacija, senzacionalisticki nastrojena. Nama jedino prija prica o naglom i neposrednom napretku, preporodu preko noci, dizanju feniksa iz pepela. Radje se okrecemo mastarijama, nego radu(sada zvucim kao AV) i postepenom boljitku. Sta ces boljeg uzora deci od mladog coveka koji je po prvi put seo u sleper sam, odvezao ga do Hamburga i nazad?
 
Pa takvi smo oduvek bili,moj deda imao dve spomenice,umro kao rabadžija,otac odležao 11 meseci jer je stricu nosio proju i sir,njegov stric streljan '45 kao narodni neprijatelj.Dakle da se tako gleda ispade da smo uvek uzalud ratovaili ili bili na pogrešnoj strani.Ja doživeo da mi Tadić kaže Srbija ide u Nato i tako to,jednostavno naš narod ne shvata da je vojnička slava kratog veka.Pamtet te par meseci i priča se o tome i onda život krene dalje i narod traži jeftinu zabavu.

Lepo bi bilo da postoji kantar,pa da merimo ko je više dao za našu zemlju mi koji smo obuvali čizme ili oni koji donose medalje,jednostavno život je nepravedan.Da je sreće da ni nemamo veterane nego da samo medalje brojimo.Sve je to subjektivna stvar ja lično bih opet sve isto i da ne daj Bože ponovo treba opet bih otišao,neko možda očekuje da mu ljube stope.

Ako nešto trebamo da naučimo iz naše istorije,to je da nakon svakog rata pokušavamo da budemo nešto što nismo i sami sebe stavljamo na pogrešnu stranu.
 
Samo kratak komentar.Da mi je sada 20 i neka bila bi mi čast nastupati u selekciji grada a koamoli u reprezentaciji Srbije.Toliko o plaćanje u siromašnoj i neobavešćenoj zemlji.
 
A sad ide u drugu krajnost.Ljudi koji zaradjuju po par hiljada eura za vikend,dobijaju muzicki dinar.Zbog istog sirotinja zatvara svoje kafice.Bilo je reci i da je Stulicu nudjeno 200 hiljada eura od muzickog dinara,koje je on odbio.Prosipaju se sa parama,dok su legende zivele u bedi.Istina je negde izmedju.
 
Drugari trebaju mi savetiiii :) Odavno nameravam da kupim zemlju, a sad imam i cime,mada ne bog zna cime :)), pa mi treba pomoc oko svega. Npr. u delu koji me zanima, Mala Ivanca i okolina, pretezno imaju bunare i sad...kako da znam, kakva je voda kad bunar nije ociscen? Sta ako kupim na osnovu price da je do pre par godina koristen za pice, kad to moze da se promeni za par meseci ,a i ne znam koliki mu je kapacitet, a sadila bih maline. Zemljiste je nagnuto blago prema zapadu ,a od objekta postoji samo temelj stare kuce. Struja je ispred placa na banderi i mislim monofazna. Sta mislite koliko vredi? Traze 3000e, a ima 40a, a do asfalta oko 100m. I kako da ocistim bunar kad nemam struju, a ovima sa pumpama to treba? Puno laickih pitanja, ali znam da cu dobiti dobronamerne i strucne odgovore. :)
 
Ne znam u kojoj temi da napišem.
Kako se rešiti osa-izlaze iz jedne rupe u zemlji.Tu nam je mehanizacija i non stop špartamo.Ima li neko slična iskustva
 
Ne znam u kojoj temi da napišem.
Kako se rešiti osa-izlaze iz jedne rupe u zemlji.Tu nam je mehanizacija i non stop špartamo.Ima li neko slična iskustva

Kupi preparat Talstar, pravi ga Galenika-Fitofarmacija, ide 5 ml (mililitara, da, dobro ste pročitali) na 10 litara vode, u leđnu prskalicu, ubija ih u roku od par minuta...
Tako sređujem ose po tavanima i krovovima šupa, moram, jer sam alergičan na ubod i ako me ubode samo jedna, recimo za prst ruke, naduva se cela ruka do lakta, i preko, nesmem ni da razmišljam šta bi se dogodilo da me ujede samo jedna za vrat...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh