Objekti za smeštaj mehanizacije

Tu u mestima gde su popisivali, da li znate Da li je mozda neko napravio neki objekat posle onog snimka od 15.11.2015... Ili srusio stari, pa na tom mestu uradio drugi, mozda drugacijih dimenzija ili nesto tako na taj fazon... Sta se desavalo sa tim objektima pri ucrtavanju? Receno je da nece moci to da se legalizuje, ako se razlikuje na snimku....?

Imam objekat koji treba da se renovira, ali bih ga ja prosirio za 2m... Pa zato pitam...?
 
Tu u mestima gde su popisivali, da li znate Da li je mozda neko napravio neki objekat posle onog snimka od 15.11.2015... Ili srusio stari, pa na tom mestu uradio drugi, mozda drugacijih dimenzija ili nesto tako na taj fazon... Sta se desavalo sa tim objektima pri ucrtavanju? Receno je da nece moci to da se legalizuje, ako se razlikuje na snimku....?

Imam objekat koji treba da se renovira, ali bih ga ja prosirio za 2m... Pa zato pitam...?

Možda nije za ovu temu ali napisaću vam svoje iskustvo.Ja sam konačno legalizovao bespravno izgrađenu kuću iz 2009 a podneo sam prvi put zahtev 2010 pa 2013 i sada ne bih završio da nisam otišao u opštinu par puta da ih malte ne nateram da uzmu moj predmet...Ali to je sve manje bitno od onoga što sam hteo da kažem:iz pouzdanih izvora sam saznao da je neko hakovao snimke i pre i one od 25.11.2015 pa navodno sada nemaju ništa od podataka....Navodno će ponovo da se snima da li iz aviona ili će neka građevinska inspekcija fizički obilaziti reone još uvek kao ne znaju.Samo znam da je moj brat iskoristio gužvu i situaciju i ukrovio kuću (završio) od jesenas do proletos i naravno predao takođe za legalizaciju i očekuje da ga ovih dana pozovu za rešenje.
Verujem da je neko napravio ovu situaciju zbog nekih velikih građevinaca i ko zna zbog čega još ali mislim da je pametno iskoristiti gužvu i da se mi mali ogrebemo bar za mrvice.Sa srećom radovi
 
Pocinkovani ofarbani lim 500-600 din po m2.

Aluminijumski duplo skuplji.

Panel od 12 eura pa navise.

Veoma mala razlika izmedju aluminijumskog lima i panela, po meni panel.
 
Posto sam radio neki objekat sad gledam sta mi je najpovoljnije za krov,tj cime da prekrijem,da li sendvic panelima,ili daska pa preko trapez lim?ima li ko kakav predlog,sta bi najpovoljnije izaslo?

Ako hoćeš naj jeftinije onda su to polovne salonit table ja sam plaćao 200 dinara komad.Ako hoćeš nešto bolje i kvalitetnije onda nešto od ovih limova što predlaže kolega Vlada.
 
prije dvije godine sam radio stalu...9x6 i pokrio polovnim crijepom,ove godine produzavam za jos 6 metar i vec sam kupio odlican polovan crijep.....Negdje je mozda iz nekog ponizenja stavljat polovan crijep,al kod nas se vecinom tako radi na pomocnim objektima
 
25zs6xz.jpg


- - - - - - - - - -

s13jav.jpg


- - - - - - - - - -

2lu2rgj.jpg
 
Poslednja izmena:
Od stuba sa strane zida do drugog stuba naspram njega je 7m a osovinski razmak izmedju stubova sa prednje strane je 6m.
 
Izcitao sam ovu temu onako preko reda i nigde ne nasao podatak koji me zanima...
Ako se pokriva limom 0.5mm model TR 35/200 na kom rasponu se maksimalno sme staviti razmak letvi tj roznjace/metalne/tj onaj deo na koji se lim srafi.Ja sam vec to danas poceo da postavljam i to na razmaku od 1.2m,a ni kod proizvodjaca nisam razumeo tablicu sa onim njihovim kilo njutnima i ostalim glupostima.
 
Zavisi koji nagib krova imaš. Ali za taj tip lima ja mislim da je 1.2m veliki raspon. Ja postavljam TR40 strong na tu udaljenost.
 
Nagib je oko 11 stepeni.Ja sam trazio da mi izroluju TR 40/250 ali me prodavac ubedio da je bolji ovaj na 35/200.Ali jos nije kasno jer ga tek u utorak planiraju raditi pa ja vec sutra mogu da zahtevam da bude promenjeno.

- - - - - - - - - -

A evo i o kom se limu tacno radi i ako razumete ovu tablicu molim za prevod po mom pitanju.Klik na statiku profila.

http://www.lemindkomerc.com/3.html
 
Ja sam kupio u Kragujevac u limpeksu TR40 strong. I oni tvrde da je taj najjači. I pre kad sam se raspitivao kod drugih proizvodjača i oni mi rekli da je TR40 najjači.

- - - - - - - - - -

Bolji profil TR40 od limpeksa ima ova firma: http://www.inm-arilje.com

- - - - - - - - - -

Ali za mene je bilo daleko da idem kod njih i zato sam išo u KG. Ovaj TR40 što nude lemindkomerc nije to-to. Bolje deluje taj TR35
 
Onda me znaci prodavac nije zeznuo,no videcu kakav je dok ga budem srafio,a inace rogovi su mi sa jedne strane 3.5m a sa druge 3m i na obe strane sam stavio po 4 roznjace i tako da znaci sa ove duze strane samo prelazi metar tj 1.15m a dok je na ovu kracu ok tj dolaze na metar.
 
Ja bez filca jer su mi dve strane otvorene pa mislim da nece kondezovati visina je 4m pa ima gde da se provetrava,a inace cena ko cena i nije nesto skup filc tj oko 200 din,po kvadratu,a ako nekim slucajem bas bude kapalo imam unapred ideju da posle poplocam odozdo stiroporom tj zalepim ga pur penom i to ce da kosta puta pet ali ja sam uvek navikao da radim po dva puta isti posao,pa sad ako budem i ovog puta te srece onda jbg.

- - - - - - - - - -

Danas zavrsio postavljanje svih roznjaca i uocio dok sam gore stajao na kombajnu da se ljulja u stubovima jedno 5-6cm u svim pravcima naravno kada je ja zaljuljam iako su levi stubovi ucvrsceni na polovini za plot.Po prvi put pravim ovako na stubovima pa ne znam jel to normalno ili sam omanuo u materijalu.
20160822_163837.jpg
[/URL][/IMG]
 
Nemoj bez filca stavljati imaćeš problem sa kondenzacijom. Ja sam isto bez sam stavljao sa 3strana otvoren i opet hoće da ponekad "pada kiša" ispod šupe

Tapatalkkal küldve az én LG-D280 eszközömről
 
Bolje daj tih 200 din za filc,veruj mi imaćeš manje problema kasnije.Ja sada u hangaru pokrivam robu baš zbog tog filca...:kisa:
Da li je neko lepio stiropor na lim bez filca i time sprečio kondenz?Postoji firma koja nanosi masu sličnu pur-peni baš za sprečavanje kondenza a cena im kreće od 10-ak evra po m2+pdv pa na gore....U tom slučaju je bolje i jeftinije promenuti lim.
 
Nazad
Vrh