Subvencije u poljoprivredi za 2016

Treba moderatori da obrisu ove zadnje postove jer nemaju vise veze sa temom. Znamo sta su i kolike su subvencije za 2016tu i sad sledeci post moze biti kad pocnu da dele.
Ako će sledeći post biti kada počnu da dele onda se tema može komotno zaključati na jedno godinu dana. Možda bi to bilo i najbolje.
 
Ja mislim da je najbolje da ukinu subvencije, i da uvedu da placamo dozvolu ako hocemo da radimo zemlju..I opet bi pobedio SNS na izborima, kao sto ce i sad opet pobediti..

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока
 
E pun mi je kufer ovih koji neznaju za koga da glasaju.
Pa valjda one koji nisu do sada bili,i one koji nece da te vode u dekatentnu evropu,namerno pisem malim slovima.
Ukapirajte jednom za svagda da samo nezavisna Srbija moze da ima male i srednje poljoprivrednike.
A subvencije su proslost barem dok se ne svedemo na 30ak hiljada gazdinstva.
 
Evropa je i izmislila subvencije posle II svetskog rata da poveća proizvodnju pšenice.
 
Ovo sa subvencijama je prosta prica. Komsija primeni herbicid u psenici, a ti samo ponekad i njegova psenica bude bolja, ista stvar se ponovi sa fungicidom, a ti oped ne primenis, pa sa drugim fungicidom, pa sa boljim kombajnom, pa sa kvalitetnijim semenom. I ? sta se desava na kraju, ti (mi) propadamo jer nismo vise konkurentni, nasa psenica je em manje rodila, em losijeg kvaliteta i na kraju nemamo trziste za prehranu vec za stoku. Isti efekat imaju subvencije jer bogate zemlje na taj nacin unistavaju konkurenciju i cuvaju svoju proizvodnju.
Ja ne vidim drugo resenje osim, ili da im se prikljucimo (EU), ili da se totalno izolujemo pa kao Kuba. Treceg nema jer je prosto takvo stanje i prilike, a da mozda i ima treceg da uzmemo puske u ruke pa na Brisel :osmeh:
 
...da li neko zna sta se dogadja u bivskoj VU Karadjordjevo?? to je prodato arapima? ko se tamo pojavljuje kao upravnik?potpisnik?
molim moderatore da ostave da se bar u ovoj temi ispricamo i izkukamo ko ljudi.....:ppozdrav:
 
Subvencije su sramne, nazadne totalno. Posle zadnjih protesta kada nismo bili jedinstveni vlastodrzac je osetio da moze beskonacno da nam steze omcu oko vrata. Pitam sad naseg uvazenog clana ddragan, Jovicu Jaksica, Husarika sta ce uciniti i da li ce i dalje podrzavati kamarilu gore navedenog. Urednistvo molim da ima strpljenja jer moramo komunicirati na ovom forumu zbog protoka informacija. Mozda nekom i sine neka ideja. Pametna.
 
Kako necemo znati sta se desava u VU Karadjordjevo. Dobar deo njiva nije prosao osnovnu obradu, to jest u parlogu je trenutno, a dobar deo je vec trecu godinu posejan psenicom, ili jecmom. Sve u svemu imaju za sad vrlo naprednu tehnologiju proizvodnje. Soja im je prosle godine rodila oko 1 t/ha i to bruto, a jusa ne verujem da su imali vise od 800 kg.
Ko je upravnik to niko ziv ne zna, uglavnom od arapa nema ni A, ali je zato premijerov brat gotovo svakodnevni gost (gazda).
 
Kako necemo znati sta se desava u VU Karadjordjevo. Dobar deo njiva nije prosao osnovnu obradu, to jest u parlogu je trenutno, a dobar deo je vec trecu godinu posejan psenicom, ili jecmom. Sve u svemu imaju za sad vrlo naprednu tehnologiju proizvodnje. Soja im je prosle godine rodila oko 1 t/ha i to bruto, a jusa ne verujem da su imali vise od 800 kg.
Ko je upravnik to niko ziv ne zna, uglavnom od arapa nema ni A, ali je zato premijerov brat gotovo svakodnevni gost (gazda).
hvala ti na odgovoru......kolaju price po prestonici da je i ovaj zakon o izdavanju 30% drzavnog zemljista namesten za batu a ne za svabe...
 
I da se priključimo to opet nije rešenje za nas, tj. za većinu jer svakako neće biti za nas isti aršini i subvencije kao nemcu, francuzu, englezu itd.
Kad poredite poljoprivredu u eu ne uzimajte u obzir glavnu trojku nego gologuziju Bugare, Rumune, Hrvate jer bi i nama uz njih bilo mesto
a koliko oni dobijaju subvencije mislim hrvati rumuni,madjari itd,mislim da su i njihove subvencije astronomske naspram ovih nasih
 
Pa Rumuni imaju 300eura po ha za neke kulture.Zato i idu nasi preko i rade zemlju.Samo to ne moze svako.Pitajte Peru Milankova koliko su u Rumuniji subvencije.
 
Kad se hvatamo Rumunije i Bugarske i njihovog stanja u predpristupnom periodu i sada kad su u EU da im ne cvetaju ruze, treba malo dublje potraziti razloge za takvu situaciju kod njih a ne samo kriviti tu "lopovsku" EU koja gleda da upropasti sve oko sebe.
 
Iznos od 4000 din po hektaru ne bih nazvao subvencijom vec socijalnom pomoci. Ponizavenjem, umalovazavanjem, ismevanjem srpskog seljaka. Kad su ove godine smanjili sa 12000 na 4000, sledece ce biti dobro ako ih ukinu, jer ovom politikom nameta i dazbina, moze lako da se desi da cemo placati 5-6000 din po hektaru.
 
Hoce li biti povracaja za kupovinu mehanizacije i ove godine ?? Da li to zavisi od ove nove uredbe ili ne ?? Ja sam u novembru dobio povracaj za kupovinu prskalice, kad bih znao ce biti i ove godine mozda kupim novu sejalicu.
 
Nazad
Vrh