Kukuruz 2015

Kod nas danas počeli da krune, detalje ne znam. Inače u ataru još ima kukuruza za kuvanje kod ovih ''jačih'' paora.
 
*mixer* oko 5.aprila,ne znam tacno.ali sve je istog dana posejano,i to sto meni nije jasno 1114 u peskovitoj zemlji,izgorela i to momacki a vlaga prevelika.A 640 jos ima zelenu masu a vlaga niska,taman za branje u klipu.
 
Moj 1114 je na dobroj zemlji i jos je zelenkast, koliko onda taj ima vlagu.... uglavnom dobro se drži. Ja sam sejao 20. aprila...
 
izmericu ponovo za par dana.mozda je zbog kise bila velika vlaga,kanda je na tom delu atara bilo vise padavine
 
Danas pali prvi redovi kukuruza. Pionir N01 vlaga 25%. Po nekoj slobodnoj proceni ne obecava veci prinos od 5t po 1 k.j

6du1ig.jpg


apjpdg.jpg
 
Bože blagi,pa kad se još kukuruz skidao u avgustu?Baš ste ga preterali i onda se pitate što je pozeleneo.Pa šta da radi u avgustu,kad mu vreme nije!Pustite malo da priroda odradi svoje,ipak je ona jača od naših želja!
 
Možda je tvoja baba u pravu ali moja baba kaže da to može da se desi jednom u 20 godina,a šta ćemo sa onih 19.Ipak je moja baba malo iskusnija,nemo se ljutiš.Moja baba a naročito prambaba,živela 92 godine i tri kralja upamtila i četiri carstva.Šalu na stranu ali mislim da smo malo preterali,kako sa žetvom tako i sa setvom.Želja je da u martu sve posejemo i u septembru sve požanjemo i posejemo pa onda na prela,ali prela više nema po selima.I onda nam ostaje Farma i Veliki brat...Pozdrav svim Adaševčanima a posebno super moderatorima!
 
Što misliš?

Imam jedan koji je imao ispod 20% vlage u ponedeljak a imam i gorih kod nas.
 
Aco lepo piše da je krunjeno za prvu pomoć.Znači potrošen stari,nema ga više pa da se ne bi moralo kupovati ide ova metoda.
 
Juce kolega izmerio na mojoj parceli Pionor P0412 20% vlage. Taman za dve nedelje da krenemo da kosimo.

Sent from my B15Q using Tapatalk
 
Nazad
Vrh