Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa Požarevac kolko ja znam nije baš istok Srbije....šta su onda Negotin i Kladovo ?Požarevac ima lepe šanse.

@Gagi,Mladenovac takođe ima velike šanse za nešto u ovoj jugozapadnoj struji.Ostaje da se čeka.

@Željko
RHMZ-ova prognoza za sutra je veoma veoma smešna.Nigde ni pomena o nepogodama.

W2U je mnogo konkretnija.

Ma...biće tu kao i obično najžešće na zapadu,jugozapadu i Šumadiji.

Kimi,a u j.banatu jel ce biti uslova za padavine?
 
Čisto sumnjam u neka jača nevremena (Srem),ali konkretnijih (padavinski) pljuskova sa grmljavinom će biti svakako.

Uh,Vršac.Veoma je teško garantovati nešto.Ako gledam modele kod svih bi granica padavina bila tu negde na granici srpskog i rumunskog Banata,kao npr. GFS.

z3_precipitation_042.png


E vidiš :osmeh:

Jak,na udare olujan jugoistok tokom dana je zasiguran.To znači da će nešto do Vršca stići tek u fotofinišu (kasno večernji,noćni sati) kad vetar oslabi.

Mačva,Mačva dobro stoji s oblacima koji idu sa jugozapada,izniklim iz pravca Loznice tako da očekujem dosta "akcije" predveče.
 
E pa da,sutra je ilija gromovnik...vala će stvarno da opavda svoje ime !:osmeh:
Kimi spasioce nas. Jer ce biti kise na Kosovo tacnije okolina Pristine?

Bane,manje šanse za unutrašnjost Kosova i okolinu Prištine.Puno više šansi ima severnije ka Mitrovici.

Za taj centralni deo našeg Kosova više obećava ponedeljak.
 
Kimi i Zeljko sta kazete, kakve su sanse da pokisnem sutra?U poslednjih 40 dana oko 3l je palo bas je potrebna...Hvala u
napred!!!
Postoje velike sanse da pokisnes narocito u toku noci ako izlazis u grad i td. :osmeh: po modelima dobra kisa se ocekuje u ponedeljak usli smu u 24h mislim da ovaj put modeli nece ispariti jer je suvise blizu sve to.
 
Kimi izgleda mi u ovom delu juzne Backe nemamo cemu da se nadamo zahvaljujuci onom glupavom Dunavu koji zaista nema nikakvu svrhu kod nas osim da smrdi, plavi i sprecava kisu.
 
Paore za te delove Vojvodine se crta strujanje mahom sa juga...ne znam da li je ono baksuzno :osmeh: (čini mi se da je jugozapadno-zapadno baksuz)

Neverovatna sličnost između 2 finorezolucijska modela u rasporedu padavina.Po oba padavinska bomba negde u Bačkoj,a snažan linijski sitem na zapadu,jugozapadu i Šumadiji.Srem u rupi,ali teško da je to izvodljivo u ovakvom strujanju...

NMM:
prec0642.png

ARW:
prec0636.png
 
Haha :osmeh: Predlog za sutra.Obuvaćen je i krajnji jugoistok i istok (narandžasta) za svaki slučaj ako bukne nešto neplanirano.Za sever zemlje je opasnost od obilnijih pljuskova,dok je za centralni pojas pre svega opasnost na snažan linijski sistem i organizovane ćelije koje mogu proizvesti grad,olujni vetar.Postoji mogućnost i za superćelijski sistem.

11830069_10153460371622141_401047505_n_zpsdrkzbwod.jpg
 
Kimi izgleda mi u ovom delu juzne Backe nemamo cemu da se nadamo zahvaljujuci onom glupavom Dunavu koji zaista nema nikakvu svrhu kod nas osim da smrdi, plavi i sprecava kisu.
Ti imas gro zemlje u ritinama ,kad toliko zelis da kisa ne padne,ili si previse naporan sa komentarima tipa''nece pasti'',''modeli govore da nema padavina'',itd
 
To slobodno Pele zaobidji moje positive I resio si problem meteorologije. Do duse ne znam gde sam ja to uopste prognozirao na forumu, ali u svakom slucaju u sto sirem luku ??????
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh