Soja 2015.g.

Nema ekonomske opravdanosti i isplativosti špartati više puta istu parcelu.
 
Danas pokusali da zavrsimo prskanje soje ali nam zafalilo za nekih 20m duzine. Morace rucno da se uradi da se ne zezam sa traktorom.
Planirao sam da pred cvetanje dodam neku folijarnu prihranu, ali ne znam koju? Sad je dobila Yara Kristalon ali ne bi joj skodila kasnije jos jedna prehrana. Samo ne znam koja:sta:.
 
Isplatilo bi se ako bi pala neka dobra kisa da sabije,ali ko je isao posle kisa kad se dobro prosusilo apsolutno nema potrebe za dodatnim aerisanjem zemljista. E kad bi opet palo 50-100l itekako bi joj prijalo jos jedno spartanje.
 
Toma ,kad bi mogo da joj daš Kalijuma i molibdena direktno u venu to bi bilo dobro. Da i gvoždje tamo gdje fali al kod tebe bi trebalo da ga ima dosta.
 
isplati se jer si suzbio korove uspešnije nego samo sa prskanjem
slikat cu gde sam parao jednom,dvaput ili nijednom
 
Znam da je tako NA , ali bilo bi dobro u toj fazi treba mnogo kalijuma , a često u zemlji nije tolko dostupan trnutno iako ga ima na analizi . U navodjavanju npr može slobodno da se prihrani nekim vodotopivim kalijumom , mislim klasično suvim djubrivom i vjerovatno može dosta da ga povuče površinskim korjenom .
 
Bonus haifa 13-2-44 folijarna dokazano radi posao ,koristi se u soji čim počne stvaranje mahuna i provjereno povećava zrno.ja sam sve folijarce smatro za šećernu vodicu ako ga staviš dobro ako ne neće ni falit međutim ova haifa čuda radi i jako dobro se pokazalo tamo di je oštećen usjev (npr od komšijskog prskanja)oporavlja se poslije prihrane naočigled
 
KO proizvodi to ? (Kalijum u cvat može samo da koristi ) Jedne godine sam sa zadnjim tretmanom za uskolisne a bilo je kad je krenula da cvata stavio yara žuti kristalon , kalijum i naizgled je bila vidljivo bolja al šta vrijedi kad nisam vagao da vidim isplatili se
 
Tretiranje semena:

img67801.jpg
 
Raca kako izgleda sada ona soja što je skvrčila i uvila lišće,kod mene je ista situacija, ali sad znam i razlog:osmeh:.Dobila je 1.2l/ha selekta supera prskana je tačno pre 7 dana. Rano ujutru smo radil, do 10h smo bili gotovi ali je ekstra toplo vreme i usled toga je pretrpela šok koji se manifestovao u vidu nabora na listovima.
 
Pa kod mene je drugi slucaj, isto je hemija u pitanju ali od komsijskih kukuruza, njihova nematnost, oni listovi koji su se uvrnuli indalje stoje tako a novi izlaze i ide ok, verovatno ce biti posledica al sta je tu je. Ovaj jedan komsija njegova njiva izlazi u koso u odnosu na moju krajnicu, i on lepo izlazi sa svojom prskalicom dokle su njegovi kukuruzi a sto druga povina prskalice prska po soji nikom nista ...
 
Možda je od nekih preparata od komšijske repe oprskane po vetru tako da sumljam i na to.
 
Bio na soji pa uslikao.U pitanju je Galeb a kiše nema pa nema.Pukotine se već pojavile.Po neki donji list počeo da žuti.Ako uskoro ne padne kiše,nema ništa od roda.
q99BQCW.jpg
 
Nazad
Vrh