Jagode-opšta tema

ac42c21d63c8a3e2bef7ba8aef214cb2.jpg


Rekord za sada


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
 
Ljudi jel ima nekog da radi Zengu sa onom hladnjacom iz Kraljeva? sto je po ugovoru minimalna cena 0.85e da potvrdi jel stvarno daju tu cenu
 
Pozdrav forumasi.. Malo sam pratio temu ovu oko jagoda, hteo bih podizati plastenik ove godine i u njega saditi jagode, ali sam mislio posaditi ovu sortu sto stize prva,majska kao vec ide to.. Pa mozete li mi reci neki savet, kaoliki razmaci trebaju biti u plasteniku izmedju onih bankova,da li moraju biti razmaci kao i napolju sto su izmedju redova, ili ne, treba li im grejanje neko preko zime i tako, hteo bih cuti vasa iskustva . :ppozdrav:
 
Rekorderka jagoda je Roksana. Nije moja, već buduće supruge ujak ima jagode na otvorenom pa je doneo da vidimo :)
 
Necemo cuti nikad. Mada sam siguran da oni sto bi trebali da znaju ko su ti ljudi, to i znaju. Bez necije "dozvole" to se ne moze raditi.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
 
Vojvodina, najbolje da nastavite diskusiju preko privatnih poruka.

Daku, u pitanju je asia.

Ukoliko jos neko ima medenu (honeoye), neka napise kako je ove godine prosao sa njom.
 
Ja imam samo 200 sadnica Medene i bas nisam odusevljen njom. Bas je osetljiva na transport i ovu kisu. Ako je berem crvenu, bude kisela, a ako je pustim da lepo sazre, sutra vec bude meka. Dosta meksa u odnosu na Kleri i Dzoli.
 
Zato i pitam. Kod mene prosle godine nije bila toliko meka, iako je kisa bila non-stop. A ove godine, bez obzira sto sam stavio dovoljno kalcijuma, previse meka.
To joj je izgleda mana.
 
Pozdrav za arnolda123.svratio sam danas do tvoje njive tj.do mesta gde prodajes jagodu lepo ti to odrzavas a zanima me koliki prinos ces imati posto je berba pri kraju u novom zasadu.I salio sam se za ono da jeftino prodajes jagodu na veliko znam da je to cena i da ovi nakupci su sve bezobrazniji i mislim da bi trebalo u buduce da se organizujemo i da postignemo neki dogovor oko cena makar u nasem kraju sto na veliko sto na putevima da se nerazlikuju cene.Moramo nesto da shvatimo da ako se drzimo dogovorenih cena ni nakupci nece imati kud nego da kupe jagodu po dogovorenim cenama jer ako nekupe a moraju da je kupe i nemaju je u ponudi i oni gube profit.
 
Poz. Evo jos nekih 1.5 tona pa sam nabra do sada 20 tona. Mislim da berem jos do sledece nedelje i gotovo. To mogu da kazem koliko sam imao kada budem zavrsio berbu. Sto se tice cene pored puta ja uvek pricam sa Michalom Privizerom kako prodaje po kojoj ceni pored puta i ja to pratim... a sto se tice cene da drzimo to po mom miljenju nemoguce posto dosta jagoda iz okoline sabca zavrsi kod nas. I sve to ide na kvantas. A ovi nakupci koji dolazi kod nas samo prate cenu sto je na kvantasu. Ali ako mi necemo da damo za te pare mozemo da bacamo....tako da mi to bukvalno moramo da damo za te pare...
 
Nazad
Vrh