Suzbijanje korova u kukuruzu nakon nicanja KWS uljana repica

Pseudomonas

 1. Zanimljivosti iz ishrane biljaka


  *NAPOMENA svi elementi su PODJEDNAKO bitni za pravilno rastenje i razvoj biljke (nikako samo NPK). Slikovito to izgleda kao na buretu sa dugama (u nastavku) i vazi za svih 17 elemenata. Dakle kvalitet/prinos je odredjen elementom koga ima najmanje (ovde je dat primer fosfora). Korekcijom jednog, naredni postaje problem.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ...

  Updated 15-01-16 at 22:11 by Pseudomonas

  Kategorije
  Uncategorized
 2. Da li smatrate?

  Da li smatrate da je dovoljno imati uvid samo za N, P, K elemente zemljsta?
  Biljka zahteva/koristi 17 elemenata (mikroelementi + makroelementi) medju kojima su i NPK. To sto se N, P, K usvajaju u vecem obimu APSOLUTNO NE ZNACI da su bitniji od elemenata koji se usvajaju u znatno manjoj kolicini (bor, cink, bakar itd.)
  Svi su podjednako bitni, svi su esencijalni. Postoje i korisni elementi, koji umnogome povecavaju kvalitet/prinos odredjenih biljnih kultura (Na-secerna repa,trska; Co,Si,Se ...

  Updated 27-12-15 at 00:54 by Pseudomonas

  Kategorije
  Uncategorized
Svi postovi su vlasništvo njihovih autora. Poljoinfo.com ne garantuje tacnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo cijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju izmedu registrovanih clanova.