Lala iz Banata
Član
U poslednjih par dana dva puta smo protestvovali zbog cene psenice i odnosa vlade prema poljoprivrednicima. Kada kazem "mi" mislim na paore iz Sefkerina, Glogonja, Jabuke, Kacareva, Crepaje, Kovacice, Padine, Panceva, Banatskog Novog Sela, Alibunara, Uljme, Dolova, Kovina... U sredu smo blokirali regionalni put Glogonj-Jabuka na sat vremena te smo izdejstvovalisastanak sa predstavnicima ministarstva koji nije urodio plodom. Zahtevi su sledeci: cena psenice 17.5 dinara, promena pravilnika o kvalitetu u skladu sa vremenskim neprilikama koje su nas zadesile, zabrana uvoza svih zitarica i slobodan izvoz istih... Danas je bio mnooooogo ozbiljniji protest od onog u sredu te sutra ponovo u vladu na sastanak sa ministrom. Ako ne bude nikakvog pomaka najavljena je blokada puta Beograd-Vrsac a nije ni iskljuceno ni da sa traktorima udjemo u Beograd. Zanima me vase misljenje i da li cete nas podrzati jer ovo nije samo bitka juznobanatskih ratara vec ratara cele Vojvodine i Srbije.

No, kako vam volja.

i zakona
Nije ni cudo sto nam ovako ide...
i ja bi najradije da je zito 15 ali kad drzava nema te pare nemoze da na da toliko,ja sam za proteste ali mislim da ce to podici zito bar na 10 ali na 17 nikako,i za sve je to kriva nasa drzava i monopol koji je stvorio ovakvu nisku cenu zita i drzava nepomaze paorima kad im je napotrebnije...ali sta cemo