PDA

View Full Version : Cena psenice rod 2013.g.


Poljoinfo Wiki - poljoprivredna enciklopedija
Poljolink - adresar poljoprivrednih firmi

Advertisement


Advertisement

Advertisement


Strane : 1 [2] 3 4 5

dragan.kovacev
26-06-13, 00:41
Mnoge ratarske kulture su znacajnije od maline, ali psenica bi trebala biti No1 za drzavu i njene gradjane!
al to nije tako i mi tu nemozemo nista, mozemo samo da je ne sejemo!

ddragan
26-06-13, 01:14
Drzavu cena psenice ne interesuje,tako su veceras rekli predstavnici ministarstva poljoprivrede.Mislim da ce jos kako da ih interesuje za par dana kad budu krenule prvo protestne voznje pa blokade.Njih jedino interesuje kad treba staviti zabranu izvoza dal zitarica ili industrijskog bilja nebitno.

bojcetic
26-06-13, 01:27
Moju psenicu nece videti drzava. Lagerovacu kod strica i pojesce je bikovi. Za 16din nece da moze...

ddragan
26-06-13, 01:39
Ma goveda,nezna se ko je gori od kojeg i ko je vise korumpiran.Kako viktorija svira ministarstvo tako igra.

Peet
26-06-13, 02:29
Do Oktobra definitivno necu je prodati.

marko22
26-06-13, 08:42
7. ОПИС НАДЛЕЖНОСТИ, ОБАВЕЗА И ОВЛАШЋЕЊА РЕПУБЛИЧКЕ ДИРЕКЦИЈЕ ЗА РОБНЕ РЕЗЕВЕ
Робне резерве у Републици Србији образују се и користе за:
1. стабилизацију производње и тржишта цена, заштиту домаће производње и унапређење извоза;

http://www.rdrr.gov.rs/doc/zakoni/Zakon%20o%20Robnim%20rezervama.pdf


Министарство пољопривреде и нема ништа са робним резервама. А ко не испуњава своју законску обавезу је већ друго питање. Законом је јасно деинисана обавеза робних, члан 2.

dejan 77
26-06-13, 08:54
pa u ovom dokumentu se pominje zastitna cena? toga se nesecam da je bilo u prethodnim godinama?nego trzisna cena pa kad njima gori pod nogama zabrana izvoza ili neka afera a gde je tu trzisna cena ?

Sajkaska
26-06-13, 09:21
Pre 3500 godina faraon je sanjao 7 debelih i 7 mršavih krava,Josif tadašnji ministar za poljoprivredu je predložio faraonu da formira sistem robnih rezervi koji od tada do danas funkcioniše u celom svetu i sprečava špekulante da pljačkaju seljake ,ai narodu obezbedjuje prehrambenu sigurnost . ZAKLJUČAK : Na kom nivou svesti je naša država ako državne robne rezerve ne funkcionišu? Pred faraonovskom ,mladje kameno doba u Evropi,sakupljačka poljoprivreda ,kako ih sramota nije,a i nas što mazohistički to trpimo!!!!!!

Macva
26-06-13, 10:40
Pre 3500 godina faraon je sanjao 7 debelih i 7 mršavih krava,Josif tadašnji ministar za poljoprivredu je predložio faraonu da formira sistem robnih rezervi koji od tada do danas funkcioniše u celom svetu i sprečava špekulante da pljačkaju seljake ,ai narodu obezbedjuje prehrambenu sigurnost . ZAKLJUČAK : Na kom nivou svesti je naša država ako državne robne rezerve ne funkcionišu? Pred faraonovskom ,mladje kameno doba u Evropi,sakupljačka poljoprivreda ,kako ih sramota nije,a i nas što mazohistički to trpimo!!!!!!Zasto bih bilo kog skladistara,otkupljivaca,preradjivaca bilo sramota,njihov cilj i jeste da dobiju robu sto jeftinije,treba da je nas,seljake,sramota,sto ponizno cutimo i trpimo.Glas seljaka se ne cuje ni kad je u pitanju nas proizvod,a ni kada je u pitanju cena repromaterijala,mehanizacije.Znaci,pretvoreni smo u moderne robove,cutis,radis i trpis,da neko ko ima samo masnu i tasnu,svojim spekulativnim sposobnostima,uz svesrdnu pomoc drzave,prisvojio sav nas trud i muku.

AgronomP
26-06-13, 10:49
http://www.youtube.com/watch?v=r-mJwciIg-k&feature=player_detailpage

idklecin
26-06-13, 16:24
Danas ponuda na produktnoj berzi 18.90din/kg sa pdv-om rod 2013.

branko
26-06-13, 16:56
Odavno nisam pročitao bolji komentar na ovu temu.
Samo još ima dodatak ovoj priči da je Josif prodavao žito narodu, koji je kada nije imao sa čime da ga plaća pristao da bude roblje faraonu, samo da se prehrani.


Pre 3500 godina faraon je sanjao 7 debelih i 7 mršavih krava,Josif tadašnji ministar za poljoprivredu je predložio faraonu da formira sistem robnih rezervi koji od tada do danas funkcioniše u celom svetu i sprečava špekulante da pljačkaju seljake ,ai narodu obezbedjuje prehrambenu sigurnost . ZAKLJUČAK : Na kom nivou svesti je naša država ako državne robne rezerve ne funkcionišu? Pred faraonovskom ,mladje kameno doba u Evropi,sakupljačka poljoprivreda ,kako ih sramota nije,a i nas što mazohistički to trpimo!!!!!!

ida uljma
26-06-13, 19:34
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=06&dd=26&nav_id=726688

kristal
26-06-13, 20:07
Ja ne znam sta ste se uskoprcali oko cene,ne volim da se ponavljam,ali ispod 25nece da bude.

Jos ce Sloba pogoditi na kraju:lol:

Matic
26-06-13, 20:29
Knežević je rekao i da je novac za isplatu subvencija spreman samo da se registrujemo a evo do dana današnjeg nije isplaćeno.Možda i on čeka da se dobije datum za datum. :lol:

diklofen
26-06-13, 20:40
Znate kako se deci govori:"ko laže taj i krade,ko krade ide u zatvor".E a nastavak za nas velike je ko izađe iz zatvora ne treba mu verovati.

amazon
26-06-13, 20:43
Sa jucerasnjeg sastanka asocijacije banatski paori odrzane u Bavanistu
BANATSKI PAORI : "BLOKIRAĆEMO PUTEVE" !!! (http://kovinonline.rs/site/index.php/vesti/91-banatski-paori-blokiracemo-puteve)

http://www.dodaj.rs/f/24/11E/3GP8Ek7g/dscf2689-custom.jpg
U utorak u Bavaništu održana je sednica UO asocijacije poljoprivrednika “Banatski paori” na koje su prisustvovali i Čuprić Milan (šef Odseka za proizvodnju i preradu biljnih proizvoda ) Terzić Nenad (rukovodilac grupe za stočarstvo) i Snežana Raketa ( pravnik u upravi za raspodelu državnog zemljišta).

Nenad Manić, Sekretar ove asocijacije koje broji 29 udruženja sa teritorije Banata i pokriva 200.000 Ha obradivog zemljišta iskazao je stav ove asocijacije da su u poljoprivredi problemi ogromni .
U dijalogu koji je trajao gotovo 3 sata kao najbitnije stavke u problemu poljoprivrednika, istakla se tajkunizacija kao i uništavanju malih i srednjih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava. Kako se moglo čuti od paora veleposednici i tajkuni na razne načine što dozvoljne što ne dozvoljene uzimaju u zakup zemljište, pa tako imaju sve više i više. Postoje slučajevi da se zemlja daje i u podzakup, a inspekcije i kontrola te stvari ne reševaju. Zatim i lažno predstavljanje navodnjavanja, da bi se na osnovu toga zemlja uzimala u zakup po pravu preče kupovine. Rešenje ovih problema je u ograničavanju, odnosno da se uvede zemljišnji maksimum, koji bi bio reda velična 20Ha. Na taj način sprečilo bi se da krupni veleposednici dobiju velike količne obradivog zemljišta dok bio ratari sa manjim parcelama imali šansu da povećaju prinose a samim tim i prihode. Gospodin Manić istakao je da “Mi tražimo da mala i srednja porodična poljoprivrdna gazdinstva budu isforsirana, da ne dođemo u situaciju da postanu socijalni slučajevi”
Gospođa Raketa je rekla da je i smisao novog zakupa državne zemlje da se isprave nedostaci prethodnog koji je čak u nekim segmentima bio u nesprovodljiv. “Nije nama cilj da se forsiraju tajkuni” .Ovim zakonom predlagač ima nameru da se ograniči zakup zemlje , da li će to biti na lokalnoj samoupravi da odredi količinu, ili ćemo mi u zakonu to staviti, to ćemo još videti.

U nastavku diskusije, moglo se čuti i o subvencijama koje kasne, o lošoj preraspodeli, kroz gorivo , seme i đubrivo. Naime poljoprivrednici traže da se smanji subvencija na naftu, odnosno da se smanji količina, jer po sadašnjoj raspodeli od 80l /Ha ostaje im nafta koju nemaju gde da skladište, pa samim tim postoji opasnost od neke veće nesreće, a moglo se čuti i da oni koji u svojim posedu imaju velike površine, višak nafte prodaju na crnom tržištu. Njihov predlog je da se količina smanji, a razlika prebaci na subvencije za seme ili đubrivo. Kao jedno od rešenja vezano za zakup zemljišta, jeste takozvani dvokružni sisiem, gde bi u prvom krugu mogli da licitiraju oni koji nemaju u zakup zemljište, da bude ograničeno po broju hektara, i da za to zemljište mogu da licitraju samo oni iz najbliže okoline, “a ne da Matijević iz Novog Sada licitira u Zrenjaninu”. Dok bi u drugom, mogao bilo ko da licitira.

Bilo je reči i o isplati subvencija, gde je Milan Čupić rekao da se sve subvencije trenutno stopiraju i da neće biti isplate , što zbog rebalansa budžeta što zbog smanjenog priliva sredstava u budžet. “Čim punjenje državne kase to dozvoli,krenuće se sa isplatom subvencija”

Jedna od tačaka koja je izazvala najviše “jeda” među paorima jeste cena pšenice. Jer ulaganja iznose oko 75.000 dinara po Ha i to bez zakupa, a ako neko zakupi ta ulaganja idu i do 125.000 dinara ako se uzme u obzir da je prosečni rod pšenice u Vojvodini oko 4,7 tona po hektaru nameće se zaključak da sve ispod 25 dinara sa PDV-om po kilogramu bilo bi ekonomski neisplativo. Takođe asocijacija je zatražila i da država donese zaključak o popuni robnih rezervi.

Na kraju, poruka zemljoradnika Banata upućena ljudima iz Ministarstva poljoprivrede, bila je ako ne možete ,nećete, ne želite da nam pomognete da opstanemo, i ako podržavate tajkune i radite u korist veleposednika kao do sada, imaćete opet blokadu puteva.

Kako se nezvanično moglo čuti ta blokada je vrlo izvesna, moguće je da će prvo biti jedan štrajk upozorenja, ukoliko ne dobiju odgovor na dopis koji su poslali Ministarstvu.
http://www.dodaj.rs/f/1z/fP/1qNRU3Cj/dscf2679-custom.jpg

Macva
26-06-13, 20:43
Jos ce Sloba pogoditi na kraju:lol:
Pa naravno da ce covek biti u pravu,psenica je podbacila,nece biti prinosi kako predvidjaju ovi iz ministarstva poljoprivrede,a citam da se frljaju nekim povelikim brojevima i po prinosu po hektaru, a i u ukupnom prinosu u Srbiji.Jedino ako otkupljivaci ne odluce da drasticno skresu cenu,je l vide da zakona nema i da im ne moze niko nista,a i nece.

ddragan
26-06-13, 20:57
Da smo svi kao Gajcani i Dolovci blokade bi vec krenule.Nego bilo je nesto juce reci na tom sastanku da se Backa i Srem cak i Severni Banat ne oglasavaju povodom cene psenice? Zna li mozda neko zbog cega?

nikola ilic
26-06-13, 21:09
Suska se o ceni zito 15,5din+pdv,kuruzi 120e/t,repica 350e/t....":":{.

Zlatko Pap 76
26-06-13, 21:16
http://www.ekapija.com/website/sr/page/750443/KNE%C5%BDEVI%C4%86-O%C4%8Dekujemo-cenu-p%C5%A1enice-od-20-do-24-dinara.
Toliko o ceni.:-\

Srdjan Žorž
26-06-13, 21:51
Pustite se prica Faraonskih i minastarskih vec pogledajte sta lokalni tajkuni nude.Kod mene za sada samo se vrti izmedju 16 i 17din.
Naravno da se nece prodavati po toj ceni,vec ko ima skladistice kod sebe a ko nema mesta u silos pa cekati do Nove godine.Kada je ocekivana najvisa cena ma koja bila tada.
To je najrealnije jer do tada stizu sve psenice sveta sa kolicinama i cenom.

marko22
27-06-13, 08:42
Suska se o ceni zito 15,5din+pdv,kuruzi 120e/t,repica 350e/t....":":{.
Репица је скупља, барем сада на речима, видећемо кад је отерамо и кад стигне обрачун. Кукуруз се чујем на зелено плаћао и више, али видим да цео свет гура на доле. Пшеница је највећа непознаница и ако је ту. Ако би имали квалитет, мислим да би могли имати добар извоз, пошто се на западу сада већ поставља питање квалитета. И амери нешто много мирни. Муте нешто.

- - - - - - - - - -

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/390245/Lopovi-vracaju-psenicu

'' Vlasnici silosa u kojima je utvrđen manjak od čak 80.000 tona kukuruza i pšenice iz Robnih rezervi dobili su rok od mesec dana da nadoknade količinu žitarica koje nedostaju.'' :lol:

Е туго наша, уместо да држава и робне по закону штите производњу од шпекуланата, они још награђују шпекуланте. Уместо да их по члану 24. отера 3 године у затвор, стави даљу забрану обављања делатности, држава овим потезом награђује лопове. Истовремено нам министар сав задовољан саопштава како је буџет робних резерви смањен за 1,4 милијарде ал то неће бити проблем па ће најккасније следеће недеље видети како ће ови да врате. Па вратиће са Марса волино једна, сигурно неће од нас, пошто ћемо ми да идемо у жетву до пола аввгуста чекајући да се ви састанете са лоповима и видите како да се укалкулишете. И после свега овога јавно објављеног ми се чудимо како то да нема цене пшенице. Срамота, брука, скандал, циркус. Овде би неко требало да подигне кривичне пријаве лоповима, надлежнима из робних резерви, а како стоје ствари пошто дају покриће кривичне треба поднети и против министара па нек чекају док их не прође имунитет.

Sajkaska
27-06-13, 10:48
Marko, to bi bilo u normalnom narodu,ali faraon postaje sultan beogradski,a mi smo raja koju treba globiti,ili ovce ,a ovce su za sisanje,mi mozemo sve to uraditi sto predlazes i opet nece promeniti misljenje,LOPOV nikad ne priznaje da je lopov .Evropa zna da sa nama manipulisu i to je razlog zasto ne dobijamo datum . Ovo kod nas se zove KARTELIZACIJA i u nemackoj mozes i 10 godina zatvora da dobijes.ZAKLJUCAK:NETREBAJU nam evropski zakoni a ni evropa,ne bi LOPOVI mogli krasti.PREDLOG:Obavestiti evropsku komisiju za ZASTITU LJUDSKIH PRAVA I KRENUTI U ODBRANU SVOJE IMOVINE!!!!

marko22
27-06-13, 12:41
Ма који београдски друже, то се намножило кусо и репато. Ево данас видимо и да неко у центру НС поставио бомбу испод службеног возила државне фирме. Све го слепац, и сви мисле да су неки фактор, а смешни само тако. Свако је умислио да је нешто битан и важан. Свуда иста прича, Нови Сад, Ниш, Крушевац итд, ужас један. Једноставно све је криминализовано и пропало. Робне резерве су покрадене свуда, на изгледа најмање 40-так места. Колико је само власника силоса ојадило људе. Београд му ту дође само као икебана и покриће. Незна се где је горе. Свако место има своје шерифе и аге.

Sajkaska
27-06-13, 14:27
Slazem se ,i sta onda raditi predlozi?

Duško58
27-06-13, 18:13
Velika vecina ovogodisnjeg roda psenice ce se dati po ceni koju oni (ministarstvo) odredi. Tako je uvek bilo a bice i sada. Ljudima trebaju pare i dace je "posto-poto" po onome daj sta das.

kanački
27-06-13, 18:25
da se izvinim za cenu od 20rsd ,koju sam preneo ovde rekla kazala... danas sam svratio do mk da proverim za tu cenu, receno mi je da se cena nece znati pre polovine meseca jula...

zemljostrugar
27-06-13, 19:04
Barze su vec parkirane u luci Pancevo i cekaju nasu robu. Pazite kome dajete robu na cuvanje moze da ispari kao i robne rezerve. Ako bude blokade puteva nemojmo biti budale pa da idemo u Bgd. koji cemo tamo samo luku blokirati da nemogu kamioni da idu i da vidite kako se lako dogovore kada pocnu penali da se placaju. Opekli su se jesenas jako puno sa kukuruzom pa moraju da nadoknade sa psenicom...

draganNb
27-06-13, 21:09
Danas trgovano na jednoj berzi po 17.8+PDV

marko22
27-06-13, 21:21
Slazem se ,i sta onda raditi predlozi?
Сад ми је тренутно приоритет пшеница, па ћу се ту и задржати. Држава мора да се придржава закона, и да прво ради кроз робне резерве. Друго да спречи сваку могућу манипулацију са робним и да одговорне казни слањем у затвор. Треће да казни све договоре и олигополе, на рачун произвођача. Има још, али је жетва па бих се довде задржао.

talianu
27-06-13, 21:29
Barze su vec parkirane u luci Pancevo i cekaju nasu robu. Pazite kome dajete robu na cuvanje moze da ispari kao i robne rezerve. Ako bude blokade puteva nemojmo biti budale pa da idemo u Bgd. koji cemo tamo samo luku blokirati da nemogu kamioni da idu i da vidite kako se lako dogovore kada pocnu penali da se placaju. Opekli su se jesenas jako puno sa kukuruzom pa moraju da nadoknade sa psenicom...
Potpuna neistina. Barze su u zimovniku jel nemaju posla.

Goran G.
27-06-13, 21:36
a nema posla zbog visokog dunava

Sajkaska
27-06-13, 21:45
Сад ми је тренутно приоритет пшеница, па ћу се ту и задржати. Држава мора да се придржава закона, и да прво ради кроз робне резерве. Друго да спречи сваку могућу манипулацију са робним и да одговорне казни слањем у затвор. Треће да казни све договоре и олигополе, на рачун произвођача. Има још, али је жетва па бих се довде задржао.
Ako si čitao ranije komentare napiso sam to ali u drugoj formulaciji.AKO NEĆE TO DA URADE ; A SIGURNO NEĆE ŠTA MI DA URADIMO;BIĆE TAKO I SA OSTALIM KULTURAMA;PROBLEM SE NAŠ PONAvLJA VEĆ 25 GODINA I NISMO NAŠLI REŠENJE.

nikola ilic
27-06-13, 21:47
Cim rodi usev oma cena dole,jos jedna kisa kuruz ce biti 12din najesen...

Sajkaska
27-06-13, 21:49
a nema posla zbog visokog dunava
A i kad je Dunav nizak nema posla ZAKLJUČAK: ONI NIKAD NEMAJU POSLA ,A MOJ NOVČANIK PRAZAN!!!!

ddragan
27-06-13, 21:50
Сад ми је тренутно приоритет пшеница, па ћу се ту и задржати. Држава мора да се придржава закона, и да прво ради кроз робне резерве. Друго да спречи сваку могућу манипулацију са робним и да одговорне казни слањем у затвор. Треће да казни све договоре и олигополе, на рачун произвођача. Има још, али је жетва па бих се довде задржао.Ovo je jedan od retkih postova gde se 1000% slazem sa tobom.Svaka cast.
Samo da dodam da ako bi drzava izasla sa cenom od 25 din za robne rezerve tad bi i otkupljivaci ponudili 22 mozda 23 din sto vec moze da prodje kolko toliko.

marko22
27-06-13, 22:24
Ovo je jedan od retkih postova gde se 1000% slazem sa tobom.Svaka cast.
Samo da dodam da ako bi drzava izasla sa cenom od 25 din za robne rezerve tad bi i otkupljivaci ponudili 22 mozda 23 din sto vec moze da prodje kolko toliko.
Ако бих сада наставио дискусију, изгледа да би поново дошло до неслагања. Па ћу се уздржати. >:({

@Sajkaska,
Многи мисле слично или исто као ми, па се надамо да ће то и помоћи да се изврши неки притисак.

ddragan
27-06-13, 23:11
Ne sumnjam...:lol:

Macva
28-06-13, 22:24
Cim rodi usev oma cena dole,jos jedna kisa kuruz ce biti 12din najesen...
Pa kad rodi na nasoj zemlji, valjda rodi nama a ne otkupljivacima,preradjivacima i koje-kakvim gulanferima u vidu "poslovnih,sposobnih" ljudi,koji od sve sposobnosti i poslovnosti imaju samo sposobnost muljanja,ucenjivanja i to uz svesrdnu pomoc vlade i ministarstva poljoprivrede.

diklofen
29-06-13, 07:09
Trenutna cena po kojoj se može prodati pšenica 2013 je oko 17,6-17,8din/kg bez PDV-a.To je ono što se trenutno maksimalno može dobiti ,a sve ostalo su želje,laži,propaganda......

Sajkaska
30-06-13, 11:00
Postoje antimonopolski zakoni koji se selektivno primenjuju.Monopolisti su PEKARSKO-MLINSKA industrija!!!NE POSTOJI SLOBODNO TRZISTE!!! Niko prosle godine nije dobio bez novca ni kilogram brasna ni hleb, svi su platili, a gde im je novac, nose u inostranstvo ili kupuju zemlju.BERZA NE POSTOJU VEC JE DIRIGOVANA,jednostavno NAREDE: NAPISI DA JE CENA PSENICA TA ITA...
Sta mislite kad bi drzava izdala uredbu: ZA VREME ZETVE DOZVOLJENO JE DA KUPUJU NA NJIVI FIRME IZ INOSTRANSTVA( BOSNE<MAKEDONIJE,KOSOVA......).UNAPRED BI NAM PLACALI DOMACI PEKARI I MLINARI ILI IZVOZNICI,ovako ne moraju TROSKOVE PROIZVODNJE I SKLADISTENJA PREBACE NA NAS( SA LOGIKOM OKATOG UŠATOG NIJE GREH PREVARITI)
ILI VALENSA PROJEKAT KAKO UNISTITI MAFIJASE:POLJSKA IH SE OSLOBODILA ZA SVA VREMENA ,NARAVNO PUSTI SNOVI!!!!!

F.E.A.R
01-07-13, 15:12
http://www.agroservis.rs/zetva-trziste-zitarica

slobapatrola
01-07-13, 17:42
cujem da almex placa 15 din,sumnjam u to al sve je ,moguce

ta Peera
01-07-13, 18:44
Silos u Rumi , vlasništvo Uljarice Bačka , plaća 15 din + PDV

Dolovac
01-07-13, 18:52
http://www.youtube.com/watch?v=HxYKAaQe2iQ

kristal
01-07-13, 19:28
Kod nas akontaciono 15 din odma, ostatak kad se formira cena

bojcetic
01-07-13, 21:04
Kod nas 18din. Pre pola sata pricao sa drugarom koji radi u prevozu kod jednog veceg poljoprivrednika.

mims
01-07-13, 21:23
Kod nas 17 din, novci odmah.

oldtimer
01-07-13, 21:35
Niko se ne usudjuje da iznese prognozu, za narednih mesec-dva??

Inace, u Tomasevcu, MK Komerc nema cenu, i ocekuje je tek oko 15 jula, a Produkt DOO isplacuje 16,5 din akontaciono (SA pdv-om).

Duško58
01-07-13, 21:37
Kazu da se ceka da se usvoji rebalans budzeta pa onda tek ide cena.

KishRobert
01-07-13, 21:42
http://www.youtube.com/watch?v=HxYKAaQe2iQ
Cega i koga?

savato
01-07-13, 21:46
Sve ispod 25 dinara po kilogramu je cista propast,a to ce svakako biti s obzirom da niko i ne pominje 20+ dinara u otkupu!Jedino februar-mart iduce godine da se ceka pa da se vidi!

dejan 77
01-07-13, 21:56
E ovo je gore nego veselih 90ih, onda su bar imali sankcije a ovo sad cisto unistavanje poljoprivrede, A ovi na vlasti nereaguju ninasta cak ni na konacne cene od 17 dinara pa valda taj ministar treba da izadje i kaze nesto a i da posalje inspekciju da proveri sve da i oni zarade svoje plate.

oldtimer
01-07-13, 22:00
Sta je prosle godine trebalo od papira za prodaju robnim rezervama? AKo se slucajno zeznu pa nesto otkupe, da budem spreman...

banePA
01-07-13, 22:03
U Dobrici 16 dinara po kilogramu sa PDV! Sta reci!?

Gorski Car
01-07-13, 22:04
Pocetna cena psenice oko 19 din sa tendencijom rasta, otkup krece od prekosutra tada pocinjem i zetvu. Prodajem je po 19din rekli su koliko bude skocila cena da ce doplatiti.

zcurcic
01-07-13, 22:15
OZZ Žunji Silak odvaja pšenicu po kvalitetu, tako da očekujem veću cenu za kvalitetnije pšenice. Država je to mogla da potpomogne otkupom za robne rezerve, pšenice sa malo boljim kvalitetom.

jovanlakovic
01-07-13, 22:23
Care jel ti to ozbiljno?

KishRobert
01-07-13, 22:26
Care jel ti to ozbiljno?
Ko je car?

Gorski Car
01-07-13, 22:26
Care jel ti to ozbiljno?

Zvao sam danas otkupno mesto na kome predajem, tako su mi rekli, koliko je istina videcemo prekosutra.

diklofen
01-07-13, 22:39
Kako čujem dogovor između velikih otkupljivača i izvoznika sa lokalnim zadrugama i "biznismenima" je da ne plaćaju više od 16din/kg bez PDV-a.Ako neko i zleti sa malo višom cenom to će biti kratkog daha.Pokosite ljudi svoje pšenice pa da lepo idemo u proteste.Kako se malinari bore za svoje are moramo i mi svi za naše hektare.Ovo je sramno što se radi jednom seljaku.

talianu
01-07-13, 22:43
Ne lupajte vise ,neka stavi neko cenovnik ako ga ima! Sve su ovo nagađanja.

Macva
01-07-13, 22:52
u Macvi jos nema cene psenice,danas sam zvao i ne znaju jos.

Gorski Car
01-07-13, 22:53
Ja ne lupam zvao sam otkupno mesto zadruge PAOR iz Deliblata. Imaju poslovnicu u selu blizu mene. Covek nista ne precizira ali kaze oko 19 dinara sa tendencijom rasta, razliku u ceni ce doplatiti kao i uvek.

diklofen
01-07-13, 22:53
Talianu ajd okači ti cenovnik iz tvog kraja.....
Agrotrejding se izjasnio da neće plaćati više od 16rsd/kg bez pdv i sa tom cenom je izašao u susret lokalnim otkupljivačima i zadrugama.

bokikoki
01-07-13, 22:56
Talianu ajd okači ti cenovnik iz tvog kraja.....
Agrotrejding se izjasnio da neće plaćati više od 16rsd/kg bez pdv i sa tom cenom je izašao u susret lokalnim otkupljivačima i zadrugama.

Agrotrejding ide i nudi od 15,5 do 16,5,a izvozi po 160 eur, graininternational 150 eur, do danas, a od danas ...........

leka
01-07-13, 22:57
ako cena bude 16 dinara bez pdv,ne znam ko ce je sejati u oktobru,ja cu je izbaciti iz setvene strukture.

bokikoki
01-07-13, 22:59
u rumuniji cena 140 eur, bugarska 145, makedonija 190 uvoz zabranjen od sutra

branko
01-07-13, 23:01
ako cena bude 16 dinara bez pdv,ne znam ko ce je sejati u oktobru,ja cu je izbaciti iz setvene strukture.

To je priča većine paora, pa ipak najesen poseju pšenicu, da se ne bi sledeće leto jedili ako bude dobra cena...

slobapatrola
01-07-13, 23:15
ako cena bude 16 dinara bez pdv,ne znam ko ce je sejati u oktobru,ja cu je izbaciti iz setvene strukture.
Leko ako je ti izbacis propasce drzava

leka
01-07-13, 23:17
Leko ako je ti izbacis propasce drzava
drzava je propala davno,a ja gledam sebe svoju kucu i isplativost proizvodnje -necu za dzaba da radim -bolje da lezim

ddragan
01-07-13, 23:24
Ja ne lupam zvao sam otkupno mesto zadruge PAOR iz Deliblata. Imaju poslovnicu u selu blizu mene. Covek nista ne precizira ali kaze oko 19 dinara sa tendencijom rasta, razliku u ceni ce doplatiti kao i uvek.Tako je,pored Paora neki od sutra krecu sa cenom od 20 din.Informacija vruca ali jos uvek nezvanicna.

slobapatrola
01-07-13, 23:28
psenica ce biti 25

bokikoki
01-07-13, 23:30
drzava je propala davno,a ja gledam sebe svoju kucu i isplativost proizvodnje -necu za dzaba da radim -bolje da lezim

jel proda ti kukuruz ya 30,00

simke84
01-07-13, 23:39
Kod nas 15 din

mazan79
01-07-13, 23:43
pocinje licitacija :lol: ja zelim 30 :lol:

talianu
02-07-13, 00:12
Talianu ajd okači ti cenovnik iz tvog kraja.....
Agrotrejding se izjasnio da neće plaćati više od 16rsd/kg bez pdv i sa tom cenom je izašao u susret lokalnim otkupljivačima i zadrugama. Ja ću ga okačiti čim ga budem video,za sada nema ništa ukupno 6 različitih firmi sa kojima kontaktiram>:({

- - - - - - - - - -

Graneksport,Raca,Recolta,Pik Lokve (mlin velika greda), Sim Agrar,Milenijum BNS.

- - - - - - - - - -

Ja bi voleo 30 din al izgleda neće da bude,laku noć

leka
02-07-13, 00:28
jel proda ti kukuruz ya 30,00
promasio si temu al ipak da ti odgovorim,koji je mesec jel avgust? videcemo u avgustu oce biti 30?

marko22
02-07-13, 00:36
Sta je prosle godine trebalo od papira za prodaju robnim rezervama? AKo se slucajno zeznu pa nesto otkupe, da budem spreman...
Колико се сећам добијеш формулар од њих, и вратиш факсом са твојим подацима. и добијеш неки број. Онај други део око саме робе и том документацијом су ми одрадили у силосу па не могу да се сетим, али у питању су неки документи о количини и квалитету. У суштини најбитније је да имаш близу јавно складиште да се не малтретираш.

Švajger
02-07-13, 08:30
Gledam sad u temi cena kukuruza, da je cena pšenice na berzi 22,20 RSD, a ispod napomena da je 17 RSD za rod 2013. Može li neko da mi objasni u čemuje razlika, tj. jel' neko gadljiv na novu pšenicu? Inače u Čurugu se cena još ne zna, a ja danas krećem sa vršidbom.

kova77
02-07-13, 11:53
Nezvanicno novi becej doo zrnex 17din+pdv

Kukuruzar
02-07-13, 12:44
Gledam sad u temi cena kukuruza, da je cena pšenice na berzi 22,20 RSD, a ispod napomena da je 17 RSD za rod 2013. Može li neko da mi objasni u čemuje razlika, tj. jel' neko gadljiv na novu pšenicu? Inače u Čurugu se cena još ne zna, a ja danas krećem sa vršidbom.


nova psenica je suvise mlečna da bi se upotrebila u proizvodnji, mora da odstoji 45 dana. Zato jos kupuju staru po vecoj ceni

kanački
02-07-13, 12:51
znaci moramo da sacekamo 45 dana do cene od 22din

savato
02-07-13, 15:15
http://www.agroservis.rs/o-psenici-u-racunici-na-njivi

zoran jadranski
02-07-13, 15:47
pozdrav svima
ako cena bude ispod 20 din/kg ko zna kako ce se pola paora izvuci iz kredita jer je prosla godina bila ubitacna pa su se svi zaduzili na zito da bi posejali nesto ove godine , jos ako imaju rentu e tek je onda problem veci . a sto se tice cene ako bude cena 20din ja sam na nuli ako racunam samo naftu koju sam potrosio i ostali repromaterijal, sva sreca pa nemam kredita inace bi bilo gadno :(

Švajger
02-07-13, 15:59
Kada rodi preko 35 meteri po kj, ne može se raditi u minusu, e sad je pitanje cene da li će se zaraditi više ili manje...

zoran jadranski
02-07-13, 16:15
malo je teze da ti prosecan rod bude 60 metara po hektaru , osim ako nemas malo zemlje ili dobru zemlju, calov prijatelj je ove godine imao 7 tona zita na 50 ari ali to se neisplati raditi na vecoj povrsini jer je ta zemlja veoma kvalitetna , covek uvezo seme iz nemacke ,vrsio prehranu stajnjakom , na tih 50 ari bacio tonu vestaka, vrsio prehranu preko lista , navodnjavao, orano 2 puta tanjirano neznam ni koliko puta pa onda frezirao itd dosla zemlja kao pesak :)
mada on kaze da je to radio samo da pokaze njegove komsije nemau pojma kako se obradjuje zemlja , on radi u nemackoj pa nezna sta ce sa parama :D

Švajger
02-07-13, 16:39
Kako čujem po selu, a i čitam ovde na forumu, ove godine ne moraš da budeš mađioničar da bi imao 35 meteri po kj, a i moj post se odnosio na ovu godinu.

Matic
02-07-13, 16:43
Ne može na svakoj zemlji da rodi 35 meteri.

Švajger
02-07-13, 16:54
Slažem se, nije svuda zemlja ista. Ali opet ne može nešto puno ni da podbaci, ako se pogode vremenski uslovi, i ispoštuje agrotehnika + malo sreće (veoma bitan faktor).

ivann
02-07-13, 17:59
35 meteri kolko je to kilograma?

Krlemrle
02-07-13, 18:07
1q = 100 kg I jedno i drugo su metričke mere. Mi u APV smo ti malo čudan svet, govorimo pola u metričkim pola u trivijalnim merama.

bojcetic
02-07-13, 18:59
Danas sam prisustvovao skidanju psenice kod prijatelja koja je rodila 8.7t/ha ili oko 5t/kj. Da nisam video svojim ocima ne bih verovao. >:({

slobapatrola
02-07-13, 19:10
koja sorta je u pitanju?

bojcetic
02-07-13, 19:12
Ingenio, predusev kukuruz.

slobapatrola
02-07-13, 19:21
uf taj ingenio obara sve rekorde

bojcetic
02-07-13, 20:07
Jako je dobar ove godine. Ono sto je zanimljivo ovo nije najbolja parcela od prijatelja, ima jedna od 7kj na kojoj vizuelno bolje izgleda. Ta njiva ce sutra da se radi, pa cu javiti prinos. Ingeniju su se poklopile kockice ove godine.

zcurcic
02-07-13, 20:16
Koliki mu je hektolitar, ingeniu?

bojcetic
02-07-13, 21:45
81 ako se dobro secam.

drobi
02-07-13, 21:49
Ima negde da je neko izasao sa cenom?
Farm commerc cantavir danas skinuo sa 17,60 na 17,00.

diklofen
02-07-13, 22:34
Agrotrejding izvlači pšenice iz magacina i tovari pravo u barže u luci Pančevo.Voze (bar od nas) kamioni nekog tajfunca iz Ilandže.Tako da priča da pšenica ne treba nikome ne pije vodu.

lazarmatic
02-07-13, 22:59
a cena ?????

sinisa1979
02-07-13, 23:05
Stovet je danas plaćao 17.20.

marko22
02-07-13, 23:06
u rumuniji cena 140 eur, bugarska 145, makedonija 190 uvoz zabranjen od sutra

Египатски тендер.

The price paid on Tuesday for Romanian and Ukrainian wheat, at an average of $251.24 excluding freight and $263.44 including shipping, is significantly lower than it paid for February's US soft red winter wheat.

Веруем да је љубав према нашим тендерима велика, ал не бих заобилазио ове наше братске. Lkl{{

Korica
03-07-13, 15:16
Ima negde da je neko izasao sa cenom?
Farm commerc cantavir danas skinuo sa 17,60 na 17,00.
Ode danas na 16.60..Odvratno..

Zlatko Pap 76
03-07-13, 15:40
81 ako se dobro secam.
i šta ti vredi taj hektolitar kada nema pozitivne bonifikacije a SRPS je 76 ja sam pokrenuo inicijativu da se pošalje dopis asocijaciji i da idemo dalje za svoja prava jel kad imaš vlagu veću od 13% obavezno ti skidaju kilažu.

Sajkaska
03-07-13, 16:33
Ode danas na 16.60..Odvratno..
NISU ONI VEC MI, sto trpimo,

markoru
03-07-13, 18:13
Sole Komerc -Dobrinci , 15 din, akontaciono ..:-\>:({

idklecin
03-07-13, 18:16
Danas na berzi 15,72+pdv strasno lose

bojcetic
03-07-13, 18:52
@Zlatko Pap
Ima bonifikacija za hektolitar. Za svaki 1 veci hetolitar od srps-s dobija se 0.5% na masi.
edit: Barem je tako kod otkupljivaca kome je drugar vozio psenicu.

Srdjan Žorž
03-07-13, 20:32
Danas cuo da je u Rusiji akontaciona cena oko 13o evra ili dolara nije covek siguran.Oni ima tek da ne zakopaju.

marko22
03-07-13, 20:55
In fact, wheat prices remain high enough in Russia's South, the country's main source of export grain, at some 7,400-7,800 roubles per tonne, to make it unlikely that producers there will sell the intervention fund.

However, in the central and eastern regions, where prices or at or below intervention offers of some 6,300-6,500 roubles per tonne, "producers are likely to sell to the fund"

А курс еуро-рубља - 43
Очекује се да ће њихове робне бити са ценом нешто између.
При томе код њих полако почињу да смањују рибу.

savato
03-07-13, 22:13
Izvozna cena u Hrvatskoj je na nivou od 140, a ratari traže 200 evra po toni. Nezadovoljstvo proizvođača je veliko ali zakoni Evropske unije zabranjuju zaprečavanje saobraćajnica. U Mađartskoj je, protekle nedelje, pšenica prodavana za protivvrednost od 18,95, u Francuskoj za 22,12, u SAD za 20,70, a u Rusiji za 21,38 i u Ukrajini za 24,23 dinara po kilogramu.
Jeftina pšenica i ječam uticali su da opadne i cena kukuruza, iako se očakivaslo da će njegov osetni manjak uponudi u Srbiji učiniti suprotno. Sada je prodavan za 18,80, a lane za 20,20 dinara po kilogramu. Očigledno, veliki deo pšenice i ječma odlaziće u stočnu hranu kao zamena za kukuruz. U narednom periodu moguće je očekivati porast cene kukuruza i na našem tržištu. Posebno što se na berzama sa kojima se upoređujemo, cena kukuruza kotira na višem nivou. Protekle nedelje u Mađarskoj je prodavan za protivvrtednost od 21,43, u Francuskoj za 25,60,u SAD za 23.47, u Rusiji za 22,18 i u Ukrajini za 20,84 dinara po kilogramu.

lajavica
04-07-13, 07:58
savato ako vam nije problem da mi kazete gde ste nasli ovaj clanak?

MOMOSARIC
04-07-13, 08:08
Kopiraš neku rečenicu u google i dobiješ :

http://www.agrodan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=205:taktiziranje-kupaca&catid=2:iz-medija&Itemid=5

zemljostrugar
04-07-13, 08:12
Na blokadu luka i velikih otkupnih centara , tipa mk ili viktorija

lajavica
04-07-13, 08:13
MOMOSARIC..... vrlo logicno :lol: ::svaka cast:: .... plavusa.... :-X

Švajger
04-07-13, 08:20
U Čurugu akontna cena 15 RSD. E sad, nisam video da li je sa ili bez PDV-a, ali mislim da to i nije toliko bitno...

milan89
04-07-13, 18:58
kod nas 2 najveca otkupljivaca jos nisu izasli sa cenom a jedan kamindzija koji ima stovariste poceo ove godine prvi put da otkupljuje po ceni od 18 dinara pare za 4 dana, meri se samo vlaga..

dejan 77
04-07-13, 19:15
kakva cena takva i povrsina , 0.
ma sve tom kamiondziji jer se ovi sprdaju sa cenom od 15 dinara koliki trebas da imas rod da se pokrijes?
oni jos nemaju cenu a vrsidba je u toku pa gde se dedose ti procenitelji kojih ima u ministarstvo ko g..... pa da izadju sa zastitnom cenom zita.

lazarmatic
04-07-13, 19:50
da li mu predaju?

milan89
04-07-13, 20:10
vidim ima gomila u supi, a kaze da je vec odvukao nekoliko tura..

Gorski Car
04-07-13, 22:43
Danas sam zavrsio zetvu psenicu predao, akontaciona cena 15din, kazu bice doplate...

Zetvom sam zadovoljan ali cenom ::jako_besan::

Branko123
05-07-13, 05:36
pridaj mu ako ne mislos lagerovati jer cena psenice ce biti od 16.5 do 17 din sa pdv

Sajkaska
05-07-13, 08:57
Šta će ono kao g...,bez kao, Valensa princip,ne posejati psenicu na jesen,ali svi,pod hitno sve organizacije poljoprivrednika da naprave uniju i obratiti se evropskim sindikatima poljoprivrednika i mirnim protestima izdejstvovati nešto,SAMO SLOGA SELJAKA SPAŠAVA,

- - - - - - - - - -


Sve ukazuje da ce cena biti od 18-20din. najvise. Juce je bas pricala Tabakovicka da ocekuje pad inflacije pocetkom jula zbog pada cena poljoprivrednih proizvoda.Opet ce sve da se prelomi na poljoprivredi.
MACA MRNJAUKNALA NAŠ ODGOVOR MACI ŠIC,ŠIC,ŠIC....

Lord Ogy
05-07-13, 10:08
Pee dva dana stigla mi poruka nikako da stignem ovde da napisem. Mlin u Melencima placa 17 din sa pdv pare za dva dana. Firma se zove Prvaklasa salju i kamino besplatno ako je preko 25 tona.

steva44
05-07-13, 10:50
Sto Tabakovicka nekaze da inflaciju ne prave,poljuprivredni proizvodi neg njine dzabalebaroske plate,kod nas momentalno cena 15,5 al ce po recima otkuplivaca ici gore samo neznaju kad i koliko,,u prevodu nista se nezna do daljnjeg,,.

branislav022
05-07-13, 12:26
Cujem da mlin Popovic-Sotona iz Glusaca, Bogatica, Vognja i sa jos 10 svojih otkupnih mesta placa 23 dinara. Cena je konacna i pare na vagi isplacuju.

BOKIBOLE
05-07-13, 12:37
Ajde da svi vozimo tamo. Neka svi zarade, a oni najviše od svih otkupljivača jer su izašli sa koliko toliko realnom cenom.

bewisa
05-07-13, 12:49
Bane od koga si cuo da DPS Klas(Popovic) toliko placa.
Ne znaju cenu, evo tel pa proveri 015/306-490.
Sotona nije iz Glusaca, mlin Djordjic je iz Glusaca.

ta Peera
05-07-13, 13:32
Cujem da mlin Popovic-Sotona iz Glusaca, Bogatica, Vognja i sa jos 10 svojih otkupnih mesta placa 23 dinara. Cena je konacna i pare na vagi isplacuju.
Ne verujem da ti je ta informacija tačna , Sotona uvek manje plaća nego np , Žitopromet iz SM
Ja sam mu predao nešto preko 4 vagona žita i ako je ta cena odmah bi sve prodao ....
I Sotona je iz Klenja ako se ne varam

branislav022
05-07-13, 13:51
U pravu ste ta informacija nije bila tacna. Sada sam toj osobi sto me je slagala j..o m..u. Cena je 15 dinara akontacija. Izvinjavam se na dezinformaciji.

marinko16
05-07-13, 14:40
Mlin Djordjic za sada placa 15 din uz kasniju doplatu.. tako sam bar cuo sinoc :)

danijel
05-07-13, 17:53
I kod nas isto 15 din/kg posle mozda doplata 1 do 2 din

savato
05-07-13, 17:55
Ovo nema nigde...luda drzava,lud narod!Mafijasi pokrali robne rezerve,prodavali psenicu i kukuruz po najvisim cenama,ostetili drzavu za ko zna koliko i sad im se pruza mogucnost da vrate istu robu koja je trenutno na cenovnom minimumu!Pa ti ljudi stvarno ne znaju sta rade!Hapsi,besi,vesaj o jaja bre a ne ovako...i sledeci put ce isto kad vide kako prolaze!Ti isti su prodavali psenicu po 26-27 dinara kukuruz po 28-29 a sad,koja je cena...More kuka i motika ima da radi,samo tako!Nama nemaju da isplate subvencije,vuku se cele godine,setva-zetva bez ikakve pomoci i dinara a bagri izlaze u susret!Knezevic pod hitno iz ministarstva a i Ljajic,previse je mekan za ove alamunje!Mora da dodje neko iz naroda,ko zna posao i sta se sve radi da zavede red i pohapsi sav sljam...Kad smo kod cene,kod nas svi hoce da ostavljaju na lager i pitanje je kako ce sve to ispasti do kraja!

ljubek
05-07-13, 18:36
lud narod naravno i opet je prisiljen da kao ovca pred deranje ide u koloni jedan pojedan i predaje žito.
Komentari poznati mi ćemo ovo mi ćemo ono pa opet u red....
neću više sijat ni metra pa opet potajno se nada možda će baš na žitu zaradit..
ovako će biti i na jesen kad počne soja i kukuruz i suncokret....
ali većina neće da prizna da nema izbora i da će poslednje atome energije uložiti u zemlju i ponovo zasejati.
ovo je ipak samo epizoda u seriji uništavanje sitnih proizvođača i srednjih seljaka.
kuka i motika dragi kolega savato to neće promeniti...

NeLe001
05-07-13, 18:45
Код нас млинар плаћа 17 дин/кг.

Boki-Vl
05-07-13, 19:40
Z.Z. Milenijum 16.5 din...

kockasalascenej
05-07-13, 19:55
TENEN Cenej 11 din akontno ..;D}

Sajkaska
05-07-13, 20:33
gde su pokrajinski funkcioneri da se izjasne,ili DS, niko ko nas j... nismo bolje ni zasluzili,Vučko trlja prste ,Arapi su rešenje,kao borba protiv lopova,a nikad im bolje,pa još da navodnjavamo,pare cure,u tudje dzepove,
NI ZRNA DOMAĆEM OKUPATORU;A NA JESEN NE POSEJATI;IZ PRAZNOG MAGACINA PACOVI SAMI BEŽE;
Ostaje im jedino prinudni otkup to što su im dedovi i očevi radili,ali....

vitezbb
05-07-13, 20:46
gde su pokrajinski funkcioneri da se izjasne,ili DS, niko ko nas j... nismo bolje ni zasluzili,Vučko trlja prste ,Arapi su rešenje,kao borba protiv lopova,a nikad im bolje,pa još da navodnjavamo,pare cure,u tudje dzepove,
NI ZRNA DOMAĆEM OKUPATORU;A NA JESEN NE POSEJATI;IZ PRAZNOG MAGACINA PACOVI SAMI BEŽE;
Ostaje im jedino prinudni otkup to što su im dedovi i očevi radili,ali....
Prijatelju mani se politike,nije ovaj forum za to.Tek si od skoro na forumu ne treba ti to

Sajkaska
05-07-13, 21:33
i to je politika ,da se nista ne uradi,to se zove saucesnistvo u pljacki,naucio sam na pretnje ,jos za vreme milosevica,znaju to Dolovci,kad smo imali Sindikat koji su nam razbili ti isti politicari i udbasi,da bi nas doveli do ove situacije

- - - - - - - - - -

i to je politika ,da se nista ne uradi,to se zove saucesnistvo u pljacki,naucio sam na pretnje ,jos za vreme milosevica,znaju to Dolovci,kad smo imali Sindikat koji su nam razbili ti isti politicari i udbasi,da bi nas doveli do ove situacije

marko22
05-07-13, 22:14
gde su pokrajinski funkcioneri da se izjasne.
То сам баш хтео да питам, ал ајд да не излећем. Вероватно обилазе некретнине по разним европским локацијама.

NeLe001
05-07-13, 22:30
TENEN Cenej 11 din akontno ..;D}

Тај је до сада најбољи.

rasa02
05-07-13, 22:39
Kako su se osilili"otkupljivaci"ne bi me iznenadilo da izadju sa akontnom cenom od 3 dinara.

AgronomP
05-07-13, 22:41
То сам баш хтео да питам, ал ајд да не излећем. Вероватно обилазе некретнине по разним европским локацијама.Kakve veze pokrajinski funkcioneri imaju,za cenu su direktno odgovorni Vucic i Dacic,glavni demagozi u drzavi i gubitnici ratova,al ne, krivi su pokrajinski jer su ds,da covek ne-poveruje kakvih ''bisera'' ima, gov... bi jeli samo da vucka i dacu gledaju na vlasti:lol:

Macva
05-07-13, 22:48
Kakve veze pokrajinski funkcioneri imaju,za cenu su direktno odgovorni Vucic i Dacic,glavni demagozi u drzavi i gubitnici ratova,al ne, krivi su pokrajinski jer su ds,da covek ne-poveruje kakvih ''bisera'' ima, gov... bi jeli samo da vucka i dacu gledaju na vlasti:lol:Svi su krivi za ovakvo stanje u drzavipa i pokrajinski funkcioneri,ali sve njihove greske platice oni sa sitnim posedom,koji su pusteni niz vodu.

marrkoo
05-07-13, 22:50
Kakve veze pokrajinski funkcioneri imaju,za cenu su direktno odgovorni Vucic i Dacic,glavni demagozi u drzavi i gubitnici ratova,al ne, krivi su pokrajinski jer su ds,da covek ne-poveruje kakvih ''bisera'' ima, gov... bi jeli samo da vucka i dacu gledaju na vlasti:lol:
kada sam ja napisao da nece platiti zito vise od 18 i da nece nastaviti uplate pre prvog jula neki koji su ih glasali su se smejali tome,a kako su zatupljeni verovatno bi i za ovu cenu zita nasli opravdanje samo da ostanu verni ovim neukim zelenasima koje su izglasali,nazalost nikada ne moze bez politike:){{

paracinac
05-07-13, 23:00
danas Agromil pustio pare predao pre 2 dana cena 18din po kg pre su slabo placali sada i kukuruz i psenicu najbolje placaju od svih i bas me cudi jedini problem imam snjima za prevoz nece da mi posalju kamion nego uvek moram da ja vozim Lkl{{ mlinovi placaju 16din i 30 para

danijel
05-07-13, 23:10
Cena pšenice prošle godine 23din/ kg ove 17din/kg za očekivati je da sledeće godine cena pšenice ne pređe 11 din/kg. Dogoda seljak ćuti znači da je zadovoljan ponuđenom cenom.

zeljkoo
05-07-13, 23:13
Ministar bi trebalo da podnese ostavku ovih dana ako je covek a ako nije onda neka radi sta hoce,nema potrebe da se pripisuje ovo ni vucku a ni zucku,ovo sto se desava sada to je moralo da se desi jednog dana,drzava je izmuzena do kraja,ova vlast jeste losa ali prethodna je osiromasila Srbiju nacisto,setite se samo kako su davali subvencije i sakom i kapom pre 5-6 godina,svi su imali pravo,dobro se secam i po 40000din za nekomercijalna poljoprivredna gazdinstva a bilo ih je na hiljade tj,penzioneri.godinama se nacin isplate menjao sve je teze i teze doci do subvencija a razlog je jednostavan nema vise para,nema sta da se proda,Srbija je umrla kao zemlja i nije problem dal je psenica 16din problem je sto niko iz vlasti nece da izadje i kaze cena je 10din ili 20din i molim lepo,ovako svi cute a otkupljivaci pljackaju narod,ljudi u gradu(nemam nista protiv njih)jedu hleb od 35 din. a mi placamo gorivo 150 din kao u Austriji a tamo ljudi placaju hleb od 1 do 2eu licno znam jer sam bio i video i kada se sve sabere mi moramo da radimo i da se mucimo da bi vlast opstala i naravno da prehranimo gradjane platimo poreze i takse kako bi politicki zaposleni u javnim preduzecima imali redovnu platu i sve se na kraju svodi na racun poljoprivrednika,mi moramo da propadnemo.imamo velike sanse a i drzava nam pomaze.

- - - - - - - - - -


danas Agromil pustio pare predao pre 2 dana cena 18din po kg pre su slabo placali sada i kukuruz i psenicu najbolje placaju od svih i bas me cudi jedini problem imam snjima za prevoz nece da mi posalju kamion nego uvek moram da ja vozim Lkl{{ mlinovi placaju 16din i 30 para
kazi mi kakvi su sa isplatom?planiram da odvezem jednu turu pa da me ne zavrnu samo mi jos to fali.

marko22
05-07-13, 23:25
Kakve veze pokrajinski funkcioneri imaju,za cenu su direktno odgovorni Vucic i Dacic,glavni demagozi u drzavi i gubitnici ratova,al ne, krivi su pokrajinski jer su ds,da covek ne-poveruje kakvih ''bisera'' ima, gov... bi jeli samo da vucka i dacu gledaju na vlasti:lol:
Па јел постоји секретар за пољопривреду? Јел цело пролеће уништавао сточарство и давао допринос цени кукуруза, осим ако краве не једу колаче? Јел прошле године ДС министар навлачио цену пшенице на доле? Јел један ДС пољопривредни министар у затвору? Јел робне резерве опљачкане у Трговишту ил можда негде ближе? Јел било просто питање што га нема? Какав те Вучко спопао, опусти се.

paracinac
05-07-13, 23:26
druze od nove godine do danas predao sam im robu za oko 1 000 000din nisam imao problem jedino me prosle godine zavrnuli za jecam oko 320 000din je bila isplata na koju umesto 3 dana cekao 7 od tada nisam imao problem sa njima.Mada ne mogu da ti garantujem ali ja iskreno nisam imao problem a cuo sam svakakve price(da odbijaju na necistocu,da cekas po 2 meseca za pare,da kradu na vagu)ja nijedan problem nisam imao niti znam nekog ko je imao a ljudi pricaju kako znaju coveka koji zna coveka...koga su zeznuli sve neke babske price ako me razumes jos nisam nikog upoznao i skoro svi tamo su vozili iz mog kraja mada ima likova koji su prodavali po 16din mlinovima jer nisu bili obavesceni

zeljkoo
05-07-13, 23:43
druze od nove godine do danas predao sam im robu za oko 1 000 000din nisam imao problem jedino me prosle godine zavrnuli za jecam oko 320 000din je bila isplata na koju umesto 3 dana cekao 7 od tada nisam imao problem sa njima.Mada ne mogu da ti garantujem ali ja iskreno nisam imao problem a cuo sam svakakve price(da odbijaju na necistocu,da cekas po 2 meseca za pare,da kradu na vagu)ja nijedan problem nisam imao niti znam nekog ko je imao a ljudi pricaju kako znaju coveka koji zna coveka...koga su zeznuli sve neke babske price ako me razumes jos nisam nikog upoznao i skoro svi tamo su vozili iz mog kraja mada ima likova koji su prodavali po 16din mlinovima jer nisu bili obavesceni
ja sam se cuo sa njima pre 7dana i kazu isplata za dva dana nije mi problem i za 5dana bitno je da bude,znam da konponenta u cupriji kupuje po 17din ali pare tek za 20dana,jedan moj rodjak prodao i jos nema pare proslo 20dana ali bice. videcu mozda navratim da odvezem jednu turu.

AgronomP
06-07-13, 00:03
Па јел постоји секретар за пољопривреду? Јел цело пролеће уништавао сточарство и давао допринос цени кукуруза, осим ако краве не једу колаче? Јел прошле године ДС министар навлачио цену пшенице на доле? Јел један ДС пољопривредни министар у затвору? Јел робне резерве опљачкане у Трговишту ил можда негде ближе? Јел било просто питање што га нема? Какав те Вучко спопао, опусти се.Bas taj vucko demagogise o korupciji i hapsi,a pokadeno zito iz r rezervi ,dat rok da se ''vrati'' u silose al po 16 din a njegova kompanija ga prodala zimus po 29,da popuni budzet,da se odrzi jos godinu-dve na vlasti,dobro se obogati...,vuk dlaku menja al retoriku 90-tih nikad,sekretar je isto tako mucak ,nista manji,sve u svemu mora vucko da ostvari san bivseg mu mentora o ceni vekne hleba od 3 dinara kad ''oni'' dodju na vlast,bagra 90-tih,pogubili ratove,unistili drzavu i sad puj pike ne vazi,sada su ''postenjacine'',jest ,al zamalo:lol:

marko22
06-07-13, 07:57
Цена пшенице прошле године од 20-30, а цена хлеба увек иста, око 45 дин за пола кила, ваљда. Нешто сумњам у било чије хуманитарне намере и о социјалној мери јефтиног леба.
По Закону о робним резервама и општине могу да их оснују. Нешто не видим да се претргоше. Имају и општине још доста надлежности и не користе их. Тако да све је то иста фела.
Ако је већ Вулин заглавио 3 године затвора по закону, а све због робних, ред би био да још неки тако прођу.

paracinac
06-07-13, 09:04
Komponenta je cudo pre dve godine radio ZP oglede i skidao oglede u zrnu i kukuruz vozio u Komponentu.Vlaga je za 5% bila veca kod njih nego kod mene na njivi i na necistocu odbili mi 8% mozda i vise a pare dobio za dva meseca vise me nece videti u krugu firme garantujem.Sa LDP i Cedu vise nemam posao :D

markokg1982
06-07-13, 10:00
Ja ću predati pšenicu u silos, ali je po ovoj ceni sada neću prodavati. Neće mi teško pasti da i izgubim na ceni kroz par meseci čekajući bolju cenu (kao što je bio slučaj sa kukuruzom), jer je ova cena sramota, pa mi nešto govori da mora da ode gore kad su i robne rezerve prazne. Ovo mu dodje varijanta da, kome je baš zapelo za novac da je proda po ovoj ceni, a kasnije bi morali da je podignu.

marrkoo
06-07-13, 11:24
Nema dizanja cene kasnije,moze samo da bude niza pratite malo zetve,prinos,cene u svetu uzmite u obzir nasu vlast i socijalni mir i drzavu koja je na izdisaju uzimajte pare za zito dok ih jos ima

bojcetic
06-07-13, 12:22
Trendovi u svetu nisu ohrabrujuci, ali volimo da se kockamo. Pre NG mislim da necu prodavati.

marrkoo
06-07-13, 12:39
Naravno, sve je stvar izbora i sopstvene procene

dragan.kovacev
06-07-13, 19:00
Treba sacekati sa prodajom psenice, 90% paora nikada nije ni pokusalo da uskladisti i proda psenicu u nekim boljim uslovima.
a sto se tice uticaja politike i politicara na cenu, samo da nam pokrainska vlast i Novosadski politicari ne uticu na cenu, oni su nam dovoljno ucinili!!!

Sajkaska
06-07-13, 19:06
Svi su krivi za ovakvo stanje u drzavipa i pokrajinski funkcioneri,ali sve njihove greske platice oni sa sitnim posedom,koji su pusteni niz vodu.niko ne kaze da su krivi ,pokrajinski funkcioneri ,nego zasto cute?

miki rac
06-07-13, 19:21
Nemogu vise a da ne ostavim moj komentar,pre jedno 2-3 meseca sam komentarisao vlast i krivio za sadasnju situaciju,dobio sam crveni karton odmah kao da sam rekao nesto sto niko nezna, i majmunima na grani je vec jasno da je ova vlast kriva za sadasnju situaciju,NISAM NI ZA JEDNU FRAKCIJU AKO MI JE DOBRO HVALICU AKO JE LOSE KUDICU TO MI NIKO NECE OSPORITI PA NI OVAJ FORUM ,ako smatrate moderatori da gresim iskljucite me, vidim da sada dosta ljudi kudi a kada sam ja to pricao niko mi nije stao na stranu zato nam je i takav sistem,
Kogod da dodje na vlast kudice opoziciju da krade sto je normalno, tako i ova vlast isto ce doci na red i svaka druga.Eto toliko pa mi je sve jedno za posledice jedini je ovakav problem slicne prirode imao Marko22 cini mi se i njega su kaznjavali zbog slobode govora

Macva
06-07-13, 21:47
niko ne kaze da su krivi ,pokrajinski funkcioneri ,nego zasto cute?
kako "niko ne kaze da su krivi",naravno da su krivi,ucestvuju u zajednickoj pljacki seljaka i zato cute,dok se ne uzme zito od seljaka a kasnije ce da se prepucavaju ali kad zito bude u sigurnim rukama,u njihovim skladistima po bagatelnoj ceni.Kao sto je bilo i sa kukuruzom,u ostalom sa svom robom iz primarne proizvodnje.

steva44
06-07-13, 22:17
Mlin o kacu prodaje stocno brasno po 630 dinara ili menja za 125 kg stocnog ,sto mu u prevodu znaci da je cena zita oko 25 dinara . Ma znaju oni preve cene ,neg je ovo samo lov u mutnom.Znate sta bi trebalo raditi kad dodje tamo negde januar mesec.Masovno traziti neg vrate zito nazad pa nek izgubis 5 do 7 posto u momentu bi se iskristalisala prava cena.Neg oni sad racunaju predato im je pa mogu kako hoce.Trebalo bi se udruziti i jednom ih nauciti pameti za sva vremena.

Dr.Gruja
06-07-13, 22:20
niko ne kaze da su krivi ,pokrajinski funkcioneri ,nego zasto cute?

Pa pricali su dovoljno o aflatoksinu u kukuruzu i teskim metalima u psenici, ako nece reci nista pametnije bolje da ne pricaju nista!

bojcetic
06-07-13, 22:22
Stevo nema od toga nista. Juce u selu pricam sa ljudima i vecina ce prodati i po 16-18din (koliko na kraju bude cena do kraja meseca kada se ocekuju isplate) jer im treba $.

mamara
06-07-13, 23:13
Da li je neko počeo da isplaćuje otkupljenu pšenicu? Koja je cena? Kod nas je žetva završena.

Sajkaska
07-07-13, 08:31
Miško reče NIKO NE SME DA VAS BIJE OSIM MENE
Vrčko reče NIKO NE SME DA VAS PLJAČKA OSIM MOJIH
Grobi reče NIKO NE SME DA VAS SARANI OSIM MENE
A MAZOHISTI SREĆNI;SADISTI SREĆNI

galki
07-07-13, 09:01
treba i dalje da pisete koliko cete posejati dogodine da bi oni mogli da vide da vam odgovara i ova cena

Sajkaska
07-07-13, 10:50
treba i dalje da pisete koliko cete posejati dogodine da bi oni mogli da vide da vam odgovara i ova cenaNe valja,kad poseješ,ne valja kad ne poseješ,ne valja kad rodi ,ne valja kad ne rodi.U JUTUTUNSKOJ JUHAHAHI OBEĆAO BALAHAHA JUTUTUTNCIMA BIĆE JUHAHAHA....

drobi
07-07-13, 11:30
Uvek je bolje kada rodi nego kada ne rodi.Bolje da imas sta prodati i po niskoj ceni, dzabe visoka cena kad nemas sta da prodajes.

Kod nas Gebi vec danima prima psenicu, ali samo 50% predate kolicine mozes prodati, drugu polovinu moras ostaviti na lager.
Na sta vas to asocira?Kad bi otkupljivaci bili sigurni da ce cena uskoro gore onda bi oni sad pokupovali svu ponudjenu kolicinu.Bojim se da cena nece gore.Inace placaju 16 din akontno.
Mlin u selu je neki dan placao 16+pdv konacnu cenu, ali u petak uvece se napunilo, ne prima vise.

A za vlast, da ne kazem nista.
Od kako je pocela zetva saobracajna policija nas razbija.Dolaze i iz B.Topole i iz Subotice, svaki dan su u selu celo popodne.Cak sta juce i motociklista pandur kruzi na izlazima iz sela u atar.Razbijaju narod.Kazne od 15.000 pa na gore.Pocev od neregistrovane prikolice pa sve do prljavih tablica, i traktore i kombajne i automobile.
Zbog ovoga, i zbog neznanja cene i ponasanja prema psenici na jesen ne planiram posijati ni zrno psenice.Sijacu pivski jecam, pa ce bit piva umesto hleba, pa ce panduri imat razloga da nas kazne.A beograd nek jede uvozno g...o.
Bolje prolazim ove godine sa 2,9t jecma nego sa 3,8t psenice po jutru(0,56ha).Manje sam ulagao u jecam, i korektno se placa.

vladj
07-07-13, 20:23
Vlast ce izaci poljoprivrednicima u susret i potruditi se da krajnja cena psenice u otkupu ne predje 20 din/kg. Ovo mi ne mora niko reci, ne desava se prvi put.

danijel
07-07-13, 20:27
Mišković se mnogo zamerio ovoj vladi dok su ostali tajkuni i dalje zaštićeni. Nestane 78000 tona pšenice i nikom ništa. Pšenicu iz robnih rezervi prodaju, za recimo 30 din/kg sada im država omogući da pšenicu vrate robnim rezervama za 17 din/kg i to je to. Zar nije nagrada tajkunima, od recimo 3 din/kg što su pokrali pšenicu iz robnih rezervi. Cenu poljoprivrednih proizvoda određuje tržište a i dobrim delom tajkuni koji te poljoprivredne proizvode otkupljuju od seljaka. Nisam mogao da verujem,da je samo gos. Mišković toliko pokrao Srbiju a da su ostali svi pošteni. Srpska poljoprivreda mora da napreduje ako nizbogčega drugoga ono bar zbog toga što su nam otkupljivači poljoprivrednih proizvoda poštenjačine.

Gorski Car
07-07-13, 21:06
Ja u psenicu ne ulazem puno i sa ovom cenom od 15-16din imam zaradu preko 300 evra po hektaru.

U psenicu ne ulazem puno bas iz tog razloga sto je ovo lopovska drzava i ne nameravam da hranim tamo neke lopove i dzabalebarose iz BG-a.
Seme bacam sa tavana i ambara(moje) samo ga prethodno istrijerim i zaprasim ceretanom. Jesenje djubrivo ne bacam nikad bacim u prolece samo UREA 200kg po hektaru, ove godine imao sam prinose prosek 5t po hektaru i zadovoljan sam sa prinosima.

Cena ove godine je zalosna, ali ne zaboravimo da je prosla godina bila izborna godina i sve je bilo skuplje, zato ispastamo ove godine.
Prvo Visnja koja je prosle godine bila 120din a ove godine 50 i 60.
Posle jecam od 18din, a prosle godine sam dzak jecma prodavao po 1500din.
Sad psenica sa strasno losom cenom, videcemo koliko ce Suncokret biti verovatno 30din.

marrkoo
07-07-13, 21:24
Tacno tako sada cemo iskijati na nos dve tri predhodne godine sto smo solidno prolazili

Matic
07-07-13, 21:29
Na cenu od 15 dinara neka je sami seju i proizvedu potrebne količine.

danijel
07-07-13, 21:43
Na cenu od 15 dinara neka je sami seju i proizvedu potrebne količine.
Znaju oni, koliko malo da plate pšenicu, Srpski seljak će je više posejati. Jedini način da cena pšenice bude realna je da seljak skrene pažnju na sebe i pokaže ovima da i on postoji. Dogod seljak ćuti, znači da je zadovoljan.

markokurjega
07-07-13, 21:53
Tacno tako sada cemo iskijati na nos dve tri predhodne godine sto smo solidno prolazili

Šta smo dobro prošli ,prošla godina bila sušna,i opet nismo zaradili ništa,i to malo kukuruza što smo obrali,sad dajemo za džabe.Nema ato više veze sa ponudom i potražnjom,i dok god budemo sedeli kući i ćutali tako će nam biti.

Janosh
07-07-13, 22:01
Kod nas ko nikada nije sejao psenicu je ove godine posejao.
Mislili ljudi da se obogate preko noci.
Ne mogu da razumem da toliko mogu biti praznoglavi.
Cak je jedan rom iz susednog mesta, koji ne zna kako izgleda njiva, uzeo pod zakup 15 tak hektara i sve masinske radove
oko obrade zemlje iskesirao u nadi da ce se ponoviti prosla godina.
Koliko vidim i mogi koji su pouletali u kojekakve kredite su unapred izracinali zaradu.
Ali na zalost, malo se preracunase.

Matic
07-07-13, 22:08
https://www.youtube.com/watch?v=YdZwGxINKYE

bojcetic
07-07-13, 22:21
Ja to pricam vec neko vreme u vise tema. Da je doslo vreme kada sa 50kj ce ostajati samo da se prezivi. 2-3 godine se moglo napredovati dobro, cini mi se da dolazi vreme stagnacije.

slobapatrola
07-07-13, 22:26
a taman mislio da batalim povrtarstvo,vise mi se smucili sve...al nece da moze

topalovic
07-07-13, 22:43
a taman mislio da batalim povrtarstvo,vise mi se smucili sve...al nece da moze
E tu ces prosperirati ...pogledaj sta se radi sa paradajizom i njegovom cenom....

danijel
07-07-13, 22:52
Ja to pricam vec neko vreme u vise tema. Da je doslo vreme kada sa 50kj ce ostajati samo da se prezivi. 2-3 godine se moglo napredovati dobro, cini mi se da dolazi vreme stagnacije.
Država je poljoprivredu rezervisala za strane investitore i domaće tajkune. Poljoprivreda će uskoro za mnoge da postane luksuz. Perspektive za Srpskog seljaka nema a pogotovo u EU. Rasturiće nas EU ko dete zvečku, nećemo ni biti svesni šta nas je snašlo.

Gorski Car
07-07-13, 22:54
Ja to pricam vec neko vreme u vise tema. Da je doslo vreme kada sa 50kj ce ostajati samo da se prezivi. 2-3 godine se moglo napredovati dobro, cini mi se da dolazi vreme stagnacije.Oni to i hoce da seljak polako dize ruke od zemlje kako bi je lakse rasprodali!

bojcetic
07-07-13, 22:57
Ne boj te se. Nismo mi tako slabasni. Preziveli smo devedesete, kada se dobijale pare za repu i suncokret pojede sve inflacija i preziveli smo. EU ne moze da zamisli koliko mi mozemo da trpimo :-[{

banePA
07-07-13, 23:02
I ja se slazem sa kolegom Bojcetic, prezivela su se mnogo gora vremena nego sto nas moze snaci ulaskom u EU, tako da od toga ne treba brinuti! Da ostanemo u temi, kod mene u selu psenicu od juce sa 17 din. spustili na 16 dinara!

Steco
07-07-13, 23:08
Jesenas pred setvu rešim da "bacim"MAP ko što treba,svratim u MK socijalno odgovornu kompaniju kaže 73rsd isključivo keš^-^ Brate oće li 100kg mapa dati 500kg pšenice??A i da rodi više zašto samo teže kombajnu ,vučeš teret sa njive istovaraš kome?U tom istom magacinu juče kipujem tuga i greota kako se odnose prema hlbu,neće da plate ult da uzgrće nego se ljudi zaglavljuju u i šlapaju u pšenici.Smučilo mi se to potcenjivanje hleba koji jedemo,jer neka je mala cena to je ekonomska kategorija,ali ovo je (ne)ljudska kategorija fuj::lose::

IVAN ILIC
07-07-13, 23:12
Pa to je i problem vecine nas,sto mi uglavnom prezivljavamo raznorazna vremena,a kada cemo konkretno da zivimo od svog rada kao sav normalan svet?Ili mi ovde i nismo u normalnom svetu pa i ne podlezemo njegovim standardima zivota?Sve moze da stane u jednoj reci POTLACENOST...

danijel
07-07-13, 23:19
I ja se slažem preživeo je Srpski seljak svašta pa će preživeti i ovu cenu pšenice od 16 din/kg. Sećam se da je cena pšenice nekada bila i 9 din/kg pa se živelo. Treba Srpski seljak da ćuti da bi na njegovoj grbači neko punio svoje džepove. Zato pošto ima leđatih i snažnih seljaka ja predlažem državi da svede cenu žita na 9 din/kg

slobapatrola
07-07-13, 23:32
razmisljam sad uzeo sam seme psenice za kes i platio oko55 din,pa vise bi mi se isplatilo da sam to uzeo za paritet jer je psenica jeftina...

bojcetic
07-07-13, 23:34
@slobapatrola
Desava se da je bolje na pratite uzeti, ali jednom u 10 godina. Desava se da je bolje prodati kukuruz sa njive isto jednom u 8-10 godina i to je bilo u jesen 2012.

KishRobert
07-07-13, 23:39
razmisljam sad uzeo sam seme psenice za kes i platio oko55 din,pa vise bi mi se isplatilo da sam to uzeo za paritet jer je psenica jeftina...
Da covek zna gde ce pasti,seo bi.

I zasto sada svi kukate na cenu?
Zasto ste je predali?

slobapatrola
07-07-13, 23:43
ja ne znam jel to svuda u svetu ili samo kod nas.Jbt pa postalo je nenormalno sve...Jedno sam siguran da kao u vreme sankcija kad su drali poljoprivrednike mislimda ce to biti tako i sada tako....Tuci konja koji vuce!

bojcetic
07-07-13, 23:43
Predao sam jer nemam svoj hangar. Prodao nisam, cekacu do zime da vidim sta ce biti. Ako pik bude 16-17din/kg (cena ovih dana) onda ok, nek propadnem. :P{ I vise sam ljut na sebe jer nisam ostao dosledan postulata iz 2010, kada sam rekao da psenicu necu sejati.

slobapatrola
07-07-13, 23:44
Da covek zna gde ce pasti,seo bi.

I zasto sada svi kukate na cenu?
Zasto ste je predali?
kako mislis zasto ste je predali?

- - - - - - - - - -


Predao sam jer nemam svoj hangar. Prodao nisam, cekacu do zime da vidim sta ce biti. Ako pik bude 16-17din/kg (cena ovih dana) onda ok, nek propadnem. :P{ I vise sam ljut na sebe jer nisam ostao dosledan postulata iz 2010, kada sam rekao da psenicu necu sejati.
Ja cu tek sada da je sejem.

KishRobert
07-07-13, 23:51
Predao sam jer nemam svoj hangar. Prodao nisam, cekacu do zime da vidim sta ce biti. Ako pik bude 16-17din/kg (cena ovih dana) onda ok, nek propadnem. :P{ I vise sam ljut na sebe jer nisam ostao dosledan postulata iz 2010, kada sam rekao da psenicu necu sejati.
Mozda sam i pisao vec,ima tu kod nas neki stariji lik koji je tako svojevremeno vikao(tamo negde 90-tih),kako ce svu psenicu iskipovati u Tisu zbog male cene i lopovluka i pri tom zvati rts da to snima.
Naravno to nikada nije uradio i nastavio je da je predaje i prodaje.
Svi smo mi,manje vise trebali biti svesni da je psenice bilo posejano gad boziji i da neku cenu nismo ni mogli bolju ocekivati.
Sta bi bilo da joj je cena 8din?

- - - - - - - - - -


kako mislis zasto ste je predali?

Lepo,znala se vec ova cena u spicu zetve,sto je nisi istanjirao ako vec nisi zadovoljan sa cenom,naprimer?

Macva
07-07-13, 23:57
kako mislis zasto ste je predali?

- - - - - - - - - -


Ja cu tek sada da je sejem.
treba je sejati ali uz minimalno ulaganje

- - - - - - - - - -

kod nas se jos uvek ne zna cena,danas sam zvao troicu otkupljivaca i niko ne zna cenu.

Vulkan
08-07-13, 00:02
I ja se slažem preživeo je Srpski seljak svašta pa će preživeti i ovu cenu pšenice od 16 din/kg. Sećam se da je cena pšenice nekada bila i 9 din/kg pa se živelo. Treba Srpski seljak da ćuti da bi na njegovoj grbači neko punio svoje džepove. Zato pošto ima leđatih i snažnih seljaka ja predlažem državi da svede cenu žita na 9 din/kg
Ako si sarkastičan onda si dobro napisao a ako nisi evo mog komentara na tvoj.
I ja se sećam kad je cena goriva bila 3 dinara. TRI DINARA. A pošto je sad litra goriva? A đubriva, semena, hemije, rada, mašine?

Macva
08-07-13, 00:04
Ne treba se cuditi ovakvoj ceni psenice,a ni sa kukuruzom nece biti bolje,pa svu ovu zajebanciju koju pravi vlada zajedno sa otkupljivacima,preradjivacima,skladistarima i sa kim vec,treba neko da plati,a ko ce drugi nego seljak i to onaj sa sitnim posedom je l ga ima najvise,nema od koga sta vise da uzmu sem od seljaka je l je nezasticen.

seljo
08-07-13, 00:09
Ma treba da se digne kuka i motika sramota sta se radi sa seljacima

grunt
08-07-13, 17:17
Ma ja da sam vlast ne bi platio zito ni 10 din,seljak cuti proslo bi to LAKO ko i uvek uh sto bi volo da bude 15 dinara slatko bi se smejao :lol:

SALINJO
08-07-13, 17:26
A ,je li taj rom u gubitku?

- - - - - - - - - -


Kod nas ko nikada nije sejao psenicu je ove godine posejao.
Mislili ljudi da se obogate preko noci.
Ne mogu da razumem da toliko mogu biti praznoglavi.
Cak je jedan rom iz susednog mesta, koji ne zna kako izgleda njiva, uzeo pod zakup 15 tak hektara i sve masinske radove
oko obrade zemlje iskesirao u nadi da ce se ponoviti prosla godina.
Koliko vidim i mogi koji su pouletali u kojekakve kredite su unapred izracinali zaradu.
Ali na zalost, malo se preracunase.

A ,je li taj rom u gubitku?

MOMOSARIC
08-07-13, 17:35
Pa neće valjda da sije kukuruz pa da mu cigani pokradu.

oldtimer
08-07-13, 19:21
Nece cena gore, dokle god se ne nadoknade manjkovi u javnim skladistima!

markokg1982
08-07-13, 19:44
A koliko je vremena potrebno za to?

bojcetic
08-07-13, 19:49
Prilicno. Danas sam bio kod jednog veceg otkupljivaca i jako mali broj ljudi je prodao psenicu. Oko 80% je na lageru.

Almasia
08-07-13, 20:14
Boga mi ni ja je necu prodati cena je vise nego smesna!

Gorski Car
08-07-13, 20:53
Ako si sarkastičan onda si dobro napisao a ako nisi evo mog komentara na tvoj.
I ja se sećam kad je cena goriva bila 3 dinara. TRI DINARA. A pošto je sad litra goriva? A đubriva, semena, hemije, rada, mašine?

Sad je 1 litar nafte 10kg psenice.

Ja sam Psenicu predao zadruzi PAOR iz Deliblata, akontno placaju 15din, prava cena se jos ne zna, ako bude skuplje doplatice. Danas sam im oterao i poslednju ovogodisnju turu.

posrnuli paor
08-07-13, 21:33
pitam se šta je to pojeftinilo u proizvodnji pšenice od prošlogodišnje žetve: seme? đubrivo? hemija? gorivo? ^-^ ili mi nismo
obavešteni o tim pojeftinjenjima!

Sad je 1 litar nafte 10kg psenice.

Ja sam Psenicu predao zadruzi PAOR iz Deliblata, akontno placaju 15din, prava cena se jos ne zna, ako bude skuplje doplatice. Danas sam im oterao i poslednju ovogodisnju turu.

bane30
08-07-13, 21:41
pitam se šta je to pojeftinilo u proizvodnji pšenice od prošlogodišnje žetve: seme? đubrivo? hemija? gorivo? ^-^ ili mi nismo
obavešteni o tim pojeftinjenjima!Mozda je prinos po hektaru oborio cenu ili je prosle godine bio veci? Mi smo jako mali mozda je globalno bolje rodila ili ljudi ne mogu jednostavno da je priuste po onim cenama?

nesko2563
09-07-13, 01:30
Ili robne rezerve koje su prodate po 27 treba sad da se pošteno vrate al po 15-17 din

užas
09-07-13, 08:05
Što i vlada da ne zaradi koji dinar da nam može isplatiti subvencije.

Sajkaska
09-07-13, 09:23
Što i vlada da ne zaradi koji dinar da nam može isplatiti subvencije.
Subvencije isplaćuju iz PDV 8% a i na tome kad isplate subvencije duplo zarade,tako da u stvarnosti ništa ne dobijamo,MI SAMI SEBI ISPLACUJEMO PRVO UZMU 8% pa nam vrate 4% i onda se hvale kako brinu o poljoprivredi,a sto se tice male cene pa zar niste juce videli da ce nas ŠEĆERKO DA SPASE ,treba i on koju da zaradi,svako ima svoje lopove i Vrčko svoje

galki
09-07-13, 13:16
kod nas dzak stocnog brasna u prodavnici 800 dinara

bokikoki
09-07-13, 18:24
je li istina da je MK izasao sa konacnom cenom 16,00 s pdv

amazon
09-07-13, 18:45
je li istina da je MK izasao sa konacnom cenom 16,00 s pdv

Samo neka on izlazi sa konacnom cenom pa i mi ce mo sa ::traktor::::traktor:: na put ako bude ta cena

slobapatrola
09-07-13, 19:08
crepaja cena 16,80 sa pdv om

bokikoki
09-07-13, 19:40
crepaja cena 16,80 sa pdv om

JE Ll to almex

talianu
09-07-13, 19:50
je li istina da je MK izasao sa konacnom cenom 16,00 s pdv
Nije istina ,16,5 se obračunava za razduženje.

Zlatko Pap 76
09-07-13, 20:22
Nije istina ,16,5 se obračunava za razduženje.
treba im j...ti 16.5 majki lopovskih.

spasoje
09-07-13, 20:36
Ili robne rezerve koje su prodate po 27 treba sad da se pošteno vrate al po 15-17 din Zar nisu vama R. R. Otkupljivale po 29.xx .Znam da ste čekali neke papire i kad vam reknu vozite i pare dobijete.Ali neki nisu dali ni po 29. kuk.

mims
09-07-13, 20:40
Nisu kupili ni kilo.

isidor
09-07-13, 20:43
Imali sanse da se malo blokiraju putevi bar za 2 din po kili .posto vidimda svi cuteili ce biti nesto kada se zavrsi zetva.
Posto cujem da Danobijus , Pncevo gran eksport i drugi pune barze samo zvoni

- - - - - - - - - -

NISAM SIGURAN DA JE U MADJARSKOJ 16 DIN neka uvezu onda iz madjarske

idklecin
09-07-13, 20:45
Imali sanse da se malo blokiraju putevi bar za 2 din po kili .posto vidimda svi cuteili ce biti nesto kada se zavrsi zetva.
Posto cujem da Danobijus , Pncevo gran eksport i drugi pune barze samo zvoni

- - - - - - - - - -

NISAM SIGURAN DA JE U MADJARSKOJ 16 DIN neka uvezu onda iz madjarske Ma kakvi 16 evo koliko je u Madjarskoj


09.07.2013.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA

(din/kg bez PDV-a) http://www.agroservis.rs/files/images/Presentation9.7..jpg
Produktna berza Novi Sad:
Pšenica, rod 2013 - 17,58 sa PDV-om

talianu
09-07-13, 20:46
Bokikoki kakva su predviđanja za dalje?

isidor
09-07-13, 20:56
pa autoprevoznicima su digli cenu 15 posto mora to neko da plati

- - - - - - - - - -

ja bi se malo provozao traktorima po gardovima prosuolkoji dzak zita za pocetak

- - - - - - - - - -

a to sto su oni prodali psenicu u napred pa sad po seljaku .
Zanima me da li Kole, Todoric,Matijevic prodaju po 16. ministar bi mogao malo da se izjasni o ceni i kradji posto to njemu nije nista strano.
Ja sam ipak za malo blokade ali silosa za pocetak da kamiondzi malo usporimo da nam ne odvuku nase zito djaba barem malo najave

Macva
09-07-13, 20:56
je li istina da je MK izasao sa konacnom cenom 16,00 s pdv
Je l to firma u koju se kune srpska vlada da ce da izvuce srpsku poljoprivredu iz ovog blata u koji je zapala.

sasamatic
09-07-13, 20:58
Je l to firma u koju se kune srpska vlada da ce da izvuce srpsku poljoprivredu iz ovog blata u koji je zapala.
Dobra im cena, ima da se obiogatimo...

isidor
09-07-13, 21:04
16 bez greske mk

- - - - - - - - - -

bice dzaba kifle i bela leba narod da jede dok im se nesmuci

steva 1984
09-07-13, 21:07
Nesejem vec 2 godine psenicu al da napisem u nasem kraju neki otkupljivaci poceli su po 16 dinara da obracunavaju.

Macva
09-07-13, 21:11
Samo neka on izlazi sa konacnom cenom pa i mi ce mo sa ::traktor::::traktor:: na put ako bude ta cenaNe treba blokirati puteve,samo treba bojkotovati proizvodnju,posejati seme iz ambara,bez djubriva,bez bilo kakve zastite,minimalnom kolicinom goriva.Rodice 2-2.5 t,po ha, sa tom kolicinom mi ce mo da prezivimo,imacemo leba, a da vidimo sta ce oni da rade sa repromaterijalom koje nam prodaju,ili daju u zamenu,kao da ga od zlata prave.Kad se sve sabere seljaku i ne ostane vise od 2 t po ha.

- - - - - - - - - -


16 bez greske mk

- - - - - - - - - -

bice dzaba kifle i bela leba narod da jede dok im se nesmuci
Nece,sve to je vec poskupilo,jedino sto seljak proizvede,pojeftinjuje.

isidor
09-07-13, 21:11
Sto ne treba malo da im zagorcamo zivot pa tek onda primeniti ekstenzivu ne mogu oni malo da plate koliko mi mozemo da zezamo krizu

Goran G.
09-07-13, 21:15
pa autoprevoznicima su digli cenu 15 posto mora to neko da plati


nije 15 nego 10% a to se nikako nemoze odraziti na cenu psenice

- - - - - - - - - -


Ne treba blokirati puteve,samo treba bojkotovati proizvodnju,posejati seme iz ambara,bez djubriva,bez bilo kakve zastite,minimalnom kolicinom goriva.Rodice 2-2.5 t,po ha, sa tom kolicinom mi ce mo da prezivimo,imacemo leba, a da vidimo sta ce oni da rade sa repromaterijalom koje nam prodaju,ili daju u zamenu,kao da ga od zlata prave.Kad se sve sabere seljaku i ne ostane vise od 2 t po ha.nemoras ni da radis nego sedi pred diskont i prosi,skupices svaki dan dovoljno za hleb

isidor
09-07-13, 21:24
dali su im jos 5%

- - - - - - - - - -

a ko ce da nadoknadi to sto soferi skidaju carinu na siberu

- - - - - - - - - -

netreba prodavati ko moze da izdrzi jos barem dve do tri nedelje dok ne izvuku to sto su prodali na zeleno pa sada izvlace barzama a placali su i po 17 neki da se malo smiri situacija
i jos kada bi mogli suncokret da sacekamo sa punim silosima to bi bilo pravao morace dici cenu samo da bi ga se otarasili

- - - - - - - - - -

a kada im stigne kukuruz jao majko ima da ga bude i po ledinama

Goran G.
09-07-13, 21:26
ja sam prevoznik i bavim se sa tim aktivno i nisam cuo da su toliko podigli cenu
to sto soferi skidaju se naplati nama vlasnicima kamiona >:({

isidor
09-07-13, 21:44
Kazu italijani kupuju golubove kingove ranjene psenicom mogao bi zaharije da provali nesto kao sa puzevima samo uzgoj golubova na psenici za meso a biznis sine

- - - - - - - - - -

sine zavisiod manjka moji skidaju po 100 kg a manjak 20kg na vagu neznam kako uspevaju ali ni hudini im nije ravan

- - - - - - - - - -

bogami i ja razmislam oo tegejcu manu i jedna kada

- - - - - - - - - -

pa pripustim par krmaca i svinje ranim samo od sibera a ne zito po 16 da im prodajem

samo BLOKADE

savato
09-07-13, 22:09
Da li je ovo resenje,malo sastancenja sa vrhom vlasti,najava blokade i veca cena...
UŽICE - Berba maline u užičkom kraju privodi se kraju, a proizvođači za malinu dobijaju od 210 do 230 dinara po kilogramu i većina njih zadovoljna je ovom cenom, izjavio je za Tanjug predsednik Saveza srpska malina, Dragan Vukailović.

'Posle sastanka sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem cena maline je sa 135 dinara podignuta na približno onu koju smo mi tražili. Sada nakupci plaćaju tih 250 dinara. Mi smo zadovoljni i nema potrebe za protestima', kaže Vukailović.

On napominje i da je ovaj Savez, posle sastanka sa prvim potredsednikom vlade, u kontaktu sa Kancelarijom za borbu protiv korupcije i Odborom za poljoprivredu Narodne skupštine Srbije, i da imaju informaciju da će iduće sedmice komisija ovih tela krenuti u kontrolu rada hladnjačara.

Prema rečima Vukailovića, ovogodišnji rod maline je dobrog kvaliteta, ali će ukupan prinos u Srbiji biti oko 30 hiljada tona, što je za 30 do 40 odsto manje nego prošle godine.
Izvor: Agropartner

marrkoo
09-07-13, 22:11
Šta smo dobro prošli ,prošla godina bila sušna,i opet nismo zaradili ništa,i to malo kukuruza što smo obrali,sad dajemo za džabe.Nema ato više veze sa ponudom i potražnjom,i dok god budemo sedeli kući i ćutali tako će nam biti.
Sto niste taj kukuruz prodali po 28dinara sa njive hteli ste na prolece 30-35

isidor
09-07-13, 22:17
neradi se ovde o kukuruzu po 28 ili 35 to su ekstrmene cene nego pricamo o cenama od 20 dinara a ne 16 ili nize a to za malinare su upravu zasto mi ne bi trazili za nasu psenicu vise barem 2 do tri dinara niko neprica o nerealnim cenama

- - - - - - - - - -

ja sam jesena cim su rekli 27 din kukuruz odma sve sa lagera prodao jer je zvucala kao naucna fantastika

- - - - - - - - - -

a nudjeno mi je za psenicu 17,5 i dvoumio sam se ali eto nisam dao nista i to nedelju dana pre zetve

markokurjega
09-07-13, 22:17
Za tvoju imformaciju ja kukuruz u zrnu nikad sa njive ni ne prodajem,jer ga berem u klipu,a hoćeš ga ti prodati ove godine ako bude 15 - 20 din, (pitaću te kad dođe skidanje,ali da mi odgovoriš),ili ćeš čekati bolju cenu,pa valjda je svrha postići što veću zaradu,a ja sam napisao u jednom drugom postu zašto odmah nisam prodavao kukuruz.

Steco
09-07-13, 22:17
razmisljam sad uzeo sam seme psenice za kes i platio oko55 din,pa vise bi mi se isplatilo da sam to uzeo za paritet jer je psenica jeftina...

A ko ti je jesenas a pogotovo proletos nudio paritet.Kod nas posluju samo socialno odgovorne firme i bilo je ili :-\ ili devizno zaduženje plaćeno robom.Kod ovih malih moglo se na početku i na kraju da ne ostane seme ,a veštak nije mogao nikako:P{

isidor
09-07-13, 22:19
kod mene je devizna varijanta placanje 10.10

mickey
09-07-13, 22:20
Ja predao na cuvanje,a trenutna cena 18 din. Prosek bio 5000kg/ha

Goran G.
09-07-13, 22:20
sine zavisiod manjka moji skidaju po 100 kg a manjak 20kg na vagu neznam kako uspevaju ali ni hudini im nije ravan
nisam ti "sin" da se tako obracas
- - - - - - - - - -

bogami i ja razmislam oo tegejcu manu i jedna kada

- - - - - - - - - -

pa pripustim par krmaca i svinje ranim samo od sibera a ne zito po 16 da im prodajem

samo BLOKADE

kupuj,necekaj puno da prodje posao >:({

isidor
09-07-13, 22:23
Za tvoju imformaciju ja kukuruz u zrnu nikad sa njive ni ne prodajem,jer ga berem u klipu,a hoćeš ga ti prodati ove godine ako bude 15 - 20 din, (pitaću te kad dođe skidanje,ali da mi odgovoriš),ili ćeš čekati bolju cenu,pa valjda je svrha postići što veću zaradu,a ja sam napisao u jednom drugom postu zašto odmah nisam prodavao kukuruz.
ja nesto berem nesto siliram donesem rinfuze kuci ako je vlazan dam na susenje pa dovucem kuci za stoku nesto prodajem na dzak od kuce ostalo na lager pa prodajem kad mi odgovara menjam za stoku svasta nesto ali uvek dobro prodjem a sta sa psenico ne mogu u mlin dati kome brasno i mekinje mada mekinje se mogu prodati mozda prebacim u mlin nesto sa lagera pa cu prodavati mekinje

marrkoo
09-07-13, 22:24
JA prodajem odma ako u tom trenutku ima solidne zarade,a to je bilo prosle godine po onim cenama bez obzira na susu, i ti ne znas ni moj prinosa a znas da mi se nije isplatilo

German hunting terrier | Jagdterrier