Ulje za motokultivator

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
9.332
Lokacija
Apatin
Imam metokultivator od 8 ks i rekli su mi da bih trebao da sipam ulje u njega. Medjutim nisu mogli da mi daju konkretan savet koje ulje da kupim, kao ni dali pre toga treba da ispustim iz njega ulje koje se nalazi unutra, pa da naspem novo? :sta:
 
Motokultivatori

Pokrecem ovu temu za sve one koji nemaju ili ne mogu nabaviti veliki traktor.
Ja imam staru agriu1700 i meni sasvim dosta. Po mom malom mistu i da ocu ne mogu vozit veci.
Stoga svi vi koji imate motokultivatore i vi koji imate nesto za kazati o njima ajmo sa postovima. :ppozdrav:
 
Odg: Motokultivatori

Šta imaš od priključaka za motokultivator?

Ja imam prikolicu, frezu, dva špartača, plug, i u planu je da uzmem pumpu za vodu. Imam Labin Progres od 8 ks.
 
Odg: Motokultivatori

@ novii
Iman staru agriu 1700, uz nju prikolicu, plug i kosu. Sta cu s plugom neznan jer ovdi na otoku ako ga zabijen u zemlju slomit cu i njega i traktor he. :zli: . Kosa bi se jos i mogla upotrijebit. Na kraju cu ih obisit o zid u mini sirani i kusaonici sira koju namjeravan otvorit :ppozdrav:
 
Odg: Motokultivatori

Vidim da se dosta govorilo o motorima kojima su opremljene IMT 507 i 509, takodje da i dele zajednicki LDA 450, pa me je interesovalo da li to znaci da i 507-a, u ovoj verziji, ima dve izlazne osovine (vratila), sa promenljivim i nepromenljivim brojem obrtaja?Pretpostavljam da je ta sinhronizacija bitna za pokretanje kardana osovine prikolice, koja se srece kod 509-a.Hvala svima unapred
 
Odg: Motokultivatori

ja imam imt 506 star 30-ak godina koji i dan danas radi perfektno. jednom mu je menjan dihtung glave, i par puta sajla za kvacilo.... :osmeh:
 
Odg: Motokultivatori

Zna li neko gde mogu de skinem sklopni crtez za motor motokultivatora imt 506,kompletan sa svim delovima.
 
Labin progres - motokultivator, problem sa kvačilom

Pozdrav. Upravo sam se registrovao na forumu. Pročitao sam uglavnom sve, ali ne videh ništa slično mom problemu. Imam Labin-Progres motokultivator, benzinac 300ccm. Ne može da se ubaci u brzinu. "Ne odvaja lamela". Poluga na kraju sajle za kvačilo ima vrlo kratak hod. Razdvojio sam motor i menjač. Na delu sa motorom, ovaj disk, ako je to lamela, ima dva "obična" lagera, ne druklager. Iako ne poznajem mehaniku, interesuje me gde je tu "lamela", i šta sajla kvačila odvaja kad ništa nije pokretno. Trebalo bi da gura manji lager, a sa njim i veći sa druge strane. Ali to se ne pomera. Može neki savet, osim da idem kod mehaničara. To je najlakše.
 
Odg: Labin progres - motokultivator, problem sa kvačilom

Ja sam odvojio ovu temu da se lakše snalazimo. Ja imam isto Labin progres, ali od 8 ks. E neznam dali to dođe isto kao kod tebe, ali i kod mene se pojavio problem sa kvačilom. Ali ja ga moram nositi kod majstora, pošto nemam pojma o mehanici.
 
Odg: Labin progres - motokultivator, problem sa kvačilom

Jeste da sam prebio prst (opruga lamele!!! je tako jaka, sada znam) ali sam našao problem. Ovaj tip lamela nema druklager već koristi dva "obična", oba su kod mene zaribala i lamela se praktično zalepila. Ako nekom trebaju slike kako to izgleda, mogu da ih postujem dok još nisam sklopio. To sam kasno sinoć otvorio. Dok ne rešim kako da sklopim, rekoh da ima baš jaku oprugu, biće na stolu.
 
Odg: Motokultivatori

Molim cenjene znalce da mi pomognu:
Nisam neki trucnjak za freze, moj cale ima imt 506, od pre nekog vremena , pocela je da puca pri radu i da se gasi. On je posumnjao na karburator, kupio novi, ali nije htela ni da upali...elem, ja sam je otvorio(deo gde su namotaji generatora), i primetio par stvari: od cetiri magneta, tri su slabija , jedan jaci.Pretpostavljam da je taj jedam zaduzen za indukciju visokog napona!?Drugo, Namestio sam sve to nazad, vodeci racuna da logicno povezem stvari: Najjaci magnet na kraj gornje(VN) spulne u momentu paljenja(kada je klip u GMT)Bilo je to ili na kraj ili na pocetak spulne.....E, pa upalila je, pocela da radi, zagrejala se i pukla, pa stala.Stoji i sada.Sta moze biti kvar? Goriva ima, napumpam gorivo, sajla za gas radi, sta sad?
 
Odg: Motokultivatori

Kome treba uputstvo za imt 506 neka stavi svoj imejl proslediću.
 
Odg: Motokultivatori

Pozdrav, meni bi trebalo uputstvo za imt506, tajfun010@gmail.com , Imam problem sa ovim motokultivatorm, problem je u kvacilu, nece da spoji, ubacis u brzinu, pustis kvacilo i nista, tj, nekad i krene ali posle par sekundi sam pritisne kavacilo da tako kazem :sta:. Kad mu u toj situaciji spustim gas na min onda kao polako pocne da vrti tockove ali ne punom snagom nego kao kad ga drzis na kvacilo. proverio sam sajlu i nije ona. moze li neko da mi objasni kakvo kavacilo ima ovaj model i sta bi mogao da bude problem. hvala i pozdrav
 
Odg: Motokultivatori

@bravar tebi je jedina pomoc da zoves nekog ko se razume,jer ti manjka znanje i praxa,zajedno bi mogli josvise pokarabasiti ::lose:: ::novac::
 
Odg: Motokultivatori

pa ja imam isti problem a stavio sam sve novo za kvacilo i nista.
treba nesto da se dosteluje.
 
Odg: Motokultivatori

pa nisam resio stoji mi u supi digao sam ruke posle par dana
 
Odg: Motokultivatori

epa ja cu danas da krenem sa rasklapanjem :udri: . samo jos jedno pitanje, onako okvirno kolko su te kostali svi ti delovi za kvacilo?
 
Nazad
Vrh